کد خبر 5944
تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۳:۲۷

آنان که اندکي با شرايط جديد اقتصاد ايران آشنايي دارند به خوبي واقفند ايران اسلامي وارد دوره جديدي از فعاليت هاي اقتصادي خود شده است،شرايطي که مقام معظم رهبري به زيبايي از آن به عنوان"اقتصاد مقاومتي واقعي" ياد کردند.

مشرق - اين بيان مقام معظم رهبري وقتي به دل مي نشيند که آن را در کنار نامگذاري سال 89 يعني سال "همت مضاعف،کار مضاعف" قرار داده و فراموش نکنيم که ايشان همان روزهاي اول سال با بازديد خود از صنايع خودرو سازي کشور نشان دادند که سال جديد نقطه عطفي است در تحولات اقتصادي کشور.
در بيان اين که چه عواملي باعث شد اقتصاد ايران وارد اين عرصه شود ،به طور خلاصه مي توان به مواردي همچون:تحريم هاي جديد سازمان ملل،آمريکا و اتحاديه اروپا،تاثير پذيري بخشي از فعاليت هاي اقتصادي کشور از اين تحريم ها،عزم جدي براي مقابله با واردات کالاهاي تجملي و لوکس و بالاخره خواست همگاني براي جهش در کيفيت توليدات داخلي و خودکفايي در عرصه هاي مختلف اشاره کرد.
اما در اين ميان نکته حايز اهميت اين است که اقتصاد مقاومتي چه شاخصه هايي دارد و براي دستيابي به اين شاخصه ها نيازمند چه رويکردها و عملکردهايي هستيم.
مسلما بايد شاهد اين نکته باشيم که انديشمندان اقتصادي که دغدغه اصلي آنها ايران اسلامي است در روزهاي آينده به اين موضوع بپردازند،اما خلاصه وار و به عنوان مطلعي بر شاخصه هاي اقتصاد مقاومتي مي توان به موارد زير اشاره کرد:
1- رهايي از اقتصاد نفتي،اکنون که بيش از صد سال از استخراج نفت در ايران مي گذرد اقتصاد کشورمان بيش از هر چيز وابسته به درآمدهاي نفتي شده است.اين وابستگي آثار و تبعاتي داشته که نمونه بارز آن را مي توان در گمنامي توليد و فراموشي توليدکننده و صنعتگر برشمرد.
تا زماني که چشم دولت ها به دلارها و يورهاي نفتي دوخته شده است نمي توان انتظار داشت اقتصاد ايران از مصيبت هايي که دچار آن است رهايي پيدا کند.اما در دوره جديد که از روزگذشته نام "اقتصاد مقاومتي" بر آن نهاده شد، بايد شاهد شکفته شدن شکوفه هايي در عرصه اقتصاد باشيم که قهرمانان آن صنعتگران و توليد کنندگان هستند و ثمره چنين تفکري را بايد در نهايت رهايي از اقتصاد تک محصولي دانست.
2- واردات لجام گسيخته دشمن اقتصاد مقاومتي،نگاهي گذرا به روند واردات کالا به کشور نشان مي دهد اقتصاد ايران در سال هاي اخير بيش از پيش شاهد حضور و بروز کالاهاي وارداتي است که نتيجه مستقيم غفلت برنامه ريزان بوده است.اميد است در دوره جديد با تدبير بيشتر مسوولان ديگر شاهد اين نقطه تاريک در اقتصاد نباشيم.
3- جهش در خودکفايي،به طور قطع و يقين گل سرسبد اقتصاد مقاومتي را بايد در خودکفايي دانست.وقتي صحبت از خودکفايي مي شود نبايد آن را تنها در محصولات مصرفي مانند گندم و برنج و ... يافت.خودکفايي در دوران جديد اقتصاد ايران شاخصه اي است که ثمره آن رشد و جهش در فناوري است. امري که شايد سال ها است در بخش هايي از اقتصاد مورد غفلت واقع شده است.
در اين بين صنايع نفت و گاز و پتروشيمي،صنايع معدني چون فولاد و مس و آلومينيوم و صنايع هاي تک چون هوا و فضا در خط مقدم اقتصاد مقاومتي واقعي قرار دارند.سال هاست که دلسوزان صنعت فرياد برآورده اند که بايد به فکر تامين تچهيزات صنعتي در داخل کشور بود اما به واسطه نفوذ تفکرهاي وارداتي اين فريادها در نطفه خاموش شده اند.اکنون اين فرصت پيش آمده است و اميد است در صورت برنامه ريزي دقيقي به نقطه اي برسيم که موتور صنايع کشور با تجهيزات کارآفرينان ايراني به کار افتد.
4- در شرايطي که اقتصاد کشورها مسير عادي خود را مي پيمايد براي برانداز کردن آن از شاخصه هايي چون رشد اقتصادي و نرخ هايي چون نرخ تورم و بيکاري و معيارهايي چون بهره وري استفاده مي شود اما در شرايط اقتصاد مقاومتي در کنار اين موارد بايد به شاخصه هاي جديد روي آورد.شاخصه هايي که مي توان از آنها به عنوان ضريب خودکفايي در اقتصاد ملي و نرخ هايي چون کار مضاعف و همت مضاعف نام برد.
در پايان بايد گفت در دوره جديد ،اقتصاد ايران نيازمند حضور همت ها و باکري ها و صياد شيرازي ها است ،آنان که توانستند کشتي پر تلاطم ايران اسلامي را در دوران دفاع مقدس به خوبي هدايت کنند و اکنون نوبت به سرداراني رسيده که جبهه مقابل آنها نه توپ و تانک و موشک که توليد و صنعت و فناوري است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس