به گزارش مشرق خبر آنلاین نوشت، جامعه ایرانی، امن است یا نیست؟ شما چه احساسی دارید؟تجاوزهای گروهی، این روزها، از شمال و جنوب کشور به گوش می رسد، پس اگر خبر تجاوز گروهی در ملارد را شنیدید، آنقدر که برای تجاوزهای گروهی دیگر تعجب کردید، یکه نخواهید خورد. قتلها چطور؟ قتلهایی که به وسیله سلاح سرد انجام شده و برخی از مقامات ارشد پلیس می گویند خیلی هم زیاد نشده، ولی گزارش مشروح پلیس نشان می دهد، میزان قتلها در سال گذشته تقریبا ثابت مانده و نزدیک به 2 هزار و 300 نفر در سال 89، به خاطر کارهای سایرین مرده اند. هر چند برخی از مسئولان می گویند رسانه ها بیخود، مسایل را بزرگ کرده اند تا مردم را بترسانند.
فرمانده کل پلیس ایران، درباره سایر مشکلات امنیت اجتماعی در ایران هم نظرهای مشابهی دارد به گفته اسماعیل احمدی مقدم، آمار جرایم خشنی مانند ، سرقت مسلحانه شیب کاهشی قابل توجهی داشته اند آدم رباییها نیز همگی کشف شده اند.
ولی به قدری قتلها در جامعه زیاد شده، که مرگ قهرمان ورزشی ایران، روح اله داداشی در یک نزاع اتفاقی خیابانی، یک هزارم آمار قتل در یک سال نیز نمی شد.
قتلی که جامعه را متاثر کرد و قرار است با اعدام قاتل پرونده اش بسته شود، ولی پرونده جنایتهای اجتماعی و قتل و کشتارهای خیابانی در کشور، تازه باز شده، زیرا برخی از رسانه ها، پایشان را در یک کفش کرده اند که درباره جرم و جنایتهای اخیر هر طور که هست، مسئولان را وادار به پاسخگویی کنند.
مسئولان در مجلس، جرایم در جامعه
برخی از مسئولان بلندپایه انتظامی، قضایی و امنیتی برای پاسخگویی درباره افزایش جرایم خشونت بار اجتماعی در مجلس حاضر شدند، دقیقا روز سه شنبه گذشته، در صحن علنی، مسئولان پلیس، وزارت کشور، دادستانی و وزارت دادگستری آمدند و توضیح دادند چرا جامعه، دچار سونامی جرم شده.
هر چند قبل از آن، برخی از مسئولان بلندپایه قضایی، از جمله معاون اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه گفته بود برخوردهای پلیسی و امنیتی با پدیده جرم، فایده ای نداشته و جرایم، در سالهای گذشته افزایش زیادی پیدا کرده ولی مسئولان عالی کشوری که به مجلس رفتند، بیشتر گفتند قصه پردازی درباره داش آکلها و کاکا رستم هایی که چاقو به دست می گیرند و با همدیگر، در خیابان تسویه حساب می کنند، ساخته و پرداخته رسانه هاست.
بیشترین انتقاد را غلامحسین محسنی اژه ای از رسانه ها در مجلس داشت که به گفته وی در انعکاس رویدادها، بزرگنمایی می کنند. اژه ای توضیح داد: " ایران کشوری امن است. با توجه به شرایط منطقه و مسائلی که در سال 88 رخ داد و مسالهای که در اول سال 90 رخ داد، دشمن طمع کرده و ممکن است بخواهد در کشور ما ناامنی ایجاد کرده یا به القای ان در میان مردم بپردازد.آنچه که امروز مردم احتیاج دارند، انتظار کمترین ناامنی و رفع ان است که باید به آن توجه کنیم."وزیر دادگستری اما دیدگاه چندان متفاوتی نداشت.
بختیاری در مجلس درباره طولانی شدن زمان رسیدگی به پرونده های جنایی اعلام کرد: "الزامات قانونی، روند رسیدگی به پروندهها را طولانی میکند. کما اینکه محکوم میتواند حتی به قرار بازداشت موقت خود اعتراض کند و این اعتراض در محکمه دیگری باید رسیدگی شود، که خود به خود روند امور را طولانی میکند."
فرمانده کل نیروی انتظامی در مجلس نیز علاوه بر اینکه رسانه ها را در مقایسه آمار قتلهای سالهای گذشته مقصر دانست، از نقش برخی احزاب برای "ضربه فنی کردن رقیب"، و زیر سئوال بردن اقتدار پلیس، سخن گفت و بحث درباره ناامنی ها را " تسویه حساب سیاسی" دانست.
شاید همین موضعگیری بود که وزیر کشور را واداشت تا از مجلس بخواهد اختیارات نیروی انتظامی را برای برخورد با جرم و جنایت افزایش دهد.
مجلسیها اما، نظرات متفاوتی داشتند. برخی از نمایندگان می گویند پلیس به قدری سختگیری می کند که "کارد میوه خوری" را هم گاهی سلاح سرد محسوب می کند. برخی از نمایندگان نیز پلیس را متهم به "قصور در تامین امنیت" شهروندان کردند.
عده ای هم گفتند: چه کسی گفته ایران، ناامن است؟ ایران از امن ترین کشورهاست.
توکلی، نماینده صاحب نفوذ تهران و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس هم حرف مطالعه شده ای را زد که به نظر می رسد از همه اظهار نظرها به واقعیت نزدیک تر باشد.
او گفت: "امنیت در ایران، به بدی دیگر کشورها نیست."