کد خبر 58217
تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۴۵

كارشناس مسائل راهبردي منطقه با اشاره به قيام مردم بحرين عليه رژيم آل خليفه انتقال ناوگان پنجم آمريكا از اين كشور به قطر را امري اجتناب‌ناپذير دانست.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق،"امين حطيط " در گفت‌وگو باخبرگزاري فارس در پاسخ به سوالي درباره خبر روزنامه انگليسي "تايمز " مبني بر اينكه آمريكا در نظر دارد پايگاه پنجم دريايي خود را از بحرين به كشور ديگري همچون امارات يا قطر انتقال دهد، گفت: تاكنون اين خبر از سوي مقامات رسمي آمريكايي يا بحريني اعلام نشده‌است. اما از لحاظ اصول نظامي، آمريكا بايد ناوگان پنجم دريايي خود را از بحرين به كشور ديگري انتقال دهد. زيرا بر اساس اين اصول، مركز فرماندهي بايد در مكاني امن باشد ولي اكنون بحرين ثبات و امنيت خود را از دست داده ‌است چرا كه دولت منامه به خواسته‌هاي مردم بحرين پاسخ مثبتي نداده و براي سركوب آنها از نيروهاي نظامي عربستان استفاده كرده است.


*قطر مقر ناوگان پنجم آمريكا

اين كارشناس مسائل راهبردي تصريح كرد: تظاهرات و ناآرامي در بحرين، چشم‌انداز روشني در خصوص امنيت و ثبات اين كشور نشان نمي‌دهد و اين مسئله بر فعاليت فرماندهي ناوگان پنجم آمريكا در منطقه تاثير مي‌گذرد. لذا معتقدم كه آمريكايي‌ها مقر ناوگان پنجم خود را به قطر انتقال خواهد داد. همانطوري كه همه مي‌دانند قطر كشوري است كه كاملا تحت سلطه آمريكاست و در آن ناآرامي و تظاهرات ضد دولتي برپا نشد‌ه‌است و به علاوه، جمعيت قطر بسيار اندك است و بروز هرگونه ناآرامي در اين كشور نمي‌تواند تاثير جدي بر امنيت مقر ناوگان پنجم دريايي آمريكا بگذارد. به هرحال، چنانچه آمريكايي‌ها بخواهند ناوگان پنجم دريايي خود را به كشور ديگري انتقال دهد فكر مي‌كنم قطر بهترين مكان براي آنان باشد.


*انتقال ناوگان پنجم آمريكا هيچ تاثيري بر ايران ندارد

اين سرتيپ بازنشسته ستاد مشترك ارتش لبنان درباره تاثيرات انتقال پايگاه پنجم دريايي آمريكا به ديگر كشورهاي حاشيه جنوبي خليج فارس گفت: اين انتقال بر روحيه مقامات دولت بحرين تاثير خواهد گذاشت و معنايش آن است كه آمريكايي‌ها حمايت مادي خود را از بحرين برداشته‌اند ولي واقعيت آن است كه آمريكا سياست عدم محكوم‌سازي اقدامات دولت منامه عليه ملت بحرين را در پيش خواهد گرفت، همانطوري كه تاكنون اين سياست را به اجرا گذاشته است. اما انتقال پايگاه به قطر نشان از افزايش حمايت واشنگتن از دوحه دارد. البته اين جابجايي هيچ تاثيري بر ايران ندارد. زيرا بحرين و قطر فاصله زيادي با يكديگر ندارند و ساختار سياسي اين كشورها، مطيع بودن در برابر واشنگتن است. بنابراين براي ايران تفاوتي نمي‌كند كه مقر ناوگان پنجم دريايي آمريكا در بحرين باشد يا در قطر. بنابراين، فكر نمي‌كنم كه اين جابجايي خطري را متوجه ايران بكند.


*تصميم به جابجايي ناوگان از زمان هاي گذشته است

حطيط در پايان گفت: تصميم آمريكايي‌ها براي انتقال مقر ناوگان پنجم دريايي از بحرين به كشور ديگر تصميمي است كه از زمان‌هاي گذشته با تامل گرفته‌اند و فكر مي‌كنم آمريكا در آينده مقر فرماندهي ناوگان پنجم دريايي خود را به مكاني دور از مكان اول آن انتقال دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس