به گزارش مشرق، عبدالله گنجی مدیرمسئول روزنامه جوان و کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به انتخاب علی لاریجانی به عنوان رئیس موقت مجلس دهم، گفت: برای چرایی انتخاب لاریجانی به عنوان رئیس موقت مجلس باید همه فرضهای محتمل را بررسی کنیم.
وی افزود: اولین فرض این است که جریان اصلاحات به همراه جریان اعتدال همین 103 رأی را داشتند و تبلیغات و فضاسازیهای چند ماه گذشته این جریانات دروغین بود که با رأی نمایندگان به لاریجانی، واقعیت قضیه روشن شد.
گنجی با بیان اینکه فرض دیگر آن است که در این مدت با تبلیغات و فضاسازی به دنبال خرید رأی مستقلین بودند تا سبد رأیشان را سنگینتر کنند، تصریح کرد: فرض دیگر در این باره این است که جریان اصلاحات، لاریجانی را به جهت مدیریت، شأن و وزانت بهتر میدانند و احساس میکنند اهدافشان با ریاست لاریجانی بهتر پوشش داده میشود.
وی افزود: فرضیه چهارم این بود که جریان اصلاحات منافعشان را در رأی به لاریجانی جستجو میکنند و احتمال دارد که قولی به آنها (اصلاحطلبان) داده باشند یعنی همین بحثی که آقای کواکبیان مطرح کرد که «با ما عکس یادگاری گرفتند؛ زنبیل را جای دیگری بردند».
مدیرمسئول روزنامه جوان با تاکید بر مهمترین فرضیه این تحلیل، متذکر شد: ممکن است جریان اصلاحات به این نتیجه رسیده باشد که اگر رئیس مجلس از اصلاحطلبان باشد برخی از جریانها از آنها مطالباتی مانند مطالبات مجلس ششم شامل عبور از نظام، دمکراسیخواهی و مشروطهخواهی را طلب کنند. بنابراین در ابتدا از مسیری که منجر به این شود که مطالبات مجلس ششمی از آنها خواسته شود، عبور کرده و تکلیف خودشان را مشخص کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا اصلاحطلبان دچار بحران هویت شدهاند، عنوان کرد: اصلاحطلبان بر خلاف چهره عبوس، واگرا و غیریتسازی که در سال 78 و در مجلس ششم داشتند در حال حاضر به سوی هر کسی دست دراز میکنند و هویت اصلاحطلبی چندان برایشان مهم نیست. آنها به دنبال سر پلی در نظام برای خودشان هستند.
گنجی با بیان اینکه اصلاحطلبان به غیر از لاریجانی افراد دیگری را هم در لیست خود قرار دادند، خاطرنشان کرد: خودشان هم میدانستند که این افراد اصلاحطلب نیستند اما در این زمینه اصرار به مانور عددی داشتند.
این تحلیلگر مسائل تاکید کرد: قرار دادن نام افرادی همچون آقایان جلالی، مطهری و افراد دیگری در لیست امید و در شهرستانها نشان داد که اصلاحطلبان چندان به هویت خود اصرار ندارند و بیشتر به ماندن در قدرت اصرار دارند.
وی در پایان درباره ناکام ماندن اصلاحطلبان از رسیدن به ریاست مجالس خبرگان و شورای اسلامی اظهار کرد: شکست در دو مجلس نشان داد که رأی ملت، یک رأی هم سو و دارای همبستگی با نظام اسلامی است.
کد خبر 582050
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۶:۴۰
- ۰ نظر
- چاپ
مدیرمسئول روزنامه جوان گفت: اصلاحطلبان چندان به دنبال هویت اصلاحطلبی نیستند، بلکه بیشتر به دنبال ماندن در قدرت هستند.