به گزارش مشرق، کتاب «فرار از ایران» نوشته یک آمریکایی ایرانیالاصل به نام داریوش رادمنش است که سعی دارد با سیاهنمایی دوران انقلاب و دهه اول آن، به معرفی ایران به عنوان کشوری مستبد و جنگطلب بپردازد.
نویسنده کتاب از یک مادر اهل قبیله چروکی سرخپوستان آمریکا و یک پدر ایرانی متولد شده است. وی که خود را مسیحی معرفی میکند، پس از اتمام دوران تحصیل پدرش در رشته مهندسی، یک سال پیش از پیروزی انقلاب به همراه خانواده خود به ایران باز میگردد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و متعاقب آن حمله عراق به ایران و شروع جنگ تحمیلی، نویسنده کتاب که در آن زمان در سن سربازی بود، به جبهه اعزام میشود، که البته به نوشته خود وی، او از رفتن به جبهه طفره رفته و به کوهستانهایی فرار میکند که در آنجا اقوام قشقایی وجود داشتند. پس از آن وی با سفارت آمریکا تماس گرفته و به آمریکا میگریزد.
نویسنده کتاب مدعی است که تا هنگام حضور آمریکا در ایران، شرایط زندگی برای آنها در آنجا خوب بود، اما پس از خروج آمریکاییان از ایران شرایط متشنج گشت. در واقع، وی داشتن رابطه با آمریکا را لازمه زندگی خوب معرفی میکند.
نکته قابل تأمل، عکس روی جلد این کتاب است. اینکه رییسجمهور کنونی ایران، جناب آقای احمدینژاد، در آن دوران چه نقشی در ماجرای این شخص داشته است خود جای سوال دارد. با این حال، هدف این کتاب چیزی جز ترویج و تشدید ایرانهراسی در نزد دیگر جوامع نیست. عنوان کتاب هم طوری انتخاب شده است که ایرانهراسی را در ذهن خواننده متبادر سازد. عبارت «فرار از ایران» القاکننده این است که ایران همانند زندانی است که مردم در آن هیچگونه آزادی نداشته و سعی در فرار از آن دارند.