کد خبر 57039
تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۳

سیستان زمان انبار غله ایران بود، اما اکنون بادهای 120 روزه، قد کشیده اند و تا 160 روز در سیستان و بلوچستان ادامه دارند. قطع آب این رودخانه و خشک شدن دریاچه هامون به سبب قطع آب هیرمند توسط افغانستان، موجب افزایش بادهای 120 روزه و حرکت شن های روان و گرد و غبار شده است و تاکنون خسارات زیادی به بخشهای مختلف وارد کرده است.

 به گزاش مشرق به نقل از خبرآنلاین، سیستان و بولچستان از حدود 11 سال پیش تاکنون به دلیل قطع رودخانه هیرمند و خشک شدن بستر دریاچه هامون با بحران خشکسالی روبرو شده است و منطقه ای که در گذشته به انبار غله ایران معروف بود اکنون با از بین رفتن کشاورزی، دامپروری و صید و صیادی دست به گریبان است.

- متوسط بارندگی دنیا 750 میلی متر در سال است که این میزان در ایران حدود 250 میلی متر و در سیستان در شرایط معمولی 59 میلی متر است.

- حیات سیستان به رودخانه هیرمند که از افغانستان سرچشمه می گیرد وابسته است. آب این رودخانه به سوی ایران به علت جنگ و بی ثباتی این کشور چندین دوره قطع و باعث ایجاد خشکسالی های شدید شده است. که آثار زیان بار اقتصادی و اجتماعی فراوانی را برای این منطقه در پی داشته است.

- با ادامه این شرایط، اثری از نیزارهای تالاب هامون به جای نخواهد ماند و این معضل با تبعات زیان ‌بار فراوانی این منطقه را همچنان تهدید می ‌کند.

- با پدیده خشکسالی در منطقه سیستان که سرمنشا آن افغانستان است، نه تنها مشکلات اقتصادی دامنگیر منطقه شده بلکه معضلات بهداشتی و زیست محیطی نیز بسیاری از ساکنان این استان را با مشکل رو به رو کرده است.

- کارشناسان و برخی مسئولان بر این باورند که اگر دولت افغانستان با جمهوری اسلامی ایران همکاری کند بسیاری از این مشکلات حل خواهد شد و نه تنها مردم سیستان و بلوچستان بلکه ساکنان استان های همجوار دو کشور همسایه افغانستان و پاکستان نیز از فقر و محرومیت خارج می شوند زیرا بیش از 90 درصد مایحتاج و نیازمندی های مردم این دو کشور بخصوص استان های همجوار از این منطقه تامین می شود.

 
دریاچه هامون

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس