رئيس سازمان بسيج مستضعفين گفت: با وجود همه پيشرفت‌هاي افتخار آميز علمي، متاسفانه هنوز روح جهاد علمي در دانشگاه و حوزه ما حاكم نيست.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از فارس، سردار محمدرضا نقدي رئيس سازمان بسيج مستضعفين در نشستي با نخبگان استان گلستان در خصوص نحوه نقش آفريني بسيج در عرصه علم و دانش، گفت: رسالت علمي بسيج اين نيست كه جايگزين دانشگاه و وزارت علوم شود. وظيفه اصلي بسيج در اين حوزه رونق بخشي و جهت بخشي به حركت علمي كشور است.

وي ادامه داد: بسيج در جهاد علمي، حكم روح را داراست نه كالبد و جسم. با وجود همه پيشرفت‌هاي افتخار آميز علمي، متاسفانه هنوز روح جهاد علمي در دانشگاه و حوزه ما حاكم نيست. نمونه بارزش اينكه قبل از كنكور شاهد تلاش طاقت فرساي دانش آموزان و دانشجويان هستيم اما بلافاصله بعد از امتحان، اين تلاش و كوشش فروكش مي‌كند كه نشان از عشق به مدرك به جاي عشق به علم و دانش دارد.

نقدي عشق و علاقه را عامل تحول در امور گوناگون دانست و گفت: اگر عشق و علاقه وافر در فعاليت‌ها وارد شود، همه معادلات تغيير مي‌كند. در دوران دفاع مقدس روح جهاد و عشق به مبارزه بود كه خواب دشمنان را آشفت و امروز نيز لازم است اين روحيه بر فضاي علمي كشور حاكم شود.

وي افزود: مجاهد علمي، روز و شب نمي شناسد، 20 ساعت در شبانه روز مطالعه مي‌كند و گاه ماه‌ها حاضر نيست از آزمايشگاه و كتابخانه خود خارج شود.

نقدي با بيان اين مطلب كه اخلاق در حوزه و دانشگاه از جايگاه مطلوبي برخوردار نيست، خاطرنشان كرد: دانشگاه و حوزه ما با مسئله اخلاق بيگانه است و اين مسئله كه تقواي دانشجو همزمان با علم او رشد كند، در فضاي علمي ما جايگاهي ندارد. يكي از مهمترين رسالت‌هاي بسيج در حركت‌هاي علمي كشور همين آوردن اخلاق به صحنه علم و پژوهش است.

وي با بيان اينكه بسيج نبايد وظيفه خود را منحصر در توليد يك علم خاص بداند، گفت: جايگاه ما در نقشه جامع علمي كشور اين نيست كه به سراغ توليد يك علم و فناوري خاص برويم بلكه بايد يك موج عظيم علمي را در كشور برانگيخته و آن را جهت‌دهي كنيم.

رئيس سازمان بسيج ادامه داد: رسالت ديگر بسيج تشكيل چرخه ايده‌پردازي تا بازار است. تا زماني كه علم، مرتبط با نياز ما و بازار، مصرف نشود فايده‌اي ندارد و بسيج با توجه به اينكه اقشار مختلفي را از جمله اقشار علمي، مهندسين، كارگري و اصناف و بازار را شامل مي‌شود مي‌تواند نقش مهمي در تكميل اين چرخه ايفا كند.

نقدي همچنين اهميت علم در اسلام را يادآور شد و اظهار داشت: اسلام علم را يك ارزش جوهري مي‌داند كه طلب آن بر هر مسلماني واجب است و نظام ما تنها نظامي است كه شرط صلاحيت رهبر آن اين است كه عالم ترين فرد زمان خود باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس