به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، سفر دو روزه محمدرضا رحيمي، معاون اول رييس جمهور كشورمان به عراق با حاشيههايي همراه بود كه گفتوگوي رحيمي با طالباني به زبان فارسي و كردي يكي از اين حاشيهها بود.
صبح چهارشنبه پاي پرواز معلوم ميشود كه بخشي از اعضاي هيات به دستور معاون اول رئيس جمهور حذف شدهاند، يكي از مديران تشريفات ميگويد نسبت به سطح هيات، گروه همراه خيلي چابك شده است.
هيات ايراني 8 و 30 صبح به وقت تهران پرواز كرد. مدت طول پرواز يك ساعت و نيم بود كه با توجه به اختلاف ساعت باز هم ساعت 8 و 30 صبح به وقت بغداد به مقصد ميرسيم. رحيمي معاون اول رئيس جمهور به مزاح ميگويد ما گويي طيالارض كردهايم!
پهناوري عراق حدود يك چهارم ايران است، حدود 75 درصد مردم عرب، 20 درصد كرد و 5 درصد آشوري، تركمن و ساير اقوام هستند. هم اكنون دو كشور ايران و عراق در 8 گذرگاه مرزي رسمي به نامهاي خرمشهر، شلمچه، چزابه، مهران، خسروي، پرويز خان، باشماق و تمرچين مبادلات مرزي دارند.
هيات ايراني بلافاصله پس از ورود به بغداد به منطقه الخضراء، محل كاخ نخست وزيري رفت.
كاخي زيبا با معماري اسلامي كه البته رگههاي ايراني هم در آن مشهود است. يك وزير عراقي ميگويد پس از خروج آمريكاييها از اين ساختمان شما نخستين هيات خارجي هستيد كه به اينجا آمدهايد. ميگويم پس: " جاء الحق و زهق الباطل!" كه وزير عراقي بلافاصله ميگويد: احسنت!
در ديدار دو هيات، رحيمي گزارش شايستهيي از توانمنديهاي فني، مهندسي و پزشكي ايران ميدهد كه كاشف به عمل آمد بر عراقيها گران آمده است كه متعاقبا يكي از عراقيها چند دقيقهاي گزارش شتابزدهاي از وضعيت عراق ميدهد و ميگويد ما هم افراد تحصيل كردهاي داريم كه در خارج از كشور هستند.
ديدار با جلال طالباني، رئيس جمهور عراق در فضاي بسيار دوستانهيي صورت گرفت.
رحيمي و طالباني گاه به فارسي و گاه به كردي با هم به صحبت ميپرداختند. البته گاه طالباني به ملاحظه هيات عراقي به عربي صحبت ميكرد و جالب آنكه از مترجم ايراني كه صحبتهايش را به فارسي ترجمه ميكرد، ايراد ميگرفت و معادل درست فارسياش را تذكر ميداد!
در ديدار با طالباني، عربي تنومند با لباس ويژه از هيات همراه با قهوه تلخ عربي كه از شهد خرما درست شده است طي آييني خاص پذيرايي كرد.
وقتي رحيمي هيات ايراني را معرفي كرد به آقاي تقيپور اشاره كرد و گفت: ايشان وزير مخابرات ما هستند، نوع واكنش عراقيها به ايشان باعث تعجب شد كه طالباني براي عراقيها اصلاح كرد كه منظور از مخابرات وزير اطلاعات نيست!
هوشيار زيباري، وزير خارجه عراق درباره گلايه يك مقام ايراني از همكاري نكردن بخشهاي اقتصادي دولت عراق در تسهيل مقررات اقتصادي گفت: شما نهادهاي لازم را براي تصميم گيري داريد اما ما هنوز ناشي هستيم!
در همايش مشترك بازرگانان دو كشور، نوري المالكي، نخست وزير عراق گفت: ما از مقام معظم رهبري در ايران تشكر ميكنيم كه همواره به مسائل عراق توجه نشان دادهاند.
ديدارهاي متعدد رحيمي با مقامات عراقي و سران گروههاي مختلف تا پاسي از شب ادامه يافت و رحيمي در تمام مدت خيلي جدي و با قوت طبق برنامه مذاكرات را پيگيري ميكرد، يكي از خبرنگاران كه آثار خستگي بر او مشهود بود ميگويد انگار اولين شرط عضويت در دولت احمدينژاد خستگيناپذيري است!
صبح روز دوم سفر به سمت نجف اشرف پرواز كرديم، اشتياق همه مسافران براي زيارت مرقد امام عاشقان، حضرت علي (ع) وصف ناشدني بود – نجف مخفف ( ني جف) به معناي درياي خشك شده است. به اين سرزمين غري هم گفته شده و كساني كه اسم فاميل غروي دارند به اين شهر منصوبند.
استان نجف در پارلمان عراق داراي 12 نماينده است كه 7 نماينده از حزب دولت قانون به رياست نوري مالكي و 5 نماينده از ائتلاف ملي است. وقتي كه براي دريافت غذاي حضرتي به سالن غذاخوري حرم ميرويم، عدنان الزرفي استاندار نجف را ميبينيم كه او هم در صف غذاي حضرتي ايستاده است.
معاون اول رئيس جمهور پس از زيارت به ميان خيل مشتاق زوار ايراني رفت و براي دقايقي به شنيدن حرفها و مشكلات آنها پرداخت.
در هر روز 12 هزار زائر ايراني در نجف اشرف اقامت ميكنند. البته يك مقام كنسولي گزارش ميدهد كه به همين تعداد بلكه بيشتر از طريقهاي ديگر از جمله سوريه به نجف ميآيند و عملا نجف روزانه شاهد حضور قريب به 25 هزار زائر ايراني است.
ديدار با آيتالله العظمي سيستاني نيز اهميت ويژهيي داشت. شنيده شد ايشان در چند ماه گذشته هيچ مقام سياسي و حتي عراقي را به حضور نپذيرفته است.
بيتابي همه اعضاء هيات ايراني براي زيارت كربلا معلي به اوج رسيده بود، در زيارت حرم امام حسين (ع) گريههاي بچههاي تيم حفاظت در سوگ سالار شهيدن در حالي كه سعي ميكردند وظيفه حفاظتي خود را هم انجام دهند صحنهاي ديدني و عاشقانه بود.
ساعت 3 بامداد روز جمعه به ايران برگشتيم، معاون اول رئيس جمهور با حضور در ورودي پاويون از تك تك اعضاء همراه از جمله خبرنگاران خداحافظي و تشكر كرد.
هيات ايراني 8 و 30 صبح به وقت تهران پرواز كرد. مدت طول پرواز يك ساعت و نيم بود كه با توجه به اختلاف ساعت باز هم ساعت 8 و 30 صبح به وقت بغداد به مقصد ميرسيم. رحيمي معاون اول رئيس جمهور به مزاح ميگويد ما گويي طيالارض كردهايم!