به گزارش مشرق به نقل از فارس، يكي از بخشهايي كه مردم براي دادخواهي و مطالبه حقوق از دست رفته خود به آن مراجعه ميكنند تا داد خود را از مسئولان و دستگاههاي معمولا دولتي بستانند، ديوان عدالت اداري است.
مردم براي احقاق حقوق خود از سراسر كشور به تهران ميآيند تا بتوانند داد و حق از دست رفته خود را در ساختمان قديمي عدالت اداري و در خيابان بهشت بگيرند.
گويا كلنگي بودن اين ساختمان و تعدد ساختمانهايي كه در اختيار ديوان عدالت اداري بود و همچنين مشكلاتي كه از اين بابت براي مردم پيش ميآمد، مسئولان ديوان عدالت را بر آن داشته است كه عطاي اين ساختمان كلنگي را به لقايش ببخشند و كلنگ ساختمان جديد را بر زمين بكوبند.
اين تصميم مسئولان ديوان عدالت اداري صبح امروز عملي شد و با كمك شهردار تهران و معاون اول قوهقضاييه كلنگ ساختمان جديد در شمالغرب تهران بر زمين زده شد.
به گفته مهندس مشاور اين طرح، قرار است در اين ساختمان كه 38 هزار متر مربع زيربنا دارد، 70 دادگاه از جمله 50 دادگاه بدوي و 20 دادگاه تجديدنظر مستقر شود. 3 طبقه از اين ساختمان 9 طبقه زيرزمين است و حدود 15 هزار مترمربع از مساحت ساختمان را به خود اختصاص ميدهد.
اما نكته قابل ذكر اصلي در اين زمينه اين است كه با وجود اينكه به گفته رئيس ديوان عدالت اداري، تعدد ساختمانهاي اين مجموعه مردم را با مشكل روبهرو ميكند اما انتقال اين ساختمان به منطقهاي از شهر كه فاصله بسيار زيادي با مركز شهر دارد، دسترسي به آن را براي مردم و مخصوصا افرادي كه از شهرستان به تهران ميآيند، با مشكل بيشتري رو به رو ميكند.
منتظري، رئيس ديوان عدالت اداري معتقد است: ديوان عدالت اداري تنها مرجع قضايي است كه مردم ميتوانند بدون مراجعه به آن پرونده خود را پيگيري كنند و براي آن تمهيداتي هم انديشيدهاند.
اما سوالي كه از رئيس ديوان عدالت اداري مطرح ميشود اين است كه آيا تا زمان افتتاح ساختمان جديد، طرحهاي آنها براي كاهش حضور مردم در ساختمانهاي ديوان عدالت اداري اجرايي شده است؟
اگر جواب آقاي منتظري مثبت است، باز اين سوال پيش ميآيد كه با فرض راهاندازي و اجراي موفق سامانه اينترنتي، پيگيري پروندهها توسط مردم و كاهش حضور مردم در ساختمان ديوان عدالت اداري، ديگر چه نيازي به صرف هزينه ميلياردي براي ساخت ساختمان جديد آن هم در محلي دوردست در شمالغرب پايتخت دارد؟
در صورتي هم كه جواب آقاي رئيس منفي باشد اين سوال پيش ميآيد كه در حال حاضر كه ساختمان ديوان عدالت اداري در مركز شهر و مجاور با همهنوع وسيله نقليه عمومي اعم از مترو، اتوبوس و تاكسي است، تنها دغدغه مردم شايد رسيدگي ديرهنگام و تعلل است؛ ديگر چرا ميخواهيد به اين مشكلات، مصيبت پيدا كردن ساختمان جديد ديوان عدالت اداري در انتهاي شهر با هزينه فراوان را اضافه كنيد.
وقتي اين موضوع كه چرا ساختماني در مركز شهر را براي ساختمان ديوان عدالت اداري در نظر نگرفتيد را از آقاي شهردار تهران ميپرسيم، در جواب ميگويد؛ براي راحتي مردم، ساختمان را از مركز شهر دور كرديم.
قاليباف درباره اينكه چرا اين ساختمان از مركز شهر فاصله زيادي دارد گفت: در مركز شهر يكي از مشكلات افرادي كه از شهرستانها مراجعه ميكردند، دسترسي سخت به ديوان عدالت اداري به خاطر مشكلاتي مانند طرح ترافيك و آلودگي هوا بود كه لازم بود جابجايي صورت گيرد.
شهردار تهران در پاسخ به اين سؤال كه خب اين افراد ميتوانند از مترو، تاكسي يا اتوبوس استفاده كنند، گفت: اينجا مناسبتر از مركز شهر است و افرادي كه از شهرستان ميآيند براي دسترسي به مركز شهر دچار مشكل هستند و آنها مانند شماها وارد نيستند كه از چه ايستگاهي (مترو) استفاده كنند.
شايد براي افرادي كه بخواهند با خودروي شخصي به اين محل دسترسي داشته باشند، محل فعلي مناسب باشد كه آنهم با هزينه بنزين به صرفه نيست اما واقعا استفاده از مترو، بي.آر.تي و تاكسي براي رسيدن به مركز شهر سختتر است يا اينكه بدون هيچكدام از اينها بخواهي به گلستان سردار جنگل بروي؟
اما به هرحال و به ناچار بايد تا 2 سال آينده منتظر بمانيم تا ببينيم ساخت اين ساختمان كه باعث كوچ "ديوان عدالت " از بهشت شده، به صرفه بوده يا خير...
با تكميل و آماده شدن ساختمان جديد ديوان عدالت اداري در شمال غرب تهران، دسترسي مردم به اين مجموعه با مشكل رو به رو ميشود هرچند رئيس ديوان عدالت اداري ميگويد براي اين مشكل تمهيداتي در نظر دارند.