به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، همايون حائري امروز در نشستي اعلام كرد: البته قيمت تمام شده برق در نيروگاههاي تجديدپذير بالاتر از اين مقدار و بين دو تا چهار برابر نيروگاههاي فعلي است.
در اين باره پيشتر محمد بهزاد - معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي، نيز اظهار كرده بود كه قيمت تمام شده هر كيلووات ساعت برق 100 تومان بوده كه پس از هدفمندي يارانهها 55درصد آن باز هم به صورت يارانهاي عرضه مي شود.
به گفته وي، مصرف سالانه برق کشور 171 ميليارد کيلو وات ساعت است.
بهزاد گفته بود كه اگر مشتركي كنتور سهزمانه نداشته باشد، تعرفهها براي همه زمانها و ساعات شبانهروز يكسان است و تنها جمع پلكانهاي مصرف به اضافه ماليات ارزش افزوده به عنوان قبض نهايي در اختيار مشترك قرار ميگيرد، ولي اگر مشترك كنتور سهزمانه داشته باشد، در دوره پيك (ساعات اوج مصرف)، به ازاي هركيلووات ساعت مصرف، 30 تومان به تعرفههاي فوق اضافه ميشود، ولي در ساعات كمباري 15 تومان از تعرفههاي فوق كاسته ميشود. يعني اگر مشتركي در دو ساعت اوج مصرف برق مصرف كند، 60 تومان به هزينههاي برق او اضافه ميشود، ولي اگر در هشت ساعت كمباري مصرف برق داشته باشد، 15*8 تومان (120 تومان) از هزينههاي برق او كاسته ميشود.
به گفته او اين درحالي است كه پيشتر مصرف برق در ساعات اوج مصرف در عدد دو ضرب ميشد و در ساعات كمباري، مصرف در عدد 0.5 ضرب ميشد، ولي ما براي سادگي قضيه سيستم محاسبه را تغيير داديم و به جاي دو برابر كردن تعرفهها در ساعات اوج مصرف برق، حداقل قيمت يعني 30 تومان را به تعرفه برق اضافه كرديم.
البته تا پيش از هدفمندي يارانهها، ميانگين قيمت هر کيلو وات ساعت برق براي مشترکان 165 ريال و اين در حالي بود كه بر اساس آنچه در قبوض برق ميآمد، قيمت تمام شده هر کيلو وات ساعت برق 773 ريال بوده است.