کد خبر 545223
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۵:۴۴

چه عواملی در بروز اختلالات خواب تاثیرگذار هستند و موجب بی خوابی و کم خوابی ما می شوند تلفن همراه یکی از این عوامل مخرب محسوب می شود بی خوابی و پریدن های مکرر از خواب جزوی از عوارض همراه داشتن تلفن همراه در اتاق خواب است.

به گزارش مشرق، یک روانپزشک با اشاره به اینکه قرار دادن موبایل در کنار سر به هنگام خواب تمرکز را به هم می‌زند، گفت: امروزه مهمترین عامل بی‌خوابی و کم خوابی استفاده بی‌رویه از تکنولوژی است.

گوهر آل بویه درباره ویژگی‌های خواب مناسب و تفاوت آن با بی‌خوابی و کم خوابی گفت: 8 ساعت خوابیدن در شبانه روز بدون استرس و بیدار شدن مکرر، خواب مناسب محسوب می‌شود اما آنچه امروزه بسیار متداول شده بی‌خوابی و کم‌خوابی است.

وی در ادامه افزود: افرادی که در به خواب رفتن دچار مشکل هستند و به هنگام خواب، مکرر از خواب برمی‌خیزید، ناتوانی در به خواب رفتن دارند که باید جهت درمان این مشکل اقدامات لازم را انجام دهند.

روانشناس با اشاره به اینکه بی‌خوابی به عوامل مختلفی بستگی دارد، تصریح کرد: یک سری از عوامل بی‌خوابی بالینی و پزشکی است و یک سری دیگر از مشکلات ناشی از اختلالات روانی در بی‌خوابی است.

به گفته وی دسته اول شامل مصرف نوشیدنی‌ها و مواد غذایی، مصرف کافئین یا تداخل دارویی است که می‌تواند در فرد بی‌خوابی ایجاد کند، دسته دوم عوامل روانی مانند اضطراب، افسردگی، عدم احساس امنیت و ترس از تنهایی است که ممکن بوده بر خواب فرد تاثیر منفی بگذارد.

وی درباره نقش کابوس‌های شبانه در بی‌خوابی گفت: نخستین راهکار برای درمان کابوس‌های شبانه این است که باید در ابتدا به پزشک مراجعه و مشکل به شکل ریشه‌ای شناسایی و مراحل درمان طی شود، حتی اگر لازم باشد باید با دارو این مشکل را رفع کرد.

آل بویه درباره انواع بی‌خوابی معمولی، کوتاه و مزمن تصریح کرد: بی‌خوابی کوتاه مدت ممکن است در عرض یک هفته برطرف شود، یک نوع دیگر بی‌خوابی ممکن است تا سه ماه طول بکشد اما بی‌خوابی مزمن ممکن است حتی تا یک سال فرد را درگیر کند.

وی ادامه داد: باید دلایل بی‌خوابی بررسی شود به این دلیل که ممکن است بی‌خوابی فرد به دلیل افسردگی باشد اما همه نوع بی‌خوابی دلیل بر افسردگی نیست؛ بی‌خوابی که با کاهش وزن، بی‌اشتهایی، نداشتن انگیزه یا موارد دیگر همراه است ممکن است نشانه افسردگی باشد که در این حالت پزشک باید این موضوع را تشخیص و درمان کند.

روانپزشک درباره نقش تکنولوژی در بی‌خوابی تصریح کرد: استفاده از تلفن همراه و نرم افزارهای اجتماعی خطرات روانی زیادی را به همراه دارد و برای فرد استرس، بی‌خوابی و حواس پرتی را ایجاد می‌کند به شکلی که تمرکز فرد را به هم می‌زند و باعث گوشه گیری، انزوا طلبی و تنهایی فرد می‌شود.

آل بویه خاطرنشان کرد: قرار دادن موبایل در کنار سر به هنگام خواب تمرکز در خواب را به هم می‌زند و فرکانس‌هایی که ایجاد می‌کند احتمال ایجاد بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون را در فرد افزایش می‌دهد و شاید بتوان گفت، امروزه مهمترین عامل بی‌خوابی و کم خوابی استفاده بی‌رویه از تکنولوژی است.

منبع: سلامت نیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس