به گزارش دیلی پاکستان، آمریکا با رد ملاحظات هند در خصوص فروش جنگنده به پاکستان اعلام کرد این جنگندههای پیشرفته را تحویل اسلامآباد خواهد داد.
پاکستان تفاهمنامه خرید جنگندههای اف-16 را در ماه گذشته میلادی با آمریکا به امضا رساند که دولت هند نیز در این خصوص ابراز نگرانی کرده بود.
بر اساس این گزارش،پاکستان این جنگندهها را با هزینه 700 میلیون دلار از آمریکا وارد خواهد کرد.
وزارت دفاع آمریکا با انتشار بیانیهای اعلام کرده با در نظر گرفتن وضعیت
منطقهای به تفاهمنامه فروش جنگنده بین اسلامآباد و واشنگتن عمل شده است.
طبق این بیانیه جنگندههای اف-16 آمریکا کمک زیادی در جنگ علیه تروریسم با
پاکستان خواهد کرد بنابراین، دولت هند نباید در این زمینه نگران باشد.
قبل از این کنگره آمریکا با فروش جنگنده اف 16 به پاکستان مخالفت کرده بود اما اوباما رئیس جمهور این کشور اعلام کرده بود فروش جنگنده به پاکستان مدت زیادی طول نخواهد کشید.
هواپیماهای اف-16 به عنوان یک جنگنده سبک، ساده و ارزان برای نیروی هوایی آمریکا طراحی شد تا باتولید بالا توانایی برتری هوایی خود را افزایش دهند.
تاکنون بیش از 4500 فروند از این هواپیما تولید شده و آخرین خریدار آن نیز عراق است که 18 فروند اف-16 سفارش داده است.
در مجموع 25 کشور از این هواپیما استفاده میکنند و مدلهایی از آن در ژاپن و ترکیه هم تولید میشود.
در سال 2009 در مجموع 2 هزار و 309 فروند اف-16 در کشورهای مختلف دنیا عملیاتی بودهاند که این رقم بیشتر از هر هواپیمای جنگی دیگر است به این معنا که 15 درصد از کل هواپیماهای جنگی دنیا را اف-16 تشکیل میدهد.
جنگنده اف-16 در ابتدا به عنوان یک جنگنده سبک برای برتری هوایی روزانه طراحی شد، اما در عمل به یک هواپیمای چند منظوره برای انجام عملیات در شرایط آب و هوایی مختلف تبدیل شد.
در طول دوران تولید این هواپیما، بهینهسازیهای مداومی بر روی آن صورت گرفت و مدلهایی با قابلیتهای بالاتر تولید شده است.
کارشناسان بر این باورند که پاکستان نتوانسته به صورت مستقیم هواپیماهای اف-16 را از آمریکا خریداری کند بنابراین سعی میکند تا از طریق کشورهای عربی این جنگندههای پیشرفته را خریداری و اسکادران هوایی خود را تکمیل کند.