کد خبر 54422
تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۰ - ۱۷:۲۸

جلسه علني امروز مجلس با تصويب دو‌فوريت ادغام وزارتخانه‌هاي كار و رفاه و صنايع و بازرگاني همراه بود.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، دومين جلسه علني پارلمان در هفته جاري، صبح امروز به رياست محمدرضا باهنر نايب رئيس اول مجلس شوراي اسلامي كه در غياب علي لاريجاني به دليل سفر به اصفهان، رياست صحن علني را بر عهده داشت و با تلاوت آياتي از سوره آل‌عمران برگزار شد.

بهارستان نشينان پيش از آغاز جلسه علني، با تشكيل جلسه غيرعلني غيررسمي در خصوص قانون انتخابات مجلس رايزني‌هايي انجام دادند و محمدرضا باهنر،‌ توضيحاتي را در اين باره به نمايندگان ارائه داد.

وكلاي ملت در مصوبه‌اي كه پيش از اين به تصويب رسانده بودند، شرط داوطلب شدن براي انتخابات مجلس را داشتن مدرك كارشناسي ارشد تعيين كرده بودند كه با تصويب نهايي طرح استفساريه‌اي با قيد 2 فوريت كه يكشنبه از جانب نمايندگان ارائه شد و 2 فوريت آن نيز به تصويب رسيد، شرايط حضور در انتخابات مجلس نهم و داوطلب شدن در اين انتخابات، تسهيل خواهد شد.

در اين جلسه غيرعلني نمايندگان مجلس نيز نظرات و پيشنهاداتي داشتند كه آن‌ها را مطرح كردند.

* بهشتي ‌شهيد راه ولايت و فقاهت بود‌

محمدرضا باهنر نائب رئيس اول مجلس در نطق پيش از دستور خود اظهار داشت: شهيد بهشتي خاري در چشمان مات استكبار جهاني، صهيونيست بين‌المللي، منافقين داخلي و ليبرال‌هاي غربزده بود كه از شكوه انقلاب اسلامي در شگفتي بودند و به بيان شيوا و رساي رهبر معظم انقلاب، بهشتي مظلوم زيست و مظلوم مرد و خار چشم دشمنان اسلام بود چرا‌‌كه در دوران زندگي‌اش كسي به عمق و بالايي شخصيت اين مرد پي نبرد.

وي با بيان اينكه پس از هر انقلابي يك نظام سياسي جديد شكل مي‌گيرد كه صيانت و دفاع از آن نيازمند آينده‌نگري و درايت سياسي رهبران انقلاب است چرا‌كه در غير اين صورت در كوران سهم‌خواهي‌ها هر آن ممكن است كه انقلاب آسيب ببيند، يادآور شد: مرحوم شهيد بهشتي از جمله رهبران انقلاب ايران بود كه دوشادوش حضرت امام (ره) براي آينده انقلاب اسلامي احساس نگراني مي‌كرد و براي هر چه بهتر اداره كردن نتايج انقلاب صاحب برنامه بود.

باهنر خاطرنشان كرد: بهشتي مظلوم شهيد راه ولايت و فقاهت بود و ولايتمداري مهمترين شاخص شهيد بهشتي است. شهيد بهشتي نظريه‌اي مترقي ولايت فقيه را ساختارسازي كرد و در تبيين نظريه ولايت فقيه معتقد بود در زمان غيبت امام زمان (عج) در جمهوري اسلامي ايران بايد ولايت امر يعني مركز ثقل حكومت و رهبري بر عهده فقيه عادل باشد.

نائب رئيس اول مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: شهيد بهشتي در ساحت فقاهت پيوندهاي مستمر ميان روحانيت و مردم نقش بسيار مهمي در پيروزي انقلاب اسلامي و تداوم آن داشته است. به نظر شهيد بهشتي آنچه انقلاب را آسيب‌پذير مي‌كند، فاصله گرفتن روحانيون و مردم از يكديگر است كه عده‌اي سعي دارند با اختلال در روابط روحانيت و مردم اين فاصله را ايجاد كنند.

باهنر در ادامه خاطرنشان كرد: درود بر رهبر انقلاب اسلامي كه پيشقراول شهيدان زنده انقلاب است. هم او بود كه يك روز قبل از فاجعه هفتم تير آماج حملات كينه‌ورزانه منافقين و ليبرال‌ها قرار گرفت و جان شيرين خود را سپر ولايت قرار داد و اين از نعمات خفيفه الهي بود كه با جانباز شدنش از حادثه هفتم تير جان سالم به در برد و ذخيره‌اي شد كه خداوند او را براي رهبري امت بعد از امام نشانه گرفته بود.

وي افزود: درود خداوند بر امت بزرگوار ايران كه در مقابله با خط نفاق، كفر،‌ الحاد، ليبراليست،‌ جنگ تحميلي و توطئه‌هاي دشمن اسلام و انقلاب با بصيرت عميق با دشمن‌شناسي دقيق و زمان شناسي شگرف در مقابله با نبرد سخت و نرم توامان آمريكا و صهيونيست مقاومت كرد و با خنثي كردن فتنه 88 خواب آنها را آشفته كرد و انشاءالله همچنان مقاوم، صبور و بصير در مقابل جبهه انحراف خواهد ايستاد.

نائب رئيس اول مجلس گفت: درود بر شهيدان مجلس شوراي اسلامي كه در حادثه هفتم تير و ديگر حوادث تروريستي خون پاك خود را نثار ‌و ثابت كردند كه مجلس عصاره فضائل ملت است و برآمده از الله اكبرهاي مردم. در جلسه‌اي كه حادثه هفتم تير در آن اتفاق افتاد، بزرگاني از سه قوه نظام در كنار هم جمع شده بودند تا با همدلي و همگرايي مسير خط امام را تبيين كرده و خط ليبراليست و فتنه‌ها و انحراف‌ها را كور كند.

باهنر همچنين خاطرنشان كرد: پيام خون شهداي هفتم تير اين بود كه بازگشت استبداد و استعمار خارجي تحت آموزه‌هاي ليبراليست و ماركسيست يك سراب است، تثبيت خط امام يعني خط ولايت و اسلام ناب محمدي و فقاهت تنها راه نجات انقلاب و پيشرفت آن است.

وي اضافه كرد: ترور و تروريست ابزار كارآمدي براي سرنگوني نظام نيست و امروز مي‌بينيم با تقديم بيش از 18 هزار شهيد از طريق ترور نظام جمهوري اسلام ايران مقتدر و ‌باشكوه به سمت اهداف متعالي خود حركت مي‌كند.

"‌در هفتم تير ردپاي روشن استكبار جهاني، آمريكاي جنايتكار و رژيم صهيونيستي در استفاده حداكثري از ابزار منزجركننده ترور روشن شد و امروز پس از 30 سال بر بسياري از مردم جهان ثابت شده است كه اينها با شعار مبارزه با تروريسم خود اصلي‌ترين و بزرگترين حامي تروريست‌هاي سازمان يافته هستند ".

نائب رئيس اول مجلس با تاكيد بر اينكه امروز همه ما موظفيم به پاسداشت خون شهداي هفتم تير و ديگر شهداي انقلاب تا رفتار سياسي خود را بر پايه عقلانيت،‌ معنويت و عدالت تنظيم كنيم، تصريح كرد: بايد با همه توان مقابل جريان انحرافي كه به همه مقدسات نظام طمع كرده و متاسفانه تا پست‌هاي بالاي مملكت نيز نفوذ كرده است، بگيريم.

وي ادامه داد: امروز بيداري اسلامي نماد پذيرش عقلانيت، عدالت و معنويت از سوي ملت‌هاي منطقه است و به تعبير مقام معظم رهبري انشاءالله تا قلب اروپا پيش خواهد رفت.

"پيام هفتم تير اجتماع مسئولانه بزرگان سه قوه است كه آمده بودند تا در خصوص مهمترين مشكلات كشور رفاه مردم،‌ پيشرفت و عدالت به شور بنشينند و توطئه‌هاي پيچيده دشمن را شناسايي كرده و راه برون رفت از آن را به تفاهم بنشينند ".

باهنر در ادامه گفت: ‌هفته اول تير ماه هفته پاسداشت خدمات نظام قضايي كشور و بازخواني قوت و ضعف‌هاي آن است. نظام قضايي در كشورهاي مختلف تلفيقي از ساختارها و سيستم‌هاي ساختاري و حقوقي است كه در تعامل نظام‌مند با يكديگر بسترهاي لازم را براي تحقق عدالت، ‌پيشرفت كشور و رضايتمندي شهروندان فراهم مي‌كند. حمايت ساختارهاي مختلف از سيستم قضايي مايه تسهيل و تسريع در تبديل درون‌داد مطالبات حقوقي مردم و نيازهاي عمومي جامعه به برون داد رضايت شهروندان و عدالت گستري در كشور است.

وي افزود: نظام قضايي ايران پس از پيروزي انقلاب اسلامي پيشرفت‌هاي شايان توجهي داشته و امروز به يمن التزام نظري و عملي به سيستم حقوقي اسلام جزو مترقي‌ترين نظام‌هاي حقوقي به شمار مي‌آيد و پايه و اساس مردم سالاري ديني و عدالت گستري است. در اين نظام ساختار قضايي جايگاه تعيين كننده و حياتي دارد. بر اين اساس حمايت از قوه قضائيه توسط ساختارهاي ديگر نظير قوه مقننه و مجريه نه يك امر تشريفاتي بلكه رسالت اصلي دولتمردان و قانونگذاران كشور است.

نائب رئيس اول مجلس خاطرنشان كرد: همه قوا بايد كمك كنند كه زمينه‌هاي لازم براي تحقق عدالت در كشور فراهم شود. در چنين شرايطي دولت و مجلس بايد تمام قد از قوه قضاييه حمايت كند. البته حمايت ساير دستگاه‌ها به معناي نفي ايرادات و مشكلات ساختاري و كاركردي قوه قضائيه نيست. امروز نگاه نقادانه به شيوه‌هاي ديوان‌سالاري غلط در قوه قضائيه كه بعضا از الگوهاي وارداتي و غربي اخذ شده است، يكي از ضرورت‌ها محسوب مي‌شود.

باهنر افزود: در موضوع مفاسد اقتصادي هر چند بيشتر نگاه‌ها در مقابله با اين نوع فساد متوجه قوه قضائيه است، اما دراز كردن انگشت اتهام به سوي اين قوه به دور از انصاف است چرا‌كه اقتصاد ايران در محاصره انگاره‌هاي متسلب دولتي بودن است كه ميراث رژيم پهلوي و ناكارآمدي و ضعف برخي مديريت‌هاي پس از انقلاب است.

وي تصريح كرد: بدون ترديد يكي از بايسته‌هاي انتظام اقتصادي در ايران مقابله قاطعانه و عادلانه با مفاسد اقتصادي است كه اين موضوع در گرو يك تصميم ملي و عزم سياسي براي خروج از محيط زيست‌هاي خطرناك اقتصادي و كوتاه كردن دست مفسدان و زياده خواهان است. اين مهم نيازمند حمايت مستمر تمام دستگاه‌هاي از قوه قضائيه و باورمندي به عدالت گستري به عنوان پايه و اساس نظام اسلامي است.

نائب رئيس اول مجلس در پايان گفت: مردم نسبت به برقراري امنيت اخلاقي و اجتماعي در جامعه نيز گله‌هايي دارند و انتظار اين است كه به قول رئيس قوه قضائيه در مقابل شرارت‌ها و سلب امنيت مردم بي‌اغماض و بي‌رحمانه برخورد شود؛ باشد كه مردم پناه خود را قوه قضائيه بدانند و خاطيان و شرورها در هراس از قوه قضائيه به راه ثواب برگردند.

* مخالفت نمايندگان با مسكوت ماندن طرح استفساريه قانون انتخابات مجلس‌

نمايندگان مجلس در جلسه علني امروز با پيشنهاد احمد توكلي رئيس مركز پژوهش‌هاي مجلس مبني بر مسكوت ماندن طرح دو فوريتي استفساريه ماده 28 قانون انتخابات مجلس مصوب 1378 و اصلاحات بعدي آن‌ كه در خصوص ميزان دوره نمايندگي و مدارك نمايندگان است، به مدت شش ماه، با 49 رأي موافق، 135 رأ‌ي مخالف و 15 رأي ممتنع از 205 نماينده حاضر در صحن علني پارلمان مخالفت كردند.

احمد توكلي نماينده تهران در توضيحاتي درباره پيشنهاد خود، گفت: استفساريه‌اي كه درباره اصلاح قانون انتخابات مجلس ارائه شده، يك تغيير قانون است و شوراي نگهبان به آن ايراد مي‌گيرد و آن‌را رد مي‌كند.

وي افزود: شما نمايندگان با رأي به اين استفساريه به مقصودتان نمي‌رسيد و ضرر دوجانبه مي‌شود.

رئيس مركز پژوهش‌هاي مجلس در بخش ديگري از سخنانش تصريح كرد: تصميمي كه مجلس در فروردين ماه در خصوص شرايط داوطلبان انتخابات مجلس گرفت، اشتباه بود و ما بايد قبول كنيم كه تصميم‌مان اشتباه بوده است.

‌‌وي افزود: مجلس در اين مصوبه سطح تحصيلات داوطلبان انتخابات مجلس را بالا برد و با اين تصميم در واقع كاري كرديم كه اگر كسي وزير بوده و يا معاون وزير بوده اما داراي مدرك ليسانس بوده است، نمي‌تواند در انتخابات مجلس شركت كند اما اگر نماينده‌اي كه ليسانس دارد و 3 سال نماينده بوده، مي‌تواند شركت كند، اين موضوع موجب كاهش مشاركت و انگيزه مردم مي‌شود.

توكلي همچنين گفت: بنده پيشنهاد مي‌كنم كه با مسكوت ماندن طرح مذكور به مدت شش ماه موافقت كنيد و در عوض طرح دو‌فوريتي ارائه مي‌دهيم تا در خصوص شرايط داوطلبان انتخابات مجلس، به قانون قبلي بازگرديم چرا‌كه اين استفساريه به ضرر مجلس است و اگر شما به اين استفساريه رأي دهيد و ما نيز طرح دو فوريتي ارائه كنيم و به آن طرح دو‌فوريتي نيز راي دهيد، مشكلاتي ايجاد مي‌شود.

توكلي از نمايندگان خواست كه به آبروي مجلس و آخرت خودشان فكر كنند و به طرح دو‌فوريتي بازگشت به قانون قبلي در خصوص شرايط حضور در انتخابات مجلس راي دهند.

اين سخنان توكلي مانند روال هميشه در مجلس، (دو - دو) برخي از نمايندگان را برانگيخت كه توكلي خطاب به آنها گفت: مگر شما دستور رهبري را نشنيديد؟

- در ادامه محبي‌نيا عضو هيأت رئيسه مجلس با لحني از روي ناراحتي خطاب به نمايندگان گفت كه حضرت آقا فرمودند اسامي نمايندگاني كه ‌دو - دو مي‌كنند، اعلام شود.

- در ادامه توكلي متذكر شد طرح دوفوريتي براي بازگشت به قانون انتخابات سال 86 است و اشتباه قبلي مجلس در تغيير شرايط حضور در انتخابات مجلس، با پيشنهاد مسكوت ماندن، اصلاح مي‌شود.

- در ادامه علي‌اصغر يوسف‌نژاد نماينده ساري در مجلس كه به عنوان تنها مخالف پيشنهاد توكلي صحبت مي‌كرد، گفت: شوراي نگهبان در مواردي مي‌تواند ايراد بگيرد كه وارد مصداق شده باشد. اما اگر مصوبه مجلس نيز از سوي شوراي نگهبان رد شود، دوباره به مجلس براي اصلاح بازمي‌گردد و اتفاقي رخ نمي‌دهد.

وي افزود: اين چيز جديدي نيست و ما در حال حاضر مي‌خواهيم راجع به يك ابهام اظهار‌نظر كنيم و اتفاقا به نظر مي‌رسد اين مساله موجب مشاركت و مداخله بيشتر مردم مي‌شود و اين براي آبروي مجلس مهم است كه ما طرحي دو‌فوريتي را تصويب كرديم اما امروز مي‌خواهيم به مسكوت ماندن آن راي دهيم.

يوسف‌نژاد در خاتمه گفت: طرح استفساريه در جهت آبروي مجلس و شان نمايندگان است و مسكوت ماندن اين طرح بدتر از حالتي است كه ما بخواهيم اظهار‌نظر كنيم.

محمدرضا باهنر نايب رئيس اول مجلس پس از سخنان پيشنهاد دهنده و مخالف، گفت كه طبق آئين‌نامه داخلي مجلس در پيشنهادات مسكوت ماندن، موافق صحبت نمي‌كند.

باهنر همچنين خطاب به نمايندگان گفت: اگر نمايندگان هنگام رأ‌ي‌گيري براي پيشنهاد، طرح يا لايحه‌اي تبليغ دو يا چهار به نشانه مخالفت يا موافقت كنند، اشكالي ندارد اما هنگام صحبت كردن افراد بيان دو يا چهار ممنوع است.

*‌ ايرادات شوراي نگهبان به لايحه عضويت ايران در شوراي حمل و نقل ريلي اصلاح شد

نمايندگان مجلس لايحه دوفوريتي عضويت دولت جمهوري اسلامي ايران در شوراي حمل و نقل ريلي كشورهاي مستقل مشترك‌المنافع ‌كه مورد ايراد شوراي نگهبان قرار گفته بود را بررسي و با اصلاحاتي، ايرادات اين شورا را برطرف كرده و آن را با 128 راي موافق، يك راي مخالف و 12 راي ممتنع به تصويب رساندند.

شوراي نگهبان در ايرادي كه به لايحه مذكور وارد كرده بود، آورده بود "‌در ماده واحده نوع عضويت ايران مبهم است " كه نمايندگان نوع عضويت ايران را به عنوان عضو ناظر مطرح كردند و به اين طريق ايراد شوراي نگهبان برطرف شد.

همچنين وكلاي ملت در اصلاح ديگري كه مورد ايراد شوراي نگهبان واقع شده بود، اين ايراد را برطرف كرده و آن‌را به تصويب رساندند.

* انتقاد قاضي‌پور از شرط فوق‌‌ليسانس براي كانديداهاي مجلس/ چرا آقازاده‌هاي خارج‌رفته كانديداي ‌مجلس شوند اما جنگ‌رفته‌ها نه

نادر قاضي‌پور نماينده اروميه طي اخطاري با استناد به بند 9 اصل 3 قانون اساسي‌ گفت: اين بند رفع تبعيضات ناروا و ايجاد امكانات براي همه مردم را مورد تاكيد قرار داده است اما فرزندان مردم چه گناهي كردند كه در دفاع از دين، كشور و امام به جنگ رفتند و نتوانستند مدرك تحصيلي بگيرند اما در عين حال تعدادي از آقازاده‌ها و پولدارها به خارج از كشور رفته و مدرك تحصيلي گرفتند، ولي ما قصد داريم كه آن افراد با اخلاص ‌كه براي دفاع از كشور جنگيدند را از حضور در انتخابات محروم كنيم.

وي افزود: چرا بايد كسانيكه تازه فارغ‌التحصيل شده‌اند، به مجلس بيايند اما كسانيكه 30 سال خالصانه براي نظام كار كردند، اجازه نداشته باشند كه در انتخابات شركت كنند.

نماينده مردم اروميه در مجلس همچنين تصريح كرد: چرا مجلس بايد فرزندان اين ملت را از كانديداتوري در انتخابات محروم كند؛ كساني هستند كه 30 سال تجربه داشته و كار كرده‌اند، اما چرا بايد تجربه كنار گذاشته شود.

محمدرضا باهنر نايب رئيس اول مجلس در پاسخ به اين تذكر نماينده اروميه گفت: در رابطه با قانون اصلاح انتخابات همين مسائل مربوط به تبعيض ناروا تاكنون ده‌ها بار مطرح شده است اما باز هم تأكيد مي‌كنم كه شرايط انتخاب شونده را قانون تعيين مي‌كند و اين مسئله تبعيض نيست چرا‌كه محدوده‌ها را قانون تعيين مي‌كند.

* مدت نمايندگي ميان‌دوره‌اي يك دوره محسوب مي‌شود

نمايندگان مجلس طرح استفساريه ماده 28 قانون انتخابات مجلس مصوب 1378 و اصلاحات بعدي آن‌را ‌بررسي كردند كه دو‌فوريت طرح مذكور در جلسه روز يكشنبه 5 تيرماه به تصويب رسيده بود.

بر اساس مصوبه مجلس در مورد طرح استفساريه مذكور، مقرر شد مقصود از يك بار نمايندگي در هر دوره با توجه به اصل 63 قانون اساسي، مدت كمتر از 4 سال را شامل شده و ‌‌شامل نمايندگان ميان‌دوره‌اي نيز مي‌شود.

موضوع استفساريه به شرح ذيل است:
الف- باتوجه به اصل 63 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران كه در هر دوره نمايندگي را چهار سال مي‌داند، آيا منظور قانونگذار در تبصره 3 ماده 28 قانون موضوع استفساريه از دوره نمايندگي طي مدت چهارساله است يا شامل نمايندگان ميان‌دوره‌اي هم مي‌شود؟

پاسخ- بلي. مقصود يك بار نمايندگي در هر دوره به ميزان ولو كمتر از مدت 4 سال نيز هست و شامل نمايندگي ميان‌دوره اي هم مي‌شود.

وكلاي ملت اين سؤال استفساريه را با 161 رأي موافق، 30 رأي مخالف و 14 رأي ممتنع از 214 نماينده حاضر در صحن علني پارلمان، به تصويب رساندند.

ب- آيا مدرك تحصيلي كارشناسي ارشد و كارشناسي و معادل آنها شامل آن دسته از مداركي است كه توسط وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و حوزه علميه قم و ديگر مراجع قانوني ذيصلاح صادر شده است؟ (آنچه در ثبت نام داوطلبين دوره هشتم اعمال شده؟)
پاسخ- بلي. شامل آن دسته از مداركي كه توسط مراجع فوق الذكر صادر شده است نيز هست.

بهارستان نشينان اين سؤال و پاسخ استفساريه را نيز با 111 رأي موافق، 64 رأي مخالف و 18 رأي ممتنع از 210 نماينده حاضر در صحن علني مصوب كردند.

- محمدرضا باهنر پيش از رأي‌گيري از نمايندگان در خصوص سؤالات و پاسخ‌هاي استفساريه از مجلس در خصوص انجام اين تفسير و نياز بودن به تفسير مذكور رأي‌گيري كرد كه وكلاي ملت با 162 رأي موافق، 43 رأي مخالف و 5 رأي ممتنع از 215 نماينده حاضر در صحن علني، با انجام ‌‌اين تفسير موافقت كردند.

سيدصولت مرتضوي معاون سياسي وزير كشور و رئيس ستاد انتخابات كشور كه در صحن علني به عنوان نماينده دولت در خصوص طرح دو فوريتي استفساريه مذكور صحبت مي‌كرد، گفت: دولت در خصوص اين طرح هم موافق است و هم مخالف.

وي افزود: موافقت دولت با آن دسته از مدارك تحصيلي است كه ‌صادر شده از سوي نهادهاي عنوان شده در طرح مذكور باشد و توسط هيأت‌هاي نظارت در انتخابات مجلس هشتم ‌تأييد شود.

رئيس ستاد انتخابات كشور همچنين گفت: ما مصوبه مجلس در خصوص لزوم داشتن مدرك كارشناسي ارشد براي حضور در انتخابات مجلس را واقعا يك تبعيض مي‌دانيم و دولت با آن موافقت نيست.

‌مرتضوي در بخش ديگري از سخنانش استفساريه ارائه شده از سوي نمايندگان را تفسير قانون اساسي دانست نه تفسير قانون عادي.

‌وي افزود: اصل 63 قانون اساسي صراحتا تصريح كرده كه يك دوره نمايندگي يعني 4 سال و ما واقعا مي‌خواهيم كه در خصوص اين موضوع رفع شبهه و ابهام شود.

رئيس ستاد انتخابات كشور بر همين اساس يادآور شد: شما مي‌گوييد يك دوره نمايندگي يعني كمتر از 4 سال كه اين موضوع را در طرح استفساريه آورده‌ايد اما اين موضوع به نظر بنده نيازمند اصلاح است و بايد صراحتا عنوان شود كه به هر ميزاني كه نماينده در مجلس باشد، معادل يك مقطع محسوب مي‌شود.

نمايندگان مجلس پس از بررسي دو دستور كار،‌ وارد رسيدگي به دو فوريت لوايح ادغام وزارتخانه‌هاي كار و امور اجتماعي و رفاه و تأمين اجتماعي و نيز صنايع و معادن و بازرگاني شدند.

* ميرتاج‌الديني: معرفي وزير وزارتخانه‌هاي «رفاه و كار» و «صنعت و تجارت» بعد از تعطيلات مجلس‌

حجت‌الاسلام سيدمحمدرضا ميرتاج‌الديني معاون پارلماني رئيس جمهور در دفاع از لوايح دولت و در ابتداي سخنان خود گفت: لايحه شرح وظايف وزارتخانه‌هاي كار و رفاه و صنعت و تجارت كه حاصل ادغام وزارتخانه‌هاي كار و امور اجتماعي و رفاه و تأمين ‌اجتماعي ‌و همچنين وزارتخانه‌هاي صنايع و بازرگاني است را خدمت نمايندگان ارائه كرده‌ايم.

وي افزود: مجلس در جريان برنامه پنجم توسعه كشور و در ماده 53 آن قانون تكليف كاهش تعداد وزارتخانه‌ها را بر عهده دولت گذاشته است، البته هرجا هم كه هم‌انديشي بين دولت و مجلس بوده، نتايج خوبي نيز حاصل شده است.

معاون پارلماني رئيس جمهور تصريح كرد: ادغام اين وزارتخانه‌ها از آرزوهاي دولت و مجلس بوده است كه شكر خداوند اين ادغام در مجلس هشتم و دولت دهم در حال عملياتي شدن است.

ميرتاج‌الديني حذف وظايف تكراري، تكميل فرآيندها، هدف‌گرا بودن فعاليت‌ها، حذف واحدهاي غيرضروري و ايجاد زيرساخت‌هاي جديد را جزو مهمترين اهداف ادغام وزارتخانه‌هاي كار و رفاه و صنايع و بازرگاني برشمرد.

به گفته وي، وزارت صنايع و بازرگاني ارتباط تنگاتنگي با هم دارند و با ادغام اين دو وزارتخانه براي افزايش بهره‌وري‌ تلاش مي‌شود چرا‌كه توليد و تجارت بايد در كنار يكديگر باشند.

معاون پارلماني رئيس جمهور خاطرنشان كرد: در كنار يكديگر قرار گرفتن توليد و تجارت منجر به افزايش توليد، افزايش صادرات و كيفي‌سازي توليدات مي‌شود و با اين ادغام به‌راحتي مي‌توان از ظرفيت‌ها حداكثر استفاده را كرد.

معاون پارلماني رئيس جمهور اضافه كرد: ادغام اين دو وزارتخانه بستر را براي افزايش سرمايه‌گذاري فراهم مي‌كند، البته وزارتخانه‌هاي كار و رفاه هم همانطور كه از نامشان پيداست، هم‌پوشاني زيادي داشته و مأموريت‌هاي مشتركي دارند.

ميرتاج‌الديني در ادامه اظهار داشت: هرچه ادغام وزارتخانه‌ها زودتر انجام شود، بيشتر جلوي موضوع تزلزل ساختار وزارتخانه‌ها گرفته مي‌شود، ‌‌البته انتصاب سرپرست براي وزارتخانه‌ها هم به خاطر آن بود كه از مقاومت‌ها در برابر ادغام جلوگيري شده و ادغام‌ها هم سريعتر انجام شود.

وي در پايان سخنان خود تأكيد كرد: اگر دو‌فوريت اين لايحه تصويب شود، مي‌توان شكيل وزارتخانه‌هاي جديد را در هفته جاري نهايي كرد و در دوره تعطيلات مجلس هم وزارتخانه‌هاي جديد تشكيل شده و پس از پايان تعطيلات نمايندگان وزراي وزارتخانه‌هاي جديد به مجلس معرفي شوند.

* باهنر: مكلفم اسامي نمايندگان "دو دو " كننده را اعلام كنم

محمدرضا باهنر نايب رئيس اول مجلس پيش از آغاز سخنان ميرتاج‌الديني مجدداً بر عدم صحبت‌كردن و "دو دو " كردن نمايندگان حين سخنراني نمايندگان دولت و ساير افراد تأكيد كرد و گفت كه من مكلف به اعلام اسامي نمايندگاني هستم كه در حين سخنراني افراد اظهارنظر كرده و دو دو مي‌كنند.

* باهنر: وزارتخانه‌هاي داراي ‌‌سرپرست ‌بايد تا يك ماه آينده تعيين تكليف شوند

مهدي صناعي نماينده نهاوند در مجلس پس از پايان سخنان حجت‌الاسلام ‌ميرتاج‌الديني معاون پارلماني رئيس جمهور طي اخطاري با استناد به اصل 132 قانون اساسي گفت: توضيحات معاون پارلماني رئيس جمهور درباره موضوع دو‌فوريت لايحه ادغام وزارتخانه‌هاي كار و رفاه و صنعت و بازرگاني نبود البته بر اساس قانون، وزرا توسط رئيس جمهور تعيين مي‌شوند و بايد در قبال دولت و مجلس پاسخگو باشند.

وي افزود: در موضوع ادغام چند وزارتخانه مهم صنعتي و اقتصادي كشور تصميم‌گيري با عجله و آن هم با قيد دو فوريت به صلاح نيست.

نماينده مردم نهاوند همچنين پيشنهاد داد كه كميته‌اي ويژه بين دولت و مجلس تشكيل شود و كار ادغام وزارتخانه‌ها را يكسره كند.

محمدرضا باهنر نايب در پاسخ به اين تذكر اظهار داشت: موضوع ايرادي كه برخي نمايندگان در رابطه با عدم لزوم دو‌فوريتي بودن لايحه تشكيل وزارتخانه‌هاي صنعت و تجارت و كار و رفاه مطرح مي‌كنند، به ‌دليل آن لايحه دو‌فوريتي است كه فوت زمان در ميان است. دوستان نماينده مي‌توانند در رأي خود در رابطه با فوريت لايحه مذكور اعمال نظر كنند.

علي‌اكبر اوليا نماينده مردم يزد نيز طي تذكري آئين‌نامه‌اي با استناد به ماده 160 آئين‌نامه داخلي گفت: كجاي اين بحث فوريت دارد؟ بايد كار كارشناسي فراواني روي اين ادغام‌ها انجام شود.

وي همچنين از اقدام فوري دولت در ادغام وزارتخانه‌ها انتقاد كرد و افزود: دولت بر اساس قانون دو سال وقت دارد كه وزارتخانه‌ها را ادغام كند، اما چرا اينقدر با عجله ادغام‌ها انجام مي‌شود.

محمدرضا باهنر در پاسخ به اين تذكر هم گفت: جاي تأسف دارد كه برخي نمايندگان مطرح مي‌كنند ‌دو‌فوريتي بودن لايحه ادغام وزارتخانه‌ها خلاف شرع مجلس است چرا‌كه ما در مورد اين مسئله بر اساس آئين‌نامه عمل مي‌كنيم.

وي افزود: در حال حاضر سرپرست تعدادي از وزارتخانه‌ها دو ماه است كه سر كار هستند و بر اساس قانون يك ماه ديگر هم مي‌توانند سرپرست باشند، پس بايد در اين يك ماه وزارتخانه‌ها تشكيل شده و وزراي آنها نيز پس از معرفي رأي اعتماد بگيرند.

* دهقان (موافق): هيچ مصلحتي بالاتر از رفع بي‌ثباتي در وزارتخانه‌ها نيست

محمد دهقان نماينده طرقبه و چناران وعضو هيئت رئيسه مجلس كه به عنوان موافق دوفوريت لايحه وظايف و اختيارات دو وزارتخانه "كار و رفاه اجتماعي " و "صنعت و تجارت " در صحن علني صحبت مي‌كرد، اظهار داشت: مطرح شدن موضوع ادغام‌ها در كشور موجب شده كه تا حدودي بي‌ثباتي در وزارتخانه‌ها ايجاد شود و اين بي‌ثباتي مشكلاتي را به وجود آورده است.

وي افزود: فرصت تعدادي از سرپرستان وزارتخانه‌ها تا يك ماه ديگر به اتمام مي‌رسد و امروز هيچ مصلحتي بالاتر از اين نيست كه ما تكليف بي‌ثباتي وزارتخانه‌ها را برطرف كنيم، به‌ويژه اينكه هفته بعد جلسه علني نداريم.

اين عضو هيئت رئيسه مجلس در بخش ديگري از سخنانش گفت: رايزني‌هايي با نمايندگان دولت در خصوص ادغام 4 وزارتخانه كار و رفاه و صنايع و بازرگاني انجام شده كه نمايندگان دولت اعلام كرده‌اند موضوع ادغام وزارتخانه‌ها در دولت‌هاي قبلي مطرح بوده و در اين دولت مطرح و در حال انجام است و اين دولت توان تصميم‌گيري در اين زمينه را دارد.

دهقان همچنين گفت:‌ در آن جلسه مقرر شد موارد اختلاف برانگيز در خصوص ادغام وزارتخانه‌ها فعلا به مجلس ارائه نشود اما ادغام اين 4 وزارتخانه مذكور از مواردي است كه ‌اختلافات كمتري در خصوص آن وجود دارد، از اين‌رو خواهش بنده اين است كه به دوفوريت اين لايحه براي تعيين تكليف سريع‌تر اين موضوع رأي دهيم.

*‌ انصاري (مخالف): نوعي اخلال و بي‌نظمي در وزارتخانه‌ها ايجاد شده است

جمشيد انصاري نماينده مردم زنجان و طارم و عضو فراكسيون اقليت مجلس كه به عنوان مخالف دوفوريت لايحه وظايف و اختيارات وزارتخانه‌هاي "‌كار و رفاه اجتماعي " و "صنعت و تجارت‌ " در صحن علني صحبت مي‌كرد، اظهار داشت: هم‌اكنون وضعيتي كه در وزارتخانه‌ها ايجاد شده، منجر به نوعي اخلال و بي‌نظمي در اين وزارتخانه‌ها شده است.

وي افزود:‌ عمده استدلال موافقان دوفوريت لايحه مذكور اين است كه اگر ما بتوانيم فردا در اين‌باره و در‌خصوص ادغام 4 وزارتخانه مهم تصميم‌گيري كنيم، ‌اين اخلال و بي‌نظمي رفع مي‌شود و دولت مي‌تواند در اسرع وقت وزرا را معرفي كند، در‌حالي‌كه موارد بسيار مهمي در خصوص اين 4 وزارتخانه وجود دارد.

انصاري همچنين گفت:‌ به دليل برخي نكات بسيار مهمي كه در ريز وظايف اين وزارتخانه‌ها قرار دارد، حتي براي مدت 6 ماه نيز اين وظايف را تعيين تكليف نكردند و بهتر است ما به جاي دوفوريت به يك‌فوريت اين لايحه رأي دهيم تا طي اين مدت بتوانيم مطالعات سال‌هاي قبل و نظرات كارشناسي و پيشنهادات نمايندگان و ساير مسئولان را در اين زمينه بررسي و مطرح كنيم.

*‌ قوامي (موافق): اگر به دوفوريت لايحه ادغام‌ها راي ندهيم، وضعيت بي‌ثباتي در كشور بيشتر مي‌شود

هادي قوامي نماينده اسفراين در مجلس نيز دومين موافق دوفوريت لايحه ادغام وزارتخانه‌هاي "كار و رفاه اجتماعي " و "صنعت و تجارت " بود كه طي سخناني اظهار داشت: اگر به دوفوريت اين لايحه راي ندهيم و در اين فاصله دو هفته‌اي كه در اختيار داريم، به يك فوريت اين لايحه راي دهيم، هيچ اتفاقي نمي‌افتد چرا‌كه هم در اين دولت و هم در دولت‌هاي قبل موضوع ادغام وزارتخانه‌ها بررسي شده است.

وي افزود:‌ اگر به دوفوريت لايحه ادغام‌ها راي ندهيم، وضعيت بي‌ثباتي در كشور بيشتر مي‌شود و مسئولاني هم كه مي‌خواهند اين مسئله رابررسي كنند، نمي‌توانند به نتيجه برسند.

قوامي گفت: واحدهاي صنعتي هم‌اكنون گرفتار مشكلاتي هستند و مسئله تحريم‌هاي بين‌المللي نيز كه به آن اشاره شد، اين مشكلات را مضاعف كرده است.

به گفته وي، با عدم رأي دادن به دوفوريت اين لايحه‌ كارها بسيار سخت مي‌شود و هزينه‌هاي زيادي تحميل مي‌شود و بايد بدانيم كه فوت فرصت در اين زمينه‌ خسارات زيادي از قبيل تورم را به دنبال دارد و اين خسارات دليل دوفوريتي ارائه شدن اين لايحه است.

قوامي در بخش ديگري از سخنانش تصريح كرد: با توجه به آنكه در شرايط فعلي نيازمند تعيين تكليف وضعيت 4 وزارتخانه مذكور در اسرع وقت هستيم و نيز اين مسئله ارتباط زيادي با بخش توليد و اشتغال دارد و در سال جهاد اقتصادي نيز قرار داريم، ‌بهتر است در اين طرح اين لوايح را تعيين تكليف كنيم و به دوفوريت آن راي دهيم.

اين نماينده مجلس همچنين تصريح كرد: نوسانات بازار ارز و طلا و مشكلات اقتصادي موجود، شرايط واحدهاي توليدي در كشور را دچار مشكل مي‌كند و اگر به دوفوريت اين لايحه راي ندهيم، قطعا فوت فرصت و خسارات احتمالي بيشتر مي‌شود. ما بايد در اين سال كار مهمتري انجام دهيم و اطمينان و ثبات ايجاد كنيم، چرا‌كه واحدهاي توليدي بايد بتوانند از ثبات بيشتري برخوردار باشند.

*قاضي‌پور (مخالف): وقتي وزارتخانه صنايع و رفاه وزير ندارند، درخواست دوفوريت چه لزومي دارد

در ادامه نادر قاضي‌پور نماينده اروميه در مجلس شوراي اسلامي نيز به عنوان مخالف ديگر دوفوريت لايحه وظايف و اختيارات دو وزارتخانه "كار و رفاه اجتماعي " و "صنعت و تجارت " ‌اظهار داشت: وقتي وزارتخانه صنايع و رفاه وزير ندارند، درخواست دوفوريت براي لايحه مذكور چه لزومي دارد.

وي افزود: اگر هر 4 وزير حضور داشتند، مي‌شد درخواست فوريت كرد اما در حال حاضر دو وزير در اين 4 وزارتخانه وجود ندارد.

قاضي‌پور همچنين گفت:‌ پرداخت يارانه‌ها بايد با امضاي وزير رفاه انجام شود، در‌حالي‌كه اين وزارتخانه مدتي است وزير ندارد.

اين نماينده مجلس همچنين تصريح كرد: در حوزه صنعت نيز تحريم‌هاي اقتصادي مشكلاتي را براي صنايع كشور به وجود آورده است ولي وزير صنايع براي حل اين مشكلات نداريم.

* موافقت مجلس با دوفوريت لايحه وزارتخانه‌هاي "كار و رفاه " و "صنعت و تجارت "‌

نمايندگان مجلس پس از استماع سخنان موافقان و مخالفان وارد بررسي دوفوريت لايحه وظايف و اختيارات دو وزارتخانه "كار و رفاه اجتماعي " و "صنعت و تجارت " شدند و دوفوريت لايحه مذكور را با 149 راي موافق، 20 راي مخالف و 9 راي ممتنع از 195 نماينده حاضر در صحن علني پارلمان به تصويب رساندند.

اين لايحه داراي يك مقدمه توجيهي و يك ماده واحده است كه به امضاي محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهور كشورمان رسيده است.

در صورت تصويب نهايي لايحه مذكور كه در جلسه علني فرداي مجلس مورد بررسي قرار خواهد گرفت، وظايف و اختيارات دو وزارت كار و رفاه اجتماعي و وزارت صنعت و تجارت كه در اجراي ماده 53 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه و طبق مصوبه دولت، به ترتيب اولي از ادغام دو وزارتخانه كار و امور اجتماعي و رفاه و تامين اجتماعي و دومي از ادغام دو وزارتخانه صنايع و معادن و بازرگاني ايجاد شده است، تمامي وظايف و اختياراتي است كه بر طبق قوانين بر عهده وزارتخانه‌هاي ياد شده بوده است.

در تبصره اين لايحه آمده است كليه امكانات، تعهدات،‌ اعتبارات، نيروي انساني، اموال منقول و غيرمنقول در وزارتخانه‌هاي رفاه و تامين اجتماعي و كار و امور اجتماعي به وزارت كار و رفاه اجتماعي و نيز در وزارتخانه‌هاي صنايع و معادن و بازرگاني به وزارت صنعت وتجارت منتقل مي‌شود.

در تبصره ديگر لايحه دوفوريتي مذكور عنوان شده، تنقيح قوانين مربوط به وظايف و اختيارات وزارتخانه‌هاي ياد شده، با توجه به قوانين پنج ساله پنجم توسعه و اجراي سياست‌هاي كلي اصل 44 قانون اساسي و مديريت خدمات كشوري در كارگروهي متشكل از معاونان برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي، توسعه مديريت و سرمايه انساني، حقوقي و امور مجلس رئيس جمهور و حذف مورد وزير مربوطه ظرف شش ماه تهيه و پس از تصويب هيئت وزيران به مجلس شوراي اسلامي تقديم مي شود.

در تبصره سوم لايحه دوفوريتي وظايف و اختيارات دو وزارتخانه كار و رفاه اجتماعي و صنعت و تجارت نيز آمده است در كليه قوانين به جاي وزارتخانه‌هاي ادغامي فوق‌الذكر و وزراي آنها به ترتيب وزارت كار و رفاه اجتماعي و وزارت صنعت و تجارت و وزراي آنها جايگزين مي‌شود.

* كواكبيان: عدم تصويب دوفوريت لايحه ادغام وزارتخانه‌ها ‌‌فرصتي را هدر نمي‌دهد

مصطفي كواكبيان نماينده مردم سمنان و عضو فراكسيون اقليت مجلس شوراي اسلاميطي تذكري با استناد به ماده 160 آئين‌نامه داخلي مجلس، در خصوص لايحه دوفوريتي شرح وظايف و اختيارات وزارتخانه‌هاي "كار و رفاه اجتماعي "‌ و "صنعت و تجارت "‌، اظهار داشت: طبق آئين‌نامه داخلي مجلس طرح‌هاي دوفوريتي ‌براي جلوگيري از ورود خسارت احتمالي يا فوت فرصت ارائه مي‌شود.

وي افزود: در خصوص لايحه مذكور كه با قيد دو‌فوريت تقديم مجلس شده است، هيچ فوت فرصتي در صورت عدم تصويب دوفوريت آن رخ نمي‌دهد چرا‌كه اگر مجلس به دوفوريت اين لايحه نيز راي دهد، باز هم دولت وزير مربوطه براي تصدي وزارتخانه‌هاي ياد شده را بعد از تعطيلات دوهفته‌اي مجلس‌ معرفي مي‌كند و معرفي وزير به آن زمان موكول مي‌شود.

كواكبيان همچنين گفت: گفته مي‌شود كه سرپرستان اين وزارتخانه‌ها تنها يك ماه ديگر فرصت دارند اما من مي‌خواهم بگويم كه در خصوص اين دو سرپرست نيز مانند وزارت "راه "‌ عمل شود تا مجلس بتواند كار كارشناسي بيشتري در رابطه با ادغام اين وزارتخانه‌ها انجام دهد.

در ادامه محمدرضا باهنر نائب رئيس اول مجلس كه در غياب لاريجاني رياست صحن علني را به عهده داشت، گفت: آقاي كواكبيان به عنوان مخالف كاملا صحبت كردند.

وي افزود: در خصوص علت دوفوريتي ارائه شدن اين لايحه همان طور كه گفته شده، در حال حاضر فرصت سه ماهه سرپرستان 4 وزارتخانه رفاه، كار، صنايع و بازرگاني رو به اتمام است و اينكه مقصر در اين مسئله چه كسي بوده، همه اطلاع دارند اما دولت مي‌خواهد كه مجلس به دوفوريت ادغام اين 4 وزارتخانه راي دهد تا تكليف اين وزارتخانه‌ها سريع‌تر مشخص شود.

* آليا: مجلس به رئيس جمهور توهين كرد/ لاريجاني هم مقصر است

فاطمه آليا نماينده مردم تهران و عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي به عنوان نخستين ناطق در صحن علني مجلس با تسليت شهادت امام موسي‌ كاظم(ع) و شهادت شهيد بهشتي و 72 تن از ياران وي اظهار داشت: خدا را شاكريم كه جان رهبر معظم انقلاب را در حادثه 6 تير ماه حفظ كرد تا ما امروز از حضور ايشان با عنوان رهبر انقلاب بهره ببريم.

وي افزود: نوع خيزش‌هاي منطقه خاورميانه و شمال آفريقا نشان داد كه منشاء اصلي آن بيداري اسلامي است و اسلام به عنوان يك مكتب مترقي مي‌تواند مبناي يك نظام حكومتي در جهان باشد.

اين نماينده مجلس خاطرنشان كرد: نفوذ فرهنگ غير‌الهي غرب عامل دور شدن مسلمانان از هويت اسلامي‌شان شده بود لذا بيداري اسلامي پديد آمده حاكي از اين است كه ملت‌ها مي‌خواهند حيات ديني خود را بازيابند.

آليا ادامه داد: جايگاه عزتمند جمهوري اسلامي ايران به‌ويژه با پيشرفت‌هاي علمي، فني، هسته‌اي و سياسي كشور در سال‌هاي اخير سبب شد كه كشورمان كانون توجه ملت‌ها شود. مضاف بر آن در بحث مقاومت فلسطين و مقابله با رژيم صهيونيستي ملت ما حرف اول را مي‌‌زند و همه اين عوامل جايگاه الگويي به كشور و ملت ما داد و باشد كه به‌زودي كشورهاي اروپايي و ساير نقاط جهان را شامل شود.

وي همچنين يادآور شد: در اين مقام حماسه آفريني‌هاي مردم انقلابي و مسلمان مصر، تونس، يمن و بحرين را ارج مي‌نهيم و اقدامات ضد حقوق‌ بشري حاكمان دست نشانده آمريكا و انگليس را محكوم مي‌كنيم و به‌ويژه درود و ارادت ويژه خود را به شاعر جوان و انقلابي خانم آيات كه زينب‌گونه، يزد بحرين را رسوا كرد، تقديم مي‌كنيم و اميدواريم به‌زودي اين ملت‌ها لذت پيروز بر ستمگران را تجربه كند.

نماينده تهران در خانه ملت همچنين گفت: اميدواريم با پيروزي اين ملت‌هاي مسلمان شكست نهايي مثلث شوم آمريكا، انگليس و رژيم صهيونيستي رقم بخورد و آزادي قدس شريف محقق شود.

آليا ادامه داد: جنايات و خيانت‌هاي مثلث شوم با نقاب مبارزه با تروريسم و دفاع از حقوق بشر به رسوايي رسيده و وقت بيداري سازمان‌هاي ذيربط بين‌المللي است كه براي محاكمه و مجازات آنها به خود بيايند.

وي افزود: با تقدير و تشكر از رئيس قوه قضايي و قضات شريف ايران اما جاي سؤال است كه چرا پس از گذشت 2 سال از جريان براندازي فتنه و وارد آمدن خسارت‌هاي شديد مادي، معنوي و حيثيتي به ملت هنوز عوامل خائن آن در كشور محاكمه نشده‌اند، اگر‌چه تدبير و درايت رهبري توطئه‌ها را خنثي و بصيرت ملت را ارتقاء بخشيد و ملت در مقابل ميكروب‌هاي سياسي و اجتماعي مصمون شدند اما عدالت حكم مي‌كند كه فتنه‌گران مجازات شوند و جرثومه‌هاي فراري و لندن‌نشين آنها نيز با استفاده از ظرفيت‌هاي بين‌المللي تحت تعقيب، استرداد و محاكمه قرار بگيرند.

اين عضو كميسيون امنيت ملي با اشاره به نامگذاري امسال به نام سال جهاد اقتصادي گفت: رهبر انقلاب با تدبير خويش امسال را سال جهاد اقتصادي نامگذاري فرمودند تا اين امر مهم به گفتمان عمومي و در صدر اولويت‌هاي مسئولان قرار گيرد لذا شايسته است كه تمام نهادهاي و دستگاه‌هايي كه در فرآيند جهاد اقتصادي قرار دارند، با يكديگر فعاليت و هم‌افزايي داشته باشند.

وي ادامه داد: ملت عزيز شما در روزهاي اخير به طرق مختلف رنج و تاسف خود را از فرآيند ناخوشايند سه‌شنبه 31 خرداد ماه مجلس منعكس كرديد، اما بدانيد رهبر عزيز انقلاب با اشراف به جزئيات مسائل داخلي و بين‌المللي بيش از همه ما رنجيده‌اند لذا ما از محضر ايشان عذر مي‌خواهيم و شرمنده‌ايم.

نماينده تهران در مجلس افزود: مقام معظم رهبري فرداي آن روز هيئت رئيسه و برخي از نمايندگان مجلس را فرا‌خواندند و به آنها تذكر دادند و خواهان جبران شدند لذا گاهي حوادثي پيش مي‌آيد كه بايد به خدا توكل كرد.

آليا با بيان اينكه مجلس به رئيس جمهور اهانت كرد، گفت: مجلس مي‌تواند سؤال و استيضاح كند اما حق ندارد به كسي اهانت كند، به خصوص به رئيس جمهور و حتي جاي سؤال است كه كدام مجلس به روساي جمهور قبلي اهانت كرده است و اين موضوع خلاف ادب، حق و ظلم بود.

وي ادامه داد: قوه مقننه و مجلس حق ندارد به هيچ كس اهانت كند به خصوص به رئيس جمهور چرا كه مجلس مظهر فضائل ملت است. اين چه فضائل ملت است.

وي يادآور شد: من به آقاي لاريجاني تذكر دادم چرا كه همين مانده نمايندگان فحاشي كنند، كتك بزنند، من متحير شدم كه نمايندگان به صورت علني و در مقابل چشم مردم به رئيس جمهور توهين كردند چرا كه اين كار خلاف اخلاق و حق است و من صريحا از اين عمل كه در زمان صحبت رئيس جمهور اتفاق افتاد ناراحت شدم.

اين عضو كميسيون امنيت گفت: آقاي لاريجاني شما در اين زمينه تقصير كرديد چرا‌كه بايد جلسه را متوقف مي‌كرديد.

آليا ادامه داد: من از اين رفتار نمايندگان ناراحت هستم چرا كه رفتار آنها درست نبود، هر چند اگر از رئيس جمهور هم ناراحت بودند، باز هم اين رفتار درست نبود و آقاي لاريجاني بايد برخورد مي‌كردند. من اعتراضي به راي شما ندارم، چرا‌كه اين حق شما است اما اين‌گونه برخوردها درست نيست.

* صدر: تذكر رهبري فقط براي نمايندگان بازگو شود

سيد شهاب‌الدين صدر نايب رئيس دوم مجلس پس از نطق ميان دستور فاطمه آليا نماينده تهران گفت: فرمايشات مقام معظم رهبري فقط براي نمايندگان بايد بازگو شود.

وي افزود: مقام معظم رهبري در فرمايشات خود فرمودند كه "مصلحت ندانسته‌ام اكنون به ملت بگويم " و اعضاي هيئت رئيسه و برخي از نمايندگان مجلس را‌ دعوت كردند و فقط به خود نمايندگان تذكر دادند.

نايب رئيس مجلس ادامه داد: بنا بر انتقال فرمايشات مقام معظم رهبري به خود نمايندگان است وبنا بر اطلاع رساني عمومي از طريق رسانه‌ها نيست.

* اسلام‌پناه: بانك‌ها تبديل به مؤسسات قرض‌الحسنه و بي‌خاصيت شده‌اند‌

در ادامه علي اسلام‌پناه نماينده مردم جيرفت و عنبرآباد در مجلس طي نطق ميان‌دستور در صحن علني مجلس با تسليت شهادت امام موسي كاظم(ع) و دكتر بهشتي و 72 تن از ياران باوفاي انقلاب اظهار داشت: هدف از بعثت پيامبران تحقق عدالت بيان شده ‌لذا پيروي از همين هدف عالي است كه در اصل دوم قانون اساسي مقرر شده جمهوري اسلامي نظامي ‌بر پايه ايمان به خدا‌‌ست كه قسط و عدل را تأمين مي‌كنند.

وي افزود: رفع فقر، تامين شغل و مسكن، بهداشت و بيمه افراد كمترين حقوقي است كه در قانون اساسي تأ‌مين رايگان و بي‌منت آنها را وظيفه دولت اعلام كرده است اما تلاش در تأ‌مين اين حقوق كافي نبوده است.

اين نماينده مجلس ادامه داد: آهنگ سرمايه‌گذاري در كشور بسيار كند و نامتعارف است و براي رسيدن به جايگاه مطلوب در سال 1404 بايد متوسط رشد اقتصادي در كشور در طي اين دوره 8 درصد باشد و كسب رشد متوسط 8 درصد سالانه بر اساس پيوست‌هاي برنامه پنجم نيازمند حداقل 2012 ميليون دلار سرمايه گذاري در سال است.

اسلامي‌پناه تصريح كرد: آمار فعلي سرمايه‌گذاري بسيار ناچيز و غير‌قابل ذكر است و نابساماني در سود سپرده‌هاي بانكي سبب كاهش سپرده‌گذاري اشخاص در بانك‌ها شده است و تعلل دولت در تامين منابع مورد نياز براي كنار رفتن نظام بانكي از چرخه سرمايه‌گذاري مزيد بر علت شده و عملا بانك‌ها تبديل به مؤسسات قرض‌الحسنه و بي‌خاصيت شده‌اند.

وي اضافه كرد: واردات بي‌رويه و افسار گسيخته و افزايش هزينه توليد سبب تعطيلي بنگاه‌هاي توليدي شده است و بخش كشاورزي نيز همين وضعيت را دارد. سياست‌هاي دولت در مهار فقر و بيكاري رضايت بخش نيست. فقر در برخي سطوح جامعه بسيار نگران كننده است، رسالت قانون هدفمند سازي يارانه‌ها تنظيم قيمت بازار مصرف است و پرداخت مبلغ ناچيزي به مردم تنها مسكن براي شخص دردمند است، در‌حالي‌كه فقر نياز به درمان دارد، نه مسكن.

اين نماينده جيرفت در خانه ملت خاطرنشان كرد: دولت برنامه عملي فقرزدايي را تهيه و تقديم مجلس كند چرا‌كه بيكاري در كشور رو به افزايش است و مراجعات مكرر جوانان جوياي كار نشانگر آمار بالاي بيكاري بوده و اين آمار ‌در كشور و در شهرستان‌ها بسيار نگران كننده است.

اسلام‌پناه با تاكيد براينكه دولت بايد برنامه عملي و مشخصي را براي كاهش بيكاري تقديم مجلس كند، گفت: بايد مشخص شود چگونه و طي چه دوره زماني قرار است جوانان تحصيل كرده اين مملكت با اشتغال به شغل و تشكيل خانواده ضمن اعتماد به نفس، در رشد و بالندگي كشور نقش داشته باشد كه اين حداقل وظيفه دولت در قانون اساسي است كه براي اشخاص امكان اشتغال ايجاد كند.

وي در ادامه گفت: بالا رفتن سن ازدواج جوانان، طلاق و خشونت‌هاي اخلاقي بسيار جدي است كه حاصل نابساماني‌هاي فرهنگي و اجتماعي در جامعه بوده و لازم است دولت در جهت كاهش آسيب‌هاي اخلاقي و اجتماعي و پرهيز از آثار سؤ پس از آنها اقدام كند.

اين نماينده مجلس ادامه داد: وضعيت بهداشت، بيمارستان‌ها و اوضاع بيمه‌ها بهتر از وضعيت فقر و بيكاري نيست و همه اين موارد اقتضاي تلاش بيش از پيش دولتمردان را دارد.

* محمدي: اهانت به رئيس‌جمهور با مباني اسلامي و شرعي مطابقت ندارد

قاسم محمدي نماينده اردبيل، نيره و سرعين در مجلس نيز در نطق ميان دستور در صحن علني مجلس با تسليت شهادت شهيد بهشتي و يارانش اظهار داشت: به فضل الهي دهه چهارم انقلاب اسلامي را با درايت رهبري، حضور توام با دانايي ملت ايران و خلاقيت‌ها و كارآمدي‌ فرزندان بسيجي و غيور ايران در فرآيندهاي علمي، فرهنگي، اجتماعي و سياسي و با بينش عميق ديني و با انگيزه الهي دفاع از آرمان‌هاي امام، شهدا و انقلاب با متدلوژي نوين علمي و جهاني تجربه مي‌كنيم.

وي افزود: اساس پيشرفت‌ها، وحدت در گام‌ها، همسويي براي رسيدن به آرمان‌ها و هم‌افزايي اجتماعي آحاد مردم را مديون روحانيت پيشرو، انديشمندان مسلط و نخبگان و دانشمندان جوان و مديران جهادگر مي‌دانيم كه بدون شك با اتحاد عمومي در لايه‌هاي گوناگون تار و پود اجتماعي، سياسي و مديريت استراتژيك و كلان كشور بوده است كه چنين نظامي بالغ، ولايت مدار و جهان شمول را توانسته‌ايم به جهان وانفساي كنوني ارائه كنيم و غرب و استكبار جهاني را به پذيرش تمدن بزرگ ايران اسلامي واداريم.

محمدي ادامه داد: محور جريان اصيل وحدت، ولايت و مديريت هوشمندانه رهبري گرانسگ و بي‌نظير انقلاب است كه به حول و قوه الهي با تيزهوشي تمام رصد و نگهباني از رفتارها و آرمان‌ها را به عهده گرفته‌اند و جريان عظيم و گسترده اسلام ناب محمدي كه در آن پاكي،‌ رافت، انسانيت، انساني، عقلانيت و ... موج مي‌زد، هدايت مي‌كنند.

وي تصريح كرد: نمونه‌هاي بارز و انديشمندانه رهنمودها و تدابير مقام معظم رهبري را در طول تاريخ انقلاب از امام شهيدان ديده‌ايم و اخيرا نمونه‌هاي ديگري از آن را با چشم عقل و با عمق جان درك كرديم كه انشاء‌الله پذيراي عملي باشيم نه شعاري.

اين نماينده مجلس تصريح كرد: با تمام اين روشنگري‌ها و نظرات بلند اسلامي و ديني رهبري بايد پرسيد، جريان افراط و افراطي‌گري با اين فرزند ناخلف و نامشروع و گاهي پدر ناميمون فتنه و فتنه‌گران با تمام اصحابش در داخل و خارج و سبزانديشان كج انديش و اين برادر ناتني اما گره خورده به فساد جريان انحراف، با جان مايه‌اي از فساد، تزوير و بي‌ديني بار ديگر از جان ملت و انقلاب و نظام چه مي‌خواهد.

محمدي همچنين گفت: اي كه با نعره و صداي بلند به اركان نظام و جامعه اهانت مي‌كني، به حريم‌ها مي‌تازي، به نظرات بلند و سازنده رهبري توجه نداري، در حمله خفاشانه به عاشورا و اهانت به ساحت مقدس امام حسين و در بي‌حرمتي به حريم ولايت كجا بودي؟

وي افزود: تو كه دوستانت با تظاهر و نفاق داد و فرياد راه مي‌اندازند كه شايد از آب گل آلوده ماهي بگيرند، بايد بر اساس نظرات رهبري توبه سياسي كني؛ توبه به خاطر اهانت‌ها، تهديد‌ها، تهمت‌ها و ده‌ها رفتار مغاير با قانون اساسي و تقواي اجتماعي.

اين نماينده مجلس خاطرنشان كرد: سؤالي از علما و فقهاي مجلس شوراي اسلامي دارم كه آيا بي‌دين خواندن مسلماني از تريبون مجلس و تهمت و افتراي ناروا عين تمرد از نظرات ولايت فقيه نيست.

محمدي در پايان گفت: از رئيس مجلس و تمام نمايندگان مي‌خواهم با تبعيت از رهبري و عمل به فرامين ايشان جلوي هر گونه افراط و افراي‌گري را صد كنند چراكه اهانت به رئيس جمهور با هيچ كدام از مباني اسلامي، ديني و شرعي مطابقت ندارد.

* حسيني‌صدر: رئيس‌جمهور از افراد باتجربه مشورت بگيرد

مؤيد حسيني‌صدر نماينده مردم خوي و چايپاره در ادامه طي نطق ميان دستور در صحن علني مجلس با اشاره به روز 8 تيرماه و روز مبارزه با سلاح‌هاي شيميايي اظهار داشت: حقوق بشري كه كشورهاي غربي از آن صحبت مي‌كنند، حقوق بشر واقعي نيست چرا كه حقوق بشر بايد مورد حمايت تمام مردم دنيا باشد.

وي افزود: كشورهاي غربي در شرايطي از حقوق بشر صحبت مي‌كنند كه بدون در نظر گرفتن حقوق مردم ساير كشورها سلاح‌هاي شيميايي و كشتار جمعي مي‌سازند و براي خود حق وتو قائل مي‌شوند.

اين نماينده مجلس با بيان اينكه مسئولان كشورهاي غربي بدون توجه به حقوق بشر چشمان خود را بسته‌اند و در بحرين و غزه اقدام به كشتار جمعي مي‌كنند، گفت: دموكراسي در عربستان غريب است و به طور مثال نيمي از جمعيت اين كشور يعني زنان آن نمي‌توانند رانندگي كنند.

حسيني صدر ادامه داد: كشورهاي غربي در حالي كه از دفاع حقوق بشر حرف مي‌زنند كه ايران را در زمينه ارائه خدمات پزشكي تحريم مي‌كنند.

وي اضافه كرد: كسي كه خواهان پيشرفت ايران باشد به شكست دولت راضي نمي‌شود اما لازم است رئيس‌جمهور نيز در راستاي فعاليت‌هاي مختلف خود از افراد با تجربه مشاوره بگيرد همچنين كسي كه نمي‌تواند استاندار مناسبي براي فارس باشد، نمي‌تواند در حوزه گردشگري عملكرد مناسبي داشته باشد.

عضو كميسيون انرژي مجلس با بيان اينكه فاصله شهرستان خوي در ايران تا شهر وان در تركيه دو ساعت است، افزود: با توجه به حجم بالاي تردد در جاده خوي- وان، همان گونه كه طرح تعريض اين جاده جزو مصوبه‌هاي دورهاي دوم و سوم سفرهاي استاني هيئت دولت بوده است، وزارت راه و شهرسازي بايد طرحي را براي تعريض اين جاده اجرا كند همچنين پس از سه سال تلاش مرز رازي در استان آذربايجان غربي باز شده است كه با توجه باز شدن مرز رازي راه ايران - تركيه از مسير خوي سه ساعت كاهش يافته است.

حسيني‌صدر ادامه داد: 130 مدرسه در شهرستان خوي وجود دارد كه نياز به تخريب و بازسازي دارند و وزارت آموزش و پرورش بايد اقدام‌هاي لازم را در راستاي ايمن‌سازي اين مدارس انجام دهد.

وي همچنين يكي از مشكلات اصلي شهرستان‌هاي خوي و چايپاره مشكل بيكاري جوانان دانست و با بيان اينكه جمعيت شهرستان‌هاي خوي و چايپاره رو به افزايش است، تصريح كرد: نمايندگان مردم در مجلس اقدام‌هاي لازم براي افزايش نمايندگان اين شهرستان‌ها در مجلس شوراي اسلامي را انجام دهند.

* حيات‌مقدم: تمام مشاغل بندر ماهشهر را نيروهاي غيربومي تصرف كرده‌اند

خليل حيات‌مقدم نماينده مردم بندر ماهشهر در مجلس امروز در تذكر شفاهي خود در صحن علني مجلس با بيان اينكه تذكر من مربوط به بحث اشتغال است، گفت: در بندر ماهشهر كه يك شهر صنعتي است و بزرگترين مجتمع‌هاي پتروشيمي را دارد، آمار بيكاري بسيار بالا است.

وي افزود: اخيرا برخي وزرا از جمله وزير كار و اموراجتماعي گزارشي را در خصوص آمار بيكاري ارائه داده‌اند كه بايد بگويم اين آمار غيرواقعي است چراكه اكنون در هر خانه‌اي را در بندر ماهشهر و بندر امام بزنيد، حدود 5 بيكار در آن خانه وجود دارد.

اين نماينده مجلس با بيان اينكه بزرگترين بندر كشور بندر امام(ره) است و بيشترين آمار بيكاري را دارد، ادامه داد: امروز نه اسراييل، نه آمريكا و نه هيچ قدرت ديگري ايران را تهديد نمي‌كند اما اين بيكاري خطر جدي براي نظام هستند كه من از رئيس جمهور مي‌خواهم به اين نكته توجه كند.

حيات‌مقدم با بيان اينكه رئيس جمهور در اين خصوص دستورات زيادي داده است، گفت: تاكنون اين دستورات اجرا نشده و هيچ مشكلي از مشكلات منطقه ما در خصوص بيكاري حل نشده است.

وي با اشاره به حضور نيروهاي غيربومي در بندر ماهشهر گفت: نيروهاي غيربومي تمام مشاغل را در اين نواحي تصرف كرده‌اند و با نگاهي به پروازهايي كه از بندر ماهشهر به تهران، مشهد، شيراز و... انجام مي‌شود، مي‌بينيم كه تمام اين افراد نيروهاي غيربومي شاهد در اين مناطق هستند.

نماينده مردم ماهشهر در مجلس خاطرنشان كرد: در بحث بهداشت و درمان در مناطق بندر ماهشهر و بندر امام و اميديه بسيار ضعف داريم و آمار مرگ و مير نشان دهنده ضعف بهداشت در اين مناطق است، چرا‌كه آثار آلاينده‌هاي پتروشيمي در اين مناطق بسيار خطرناك است كه بايد مسئولان به اين موضوع توجه كنند.

حيات‌مقدم در پايان گفت: بسياري از جاده‌ها و راه‌هاي اين مناطق با مشكل مواجه هستند و بسياري از پروژه‌هاي راه و ترابري مسكوت مانده است.

* صدر: نمايندگان در اظهارنظرهاي سياسي شأن مجلس را رعايت كنند

پس از تذكر حيات‌مقدم، ستار هدايت‌خواه نماينده بويراحمد و دنا در مجلس نيز در تذكر شفاهي خود در صحن مجلس با استناد به ماده 182 اظهار داشت: تذكر من مربوط به اداره جلسه است چرا‌كه هيأت رئيسه در زمان جلسه مجلس اجازه مي‌دهند‌ تذكراتي مطرح شود كه مربوط به دستور جلسه نيست و در مقابل يا اجازه مطرح شدن تذكرات ‌مربوط به جلسه ‌را ‌نمي‌دهند ‌و يا با تأخير اين اجازه را صادر مي‌كند.

وي در تذكر ديگري با استناد به ماده 23 بند 11 گفت: بر اساس اين ماده حفظ شأن مجلس لازم است، گرچه روال كار ما اين شده كه حفظ شأن مجلس را متوجه زماني مي‌دانيم كه كسي در خارج از مجلس حرف مي‌زند و موضع مي‌گيرد؛ در آن زمان فورا نمايندگان موضع‌گيري مي‌كنند و تقاضاي رعايت شأن و منزلت مجلس را دارند.

اين نماينده مجلس خاطرنشان كرد: اين ماده مسئوليت شأن مجلس را متوجه هيأت رئيسه و بعد خود نمايندگان مي‌داند، يعني رفتارها، موضع‌گيري‌ها و عملكرد نمايندگان نبايد به‌گونه‌اي باشد كه به جايگاه مجلس لطمه بخورد اما متأسفانه برخي از اظهارنظرها چنين است.

هدايت‌خواه ادامه داد: آقاي قنبري سخنگوي فراكسيون مجلس در مصاحبه‌اي گفته به وزير راه و شهرسازي به اين دليل رأي داديم كه رئيس جمهور همراهش به مجلس نيامد اما وزير ورزش به اين دليل رأي نياورد كه عليرغم سوابق خوبش چون با احمدي‌نژاد به مجلس آمده بود، نمايندگان به او رأي ندادند.

وي افزود: بايد بگويم كه اولا اين اهانت به مجلس است چرا‌كه مفهوم اين سخن اين است كه نمايندگان مجلس بر اساس كار كارشناسي و مصلحت نظام و مردم رأي نمي‌دهد، بلكه صرفا با يك رفتار خصمانه و لجوجانه رأي مي‌دهد.

اين نماينده مجلس ادامه داد: همچنين اين صحبت تهمتي به مجلس است چرا‌كه نمايندگان مجلس بر اين اساس رأي نمي‌دهند، همچنين اين موضوع يك دروغ است چرا‌كه قنبري و اكثر همفكرانش به وزير پيشنهادي ورزش رأي دادند.

هدايت‌خواه خطاب به هيأت رئيسه گفت: اين موضوع توهين به مجلس است و بايد اجازه ندهيد كه به اسم مجلس و نمايندگان اين بحث‌ها مطرح شود.

سيدشهاب الدين صدر نايب رئيس دوم مجلس كه رياست ساعات پاياني صحن علني را بر عهده داشت، در پاسخ به تذكر هدايت‌خواه گفت: همكاران نبايد در خصوص رأي نمايندگان ديگر مجلس اظهارنظر كنند چرا‌كه رأي‌گيري در مجلس به صورت رأي مخفي انجام مي‌شود و نبايد حكم كلي صادر كنند كه چه افرادي به چه فردي رأي دادند.

وي افزود: اظهارات آقاي قنبري نيز نظر شخصي وي است و نبايد آن‌را تعميم داد چرا‌كه نمايندگان برنامه وزير پيشنهادي را مي‌شنوند و بر اساس حب و بغض رأي نمي‌دهند، همچنين رئيس جمهور يك مقام محترم است و قانون اساسي بر احترام به مقامات مسئول نظام تأكيد دارد و مطمئنا تمام نمايندگان به اين موضوع توجه مي‌كنند.

نايب رئيس دوم مجلس در پايان گفت: نمايندگان وقتي يك اظهارنظر سياسي در بيرون از مجلس مي‌كنند، بايد رعايت شأن و منزلت مجلس را داشته باشند و بگويند كه اين سخن نظر شخصي من است.

* صدر: نمايندگان درخصوص امضاكنندگان طرح‌ها اظهارنظر نكنند

عبدالرضا مرادي نماينده مردم ممسني در مجلس نيز در ادامه در تذكر شفاهي خود در مجلس با بيان اينكه تذكر من مربوط به بند 11 ماده 23 است، گفت: همانطور كه در اين ماده ذكر شده‌، يكي از وظايف هيأت رئيسه حفظ شأن مجلس و دفاع از حقوق نمايندگان است.

وي افزود: بر اساس قانون اساسي هر نماينده‌اي اين حق را دارد كه طرح‌هايي را كه مطابق با قانون اساسي و شرع مقدس تنظيم شده است، امضا كند.

اين نماينده مجلس ادامه داد: طرحي راجع به سازمان ميراث فرهنگي در زمان رياست بقايي براي اين سازمان تهيه شد كه تعدادي از همكاران آن را امضا كردند اما امروز برخي از همكاران متني را تهيه كردند تا منتشر كنند كه اين متن نشان مي‌دهد اين طرح را چند نفر از نمايندگان استان فارس امضا كرده‌اند.

مرادي تصريح كرد: اين كار به معناي تشويق اذهان عمومي است و اين همكاران حق ندارند اين كار را انجام دهند چرا‌كه طرح‌ها علني و چاپ مي‌شود و در اختيار نمايندگان قرار مي‌گيرد اما اينكه عده‌اي با اين كارها خود را از برخي مسائل تبرئه كرده و بخواهند خود را مطرح كنند، كار درستي نيست.

وي خطاب به هيأت رئيسه ادامه داد: شما بايد از حقوق افرادي كه طرح‌ها را امضا مي‌كنند، دفاع كنيد.

سيدشهاب الدين صدر نايب رئيس دوم مجلس در پاسخ به تذكر مرادي گفت: اين نكته را نمايندگان براي رعايت شأن مجلس و موقعيت آن متوجه هستند و قطعا آن را رعايت مي‌كنند.

وي افزود: اگر طرحي براي ادغام يا مسائلي ديگر مطرح مي‌شود و برخي نمايندگان آن‌را امضا مي‌كنند، بايد توجه شود كه همكاران اظهارنظري درخصوص افرادي كه آن‌را امضا مي‌كنند و يا امضا نمي‌كنند، نكنند چرا‌كه اين موضوع در حوزه انتخابيه آن فرد چالش ايجاد مي‌كند.

نايب رئيس دوم مجلس گفت: طرح‌هايي كه به هيأت رئيسه ارائه مي‌شود، در دستور قرار مي‌گيرد و نظر مجلس در آن اعمال مي‌شود.

* اكبرنژاد: وزارت نيرو و راه حقوق پيمانكاران و قطعه‌سازان را پرداخت كنند

شكور اكبرنژاد نماينده تبريز در مجلس طي تذكري آيين‌نامه‌اي در صحن علني مجلس با بيان اينكه در نظرات تمام دوستان و نمايندگان دغدغه اشتغال و بازار كسب و كار ديده شد، اظهار داشت: برنامه دولت براي امسال ايجاد دو و نيم ميليون شغل است و اين در حالي است كه دولت بدهي‌هاي كارگران و پيمانكاراني كه خدمات ارائه مي‌كنند، هنوز پرداخت نكرده است.

وي افزود: مجموعه خدماتي و قطعه‌سازاني كه براي شركت‌هاي مادر كه تحت نظر دولت هستند، كار مي‌كنند، مدت‌هاي مديدي است كه حقوق خود را دريافت نكرده‌اند كه لازم است دولت قبل از ايجاد اشتغال، بدهي‌هاي اين كارگران را پرداخت كند.

اين نماينده مجلس ادامه داد: دولت گفته كه مي‌خواهد شغل ايجاد كند، اما از آن طرف پول اين پيمانكاران و قطعه‌سازان را پرداخت نمي‌كند لذا جاي سؤال است كه چطور مي‌خواهد شغلي ايجاد كند.

اكبرنژاد خاطرنشان كرد: خواهشمندم وزارت نيرو و راه حقوق اين افراد را پرداخت كنند تا بازار كسب و كار موجود دچار اختلال و مشكل نشود.

وي ادامه داد: با وجود اينكه نمايندگان در رابطه با خلاف‌ دولت تذكرهايي داده‌اند و اين تذكرات در كميسيون اصل 90 رسيدگي شد و اكنون به هيأت رئيسه آمده است، اما هنوز در دستور كار جلسه نيست.

* سليمي: آيات تلاوت شده در صحن مجلس تناسبي با جلسه ندارد

در ادامه حجت‌الاسلام عليرضا سليمي نماينده محلات و دليجان در مجلس طي تذكري شفاهي در صحن علني مجلس با استناد به ماده 96 و 174 آيين‌نامه گفت: امروز روز شهادت امام موسي‌كاظم (ع) است و طبق تبصره دو ماده 96 جلسات رسمي مجلس بايد با تلاوت آياتي از قرآن به تشخيص هيأت رئيسه و حتي الامكان متناسب با جلسه آن روز، آغاز شود.

وي افزود: متأسفانه اخيرا مشاهده مي‌شود كه آيات تلاوت شده در صحن مجلس تناسبي با جلسه آن روز ندارد.

اين نماينده مجلس ادامه داد:‌ همچنين بر اساس ماده 174 آيين‌نامه مجلس كه در خصوص تفسير قوانين است، بايد بگويم در استفساريه‌اي كه صبح امروز بررسي شد، پس از اينكه اداره جلسه به بحث رأي‌گيري رسيد، وارد جزييات شديم و دوباره بحث پيشنهاد در خصوص سؤال مطرح شد كه اين خلاف ماده 174 است.

* كواكبيان: جالب است كه مي‌گويند ما با مشايي ارتباط داريم

مصطفي كواكبيان نماينده مردم سمنان و عضو فراكسيون اقليت مجلس در تذكر شفاهي خود در صحن مجلس با اشاره به مواد 17، 23، 77 و 160 آئين‌نامه درباره انتشار برخي جزئيات تذكر رهبر معظم انقلاب به نمايندگان اظهار داشت: آقاي رئيس آقايي كه خود را مدعي تابعيت از ولايت مي‌داند، بايد توجه داشته باشد كه رهبر اگر مصلحت مي‌دانستند، خودشان اين صحبت‌ها را مي‌گفتند.

وي افزود: متن سخنان رهبري را در حالي كه خود ايشان نمي‌خواستند اين مسائل گفته شود، مي‌خوانند.

نماينده سمنان در مجلس ادامه داد: دوستان بايد توجه داشته باشند وقتي كم مي‌آورند به دوستاني كه بيرون مصاحبه كردند، توهين نكنند.

كواكبيان گفت: آقاي هدايتخواه بحث تحريف شده؛ صحبت‌هاي آقاي قنبري را در مجلس مي‌خوانند و مدعي‌اند كه آقاي قنبري اين صحبت‌ها را كرده‌اند و به ايشان تهمت مي‌زنند كه دروغ مي‌گويند اما بايد توجه كنند كه خود ايشان دروغ گفته است و اين سخنان را به آقاي قنبري نسبت مي‌دهند.

وي اضافه كرد: خبرگزاري نسيم يك سري مطالب را از سوي آقاي قنبري منتشر كرده كه آقاي قنبري اصلا اين حرف‌ها را نزده است.

اين نماينده مجلس با تاكيد بر اينكه ما اولين كساني بوديم كه عليه مشايي موضع گرفتيم، گفت: ما بوديم كه به مشايي انتقاد مي‌كرديم حالا آقايون مدعي‌اند كه ما با او ارتباط داريم و اين خيلي جالب است كه تذكر مي‌دهند و حرف ديگران تحريف مي‌كنند.

كواكبيان از هيئت رئيسه خواست تا اجازه ندهند اين مطالب در صحن مجلس عنوان شود.

در ادامه سيدشهاب‌الدين صدر نائب رئيس دوم مجلس در پاسخ به تذكر كواكبيان گفت: تذكر آقاي كواكبيان معلوم است ولي از آنجا كه با حرارت و احساس صحبت مي‌كنند دوستان برداشت بدي نكنند.

وي افزود: همكاران دقت داشته باشند كه در اظهارنظرهاي سياسي و يا موضوعات كاري مجلس در بيرون مراقب باشند كه شان مجلس و نمايندگان رعايت شود و حرفي نزنند كه سبب وهن مجلس و يا اهانت به نمايندگان شود.

نائب رئيس دوم مجلس تمام نمايندگان در بحث‌هاي مختلف و در چارچوب قانون اساسي به صحبت‌ها و فرمايشات رهبري توجه مي‌كنند و اين موضوع وظيفه همه ما است و همه ما نيز آن را انجام خواهيم داد.

- در ادامه اين جلسه محمدحسين فرهنگي عضو هيئت رئيسه مجلس در‌حالي‌كه جلسه رسميت نداشت‌ و زنگ پايان صحن علني نيز به صدا درآمده بود، خطاب به كواكبيان گفت: بهتر است شما سرمقاله روزنامه شرق را در اين‌باره به نقل از آقاي قنبري مطالعه كنيد كه آقاي قنبري مشروحا در اين سرمقاله اين مطلب را نوشته است.

پس از اين اظهارات تعدادي از نمايندگان از جمله محمود احمدي‌بي‌غش و محمدتقي رهبر در اطراف كواكبيان جمع شده و به صحبت با وي پرداختند و بي‌غش در بخشي از سخنانش به كواكبيان گفت: شما به اصولگرايان مي‌گوييد كه ‌اقليتي‌ها جزو اولين كساني بودند كه از مشايي انتقاد كردند، در‌حالي‌كه شما خودتان از ميرحسين موسوي حمايت كرديد.

بي‌غش همچنين با صداي بلند جملاتي را نيز در خصوص طرح نظارت مجلس بر امور نمايندگان خطاب به كواكبيان متذكر شد كه كواكبيان گفت ما هم موافق طرح نظارت هستيم.

* تكليف وزارتخانه‌هاي كار، رفاه، ‌صنايع و بازرگاني در جلسه فردا مشخص مي‌شود

جلسه علني امروز پارلمان با اعلام صدر نايب رئيس دوم مجلس كه در غياب لاريجاني و باهنر رياست ساعات پاياني صحن علني را بر عهده داشت، به پايان رسيد.

سيد شهاب‌الدين صدر پيش از پايان جلسه علني امروز اعلام كرد كه جلسه بعدي مجلس صبح فردا هشتم تير ماه رأي ساعت 8 صبح و با دستور كار رسيدگي به دستور هفتگي مجلس تشكيل مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۲۳:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
    0 0
    اینا دنباله حفظ نمایندگی خودشون به هر قیمتی حتی حذف رقبا هستن.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس