سردار خراساني درباره اعتبارات پيش بيني شده در طرح هجرت3 نيز چنين گفت: اعتبار اين طرح در سال گذشته حدود 210 ميليارد ريال بود اما اعتبارات سال جاري طرح حدود 400 ميليارد ريال است كه از رديف اعتبارات عمراني استانداري ها تامين مي شود.

به گزارش گروه دفعا و امنیت مشرق به نقل از ایرنا، چند تن از مسوولان بسيج سازندگي كشور با شركت در گفت وگوي ويژه خبري شبكه دوم سيما تاكيد كردند كه اين نهاد آمادگي دارد در راستاي اشتغالزايي براي جوانان، با سرمايه گذاري در بنگاه هاي زودبازده وارد عرصه شود. 
این گفتگو در راستاي بررسي ثمرات اعزام اردوهاي جهادي بسيج سازندگي به مناطق محروم دوشنبه شب با حضور سردار مهندس 'مجيد خراساني' رييس سازمان بسيج سازندگي، 'حسين رنجبر' مسئول بسيج سازندگي سپاه كربلا در مازندران و سيد 'حسين انوري' مسئول بسيج سازندگي سپاه صاحب الزمان (عج) استان اصفهان برگزار شد.
مجيد خراساني رييس سازمان بسيج سازندگي در پاسخ به اين سووال كه هدف از طرح هجرت سوم چيست؟ گفت: همانطوري كه جوانان بسيجي و مردم عزيز ايران در جريان هستند، طرح هجرت ، تدبير مقام معظم رهبري بوده است .
وي افزود: بسيج سازندگي در دوران دولت نهم شروع به فعاليت كرد و اكنون نيز در ششمين سال فعاليت خود قرار دارد.
رييس سازمان بسيج با تاكيد بر اينكه جوانان با تخصص هاي متفاوت در رشته هاي پزشكي، پيراپزشكي، مهندسي و ... خواهان كمك رساني به مناطق محروم و سازندگي كشور هستند، گفت : اين عده مي خواهند حضور موثري در سازندگي و آباداني ايران اسلامي داشته باشند.
وي خاطر نشان كرد كه هدف از اين طرح اين است كه جوانان از محيط ساكن و عادي روزمره خارج شده و در نزديكترين محل به سكونت خود يا در دورترين نقاط كشور خدمت رساني و مديريت را تمرين كنند.
خراساني با بيان اينكه مخاطبين ما در اين طرح جوانان دختر و پسر سنين 15 تا 30 سال هستند، گفت: اولين ماموريت در اين اردوي جهادي، غني سازي اوقات فراغت جوانان است. يعني هنگامي كه يك جوان در مدت زمان كوتاه در اجراي يك پروژه فعاليت مي كند، نتيجه كار خود را مشاهده كرده و با ايجاد انگيزه مثبت در او، سالهاي بعد نيز در چنين فعاليتي حضور يابد.
وي افزود:‌ دومين ماموريت بسيج سازندگي، ساختن و آباداني كشور است كه هيچ محدوديت سني در اجراي اين طرح وجود ندارد و تمام اقشار جامعه مي توانند در آن مشاركت كنند.
رييس سازمان بسيج سازندگي با تاكيد بر اينكه پيشنهاد طرح هجرت از سوي بسيج به دولت وقت ارايه و نامگذاري آن به عنوان طرح 'هجرت سوم' شخصا از سوي دكتر 'محمود احمدي نژاد' صورت گرفت،‌ گفت: پيشنهاد رييس جمهوري به اين مفهوم بود كه اولين هجرت در ابتداي انقلاب و بر اساس استقرار نظام جمهوري اسلامي ايران صورت گرفت و دومين هجرت نيز در خصوص مهاجرت جوانان و آحاد مردم براي پاسداري از دفاع مقدس و سومين هجرت را نيز ايشان به عنوان يك مدل فراگير در ساختن كشور نامگذاري كردند.
وي با بيان اينكه استراتژي بسيج سازندگي در قالب مباحث فرهنگي و عمراني به تصويب رسيده است، يادآور شد: تدبير رهبر معظم انقلاب اسلامي اين است كه ابتدا بايد جوانان كشور در اين فضا تربيت شوند و هدف در مرحله بعد ساختن و آباداني كشور باشد. در حقيقت اولين هدف از اجراي اين طرح، تربيت يك نيروي انساني مدير، كارآمد و توانا براي اداره كشور و مسئوليت پذير در اين بخش است.
خراساني همچنين گفت: در اين طرح هر فعاليتي كه بتواند براي آباداني كشور مفيد واقع شود با سليقه هاي مختلف در نظر گرفته شده است تا آنان بتوانند در اين عرصه ها حضور يابند.
وي افزود: بر اساس مطالعات انجام شده و آسيب شناسي صورت گرفته در حوزه آموزش و پرورش (مقطع دبيرستان) به اين نتيجه رسيده ايم كه اكثر جوانان و دانش آموزان ما غالبا در يك فضاي تئوريك بسر مي برند. بسيج سازندگي براي جوانان ما فضايي را ايجاد مي كند كه دانش آموزان ما تا پايان دوره دبيرستان به تدريج بتوانند در يك رشته شغلي كه به آن علاقمند هستند، تمرين كار كنند.
خراساني در ادامه با توضيح اينكه در بطن فعاليت هاي بسيج سازندگي رويكرد فرهنگي وجود دارد، گفت: نگاه ما به مسايل سازندگي با نگاهي فرهنگي آميخته است و ما در كنار خدماتي كه ارايه مي دهيم به دنبال اهداف فرهنگي نيز هستيم.
رييس سازمان بسيج سازندگي در پاسخ به اين سووال كه آيا اين فعاليت ها به نوعي تداخل در كار وزارت آموزش و پرورش نيست؟ گفت: قانوني كه در مجلس هفتم در خصوص بسيج سازندگي به تصويب رسيد، به گونه اي تعريف شده كه بر اساس بند اول، دوم و سوم آن ما بتوانيم از تمام ظرفيت هاي بسيج و ظرفيت دستگاه هاي دولتي، استفاده كنيم و با آنها به گونه اي تعامل داشته باشيم تا تمام ظرفيت ها را در يك نقطه متمركز و زمينه مناسبي براي حضور جوانان در اين عرصه ها فراهم كنيم.
وي همچنين فعاليت موازي اين طرح با فعاليت دستگاههاي امداد رساني از جمله كميته امداد امام خميني(ره) يا نهضت سواد آموزي و ... را با توجه به تعريف و اهداف مشخصي كه اين طرح دارد، رد كرد.
خراساني درباره اعتبارات پيش بيني شده در طرح فوق نيز چنين گفت: اعتبار اين طرح در سال گذشته حدود 210 ميليارد ريال بود اما اعتبارات سال جاري طرح حدود 400 ميليارد ريال است كه از رديف اعتبارات عمراني استانداري ها تامين مي شود.
رييس بسيج سازندگي با بيان اينكه اردوهاي هجرت مدلي متفاوت با اردوهاي مشابه قبل و بعد از انقلاب است، گفت:‌ اعتقاد ما اين است كه الگوي مدل هجرت مدلي است كه اوقات فراغت را براي جوانان كشور برنامه ريزي مي كند و باعث مي شود تا آنها در يك فضاي غيركلاسيك تجربه هاي مناسبي را كسب كنند.
'حسين رنجبر' مسئول بسيج سازندگي سپاه كربلا در استان مازندران نيز در باره فعاليت هاي طرح 'هجرت سه' در اين استان گفت: مسوليت حمايت از اردوي هجرت بر اساس مصوبه هيات وزيران بر عهده استانداران است.
وي افزود: به دليل حمايت خوب استاندار و دستگاه هاي دولتي ‌و وجود يك ميليون جوان بين 15 تا 29 سال در استان، توانستيم در سال 1389، 27 درصد از اين جمعيت را در اين طرح جهادي بكار بگيريم اما در نظر داريم در سالجاري جمعيتي حدود 500 هزار نفر را با حضور 60 دستگاه دولتي در اين طرح مشاركت دهيم.
وي در پاسخ به اين پرسش كه اعتبار سال گذشته استان مازندران در خصوص اين طرح به چه ميزان بوده و آيا اين اعتبارات به صورت بهينه هزينه شده يا خير؟ گفت: بر اساس برنامه ريزي انجام شده سهم اعتبارات استان مازندران در سال گذشته حدود 10 ميليارد ريال بود و از آنجايي كه طرح به صورت استاني اداره مي شود و دستگاه هاي دولتي نيز در آن مشاركت دارند، لذا اجراي آن بسيار ارزان و با كيفيت است.
وي افزود: با تاكيد و ابلاغ استاندار مازندران، در سال جاري 120 گروه جهادي با مشاركت و همكاري دانشگاه هاي استان تشكيل شده است به گونه اي كه هر يك از دانشگاه هاي استان در يك حوزه جهادي؛ خدمات عمراني، علمي، آموزشي و فرهنگي را به صورت خويش فرما ارايه مي دهند.
سيد حسين انوري مسئول بسيج سازندگي سپاه صاحب الزمان (عج) استان اصفهان نيز در سخناني به تشريح آثار مادي و معنوي اجراي اين طرح در استان اصفهان در سال هاي گذشته پرداخت.
وي گفت: با حمايت استاندار و مسئولين دستگاه هاي مختلف دولتي، هماهنگي خوبي بين اقشار مختلف بسيج ايجاد و موجب شده تا هر ساله بر حجم شركت كنندگان و علاقمندان به اين طرح افزوده شود.
وي همچنين يادآور شد كه در سال هاي گذشته ارزيابي هاي گوناگوني در زمينه اجراي اين طرح از سوي دستگاه هاي دولتي انجام شده و بر اساس نتايج اين ارزيابي ها، شيوه نامه اي نيز براي ادامه فعاليت اردو هاي جهادي تهيه و تدوين شده تا در دستور كار فعاليت هاي سال جاري قرار بگيرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس