مشاور کمیسیون اجتماعی مجلس شوراي اسلامي با اعلام اينکه سن پيامک در کشور به 10 سال رسيده است، گفت: 89 درصد پيامک ها لطيفه و عاشقانه است و 80 درصد تلفن‌های همراه دست کسانی است که ضرورت شغلی ندارند.

به گزارش مشرق، دکتر مجید ابهری، مشاور کمیسیون اجتماعی مجلس و رفتار شناس در گفت‌وگو با برنا در مورد آسیب‌های اعتیاد جوانان به تلفن همراه و به ویژه پیامک گفت: همیشه همراه با ورود هر فناوری تازه‌ای محاسن و معایب آن در جامعه گسترده می شود. اگر برای کاربرد صحیح آن آموزش و بستر سازی فرهنگی انجام شود و ابعاد مثبت و کاربری اصلی آن به ویژه برای نوجوانان و جوانان آموخته شود آسیب‌های آن کاهش می یابند.
 
اين رفتارشناس افزود: اگر هر تکنولوژی بدون زمینه قبلی و یک باره وارد جامعه شود به سرنوشت آپارتمان، اینترنت و تلفن همراه در جامعه دچار می شود. در فصل تابستان به طور متوسط روزی سه ساعت و در فصل زمستان و روزهای تعطیل یک ساعت از وقت نوجوانان و جوانان صرف ارسال، دریافت و مطالعه پیامک می‌شود.

وی ادامه داد: حضور 44 مجله که هر روز و هر هفته پیامک‌های جدید تولیدی را به جامعه عرضه می‌کنند نقش بسزایی در دامن زدن به این ماجرا دارد. 89 درصد از پیامک‌ها لطیفه و پیامک های عاشقانه و باقی تبلیغات در مورد اقلام مختلف هستند. متأسفانه استفاده مثبت و کاربرد اصلی پیامک به دست فراموشی سپرده شده؛ فراموش کرده‌ایم فلسفه ایجاد پیامک برای اطلاع رسانی کوتاه، مفید و فوری بوده است.

این آسیب شناس اجتماعی با بیان اینکه در حال حاضر بیشتر وقت جوانان در کلاس درس، مجلس‌های مختلف، خیابان، اتوبوس و مترو به خیره شدن به صفحه موبایل برای مطالعه یا ارسال پیامک می گذرد تصریح کرد: در این فرایند لطیفه‌های غیر اخلاقی، آموزش‌های ناهنجار و نکات دور از ادب هم بین جوانان مبادله می شود. در حال حاضر سن ارسال و دریافت پیامک به 10 سال رسیده است.

او تاکید کرد: در 80 درصد از موارد تلفن‌های همراه در دست کسانی است که ضرورت شغلی ندارند، در واقع تلفن های همراه معمولا در جیب و کیف نوجوانان و جوانان است و استفاده نادرست از آن باعث بروز ناهنجاری های رفتاری در آنها می شود.

ابهری همچنین در قالب راهکارهایی برای کاهش آسیب ها در این زمینه گفت: آموزش در این زمینه باید توسط خانواده و صدا و سیما انجام شود و این آموزش‌ها می تواند تا حدودی پیامک را به جایگاه واقعی خود برساند. ایجاد مزاحمت‌های مختلف برای افراد توسط پیامک خود معضل جداگانه ای است؛ در میان افرادی که برای مشاوره مراجعه می کنند حداقل هفته ای دو اختلاف خانوادگی بر سر موضوع ارسال پیامک ناشناس مشاهده می کنیم. اختلاف های فرزندان با والدین هم در خیلی از موارد از این موضوع منشا می گیرد.

مشاور کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه توضیح داد: گوشه گیری و انزوا اولین عارضه اعتیاد به ارسال و دریافت پیامک است. ایجاد خلل در ادبیات فارسی،ظهور کلمات و ادبیات پیامکی و همین طور پیدایش زبان انگلیسی که مخلوطی عجیب از انگلیس و فارسی است باعث آسیب رساندن به ادبیات نوشتاری و گفتاری جوانان می شود. بنابراین لازم است قبل از اینکه ناهنجاری‌های پیامکی بیش از این گسترش یابند به فکر نوجوانان و جوانان باشیم. به ویژه در حال حاضر که در فصل تابستان قرار داریم و سرگرمی جوانان به تلویزیون، ماهواره، پیامک و اینترنت خلاصه می شود. باید جایگاه واقعی پیامک به جوانان و نوجوانان آموخته شود و آگاه شوند که این وسیله برای اطلاع رسانی، تشکر، تبریک یا تسلیت است نه ارسال و دریافت نکات غیر اخلاقی و امثال آن.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • حسین ۰۰:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۴
    0 0
    مردم پولش رو می دهند و استفاده می کنند. خیلی رک بگویید که به پیامک های مردم سرک می کشید دیگه. به این می گن جاسوسی.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس