کد خبر 529457
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۱

شواهد نشان می‌دهد که جماعت اخوان المسلمین تلاش‌های تازه‌ای را برای نزدیک شدن به ایران آغاز کرده است، تلاش‌هایی که یک بار در گذشته آغاز شده بودند اما شکست خورده بودند.

به گزارش مشرق، سوال های بسیاری هستند که در ظرف پنج سال گذشته یعنی از زمانی که انقلاب 25 ژانویه به وقوع پیوست، مطرح شده اند و همچنان بی پاسخ مانده اند. بعضی از این پرسش ها به مثابه گازی هستند که نقش کاتالیزور را ایفا می کنند و پاسخ دادن به آنها به معنای رسیدن به حل مشکلات دیگر است. البته نه لزوما، اما می تواند به معنای کلیدی برای رسیدن به پاسخ دیگر سوال ها باشد.

در این چارچوب و با توجه به شکاف های بسیاری که وجود دارد، شواهدی مشاهده می شود که نشان می دهد که جماعت اخوان المسلمین تلاش های تازه ای را برای نزدیک شدن به ایران آغاز کرده است، تلاش هایی که یک بار در گذشته آغاز شده بودند اما شکست خورده بودند. این در حالی است که ایران علیه اخوان المسلمین از حکومت بشار اسد حمایت می کند و هیچ اعتنایی به مخالفان او نمی کند. فارغ از آثار عملی این دیدگاه و این که موضع تازه اخوان المسلمین به معنای حمایت از مخالفان است یا توهین به آن، نزدیکی به ایران به معنای پشت کردن به مخالفانی است که از ابتدای بحران سوریه بر طبل کنار رفتن اسد از قدرت زده اند و حتی وارد کارهای تروریستی شده اند و دریایی از خون به راه انداخته اند.

هفته گذشته عزت خمیس، رئیس کمیته حفاظت و اداره اموال جماعت اخوان المسلمین جلسه مطبوعاتی ای برگزار کرد و اظهاراتی را بیان کرد که در عین تناقض قابل توجه بودند. او صحبت از گزارشی کرد که می گفت به مرسی داده شده که در آن بر ضرورت نزدیکی به ایران صحبت به میان آمده و این اقدام را برای دستیابی به 10 میلیارد دلار به عنوان ودیعه نزد بانک مرکزی لازم دانسته است تا به کمک آن بتوان مواد نفتی برای حل بحران های برق و سوخت که در روزهای آخر دوران ریاست جمهوری مرسی بسیار تشدید شده بود، تهیه کرد. این بدان معنا است که ما در برابر سندی هستیم که ثابت می کند نزدیکی به ایران نه بر اساس تحلیل بعضی از حوادث جاری در کشور یا منطقه بلکه به گفته رهبران جماعت اخوان المسلمین برای این است که مرسی بتواند همچنان در کاخ ریاست جمهوری باقی بماند و قدرت را حفظ کند.  

بنابراین آیا می توان گفت نشستی که مرسی برای "حمایت" از مخالفان سوری برگزار کرد به نوعی به معنای شکست تلاش ها برای نزدیکی به ایران بوده است؟ شاید بتوان پاسخ این سوال را با نگاهی به تاریخ سند مذکور دریافت، تاریخ این سند می تواند پاسخ نه تنها این سوال بلکه سوال های بسیاری را بدهد. شاید بتوان گفت پاسخ این پرسش نشان از آغاز راهی برای نزدیکی اخوان و ایران بوده است، حالا چرا این تلاش ها به شکست انجامید، آیا به شرایطی بر می گشت که تهران در برابر اخوان المسلمین قرار داده بود یا این که اخوانی ها در توانایی های خود برای تصاحب قدرت مبالغه کرده بودند، آیا مذاکرات به طور مستقیم انجام شده بود یا این که از طریق یک یا چند میانجی صورت گرفته بود، آن واسطه یا واسطه ها چه کسانی بودند؟

روشن است که فعلا پاسخی برای این سوال ها نیست اما اگر هم پاسخی یافت شود که البته در این زمان کوتاه ممکن نیست، همه چیز نخواهد بود، آن موقع باید تحلیل و بررسی کنیم که هدف از این تلاش ها برای رسیدن به چه هدف یا اهدافی بوده است؟

منبع: دیپلماسی ایرانی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • علی ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۱
    0 0
    با سلام ، آقایان اخوان شر مرسانید خیر از شما نخواهیم ( آدم های نمک نشناسی مانند اخوان المسلمین در جهان اسلام نخواهی دید) .
  • علی ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۱
    0 0
    اخوان اصلا گروه جالبی نیست این ها هم خیلی نزدیک به تروریست ها هستن !
  • ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۱
    0 0
    1-توجه كنيد كه اخوان المسلمين مصر و سوريه خيلي به هم ربطي ندارند. 2-حامي اصلي تروريستهاي تكفيري و غير تكفيري در سوريه در سالهاي گذشته آل سعود و آمريكاييها بوده‌اند و بقيه نمايشي‌اند. 3-به هر حال الآن اعضاي اخوان المسلمين هيچ قدرتي ندارند و منتظر اجراي حكم غير عادلانه اعدام خودند بنابراين اين بحثها فايده زيادي ندارد.
  • ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۱
    0 0
    اخوان المسلین به ایران نزدیک بشه که چی؟ اینها یه عده آدم های عقب مانده هستند و اصلا توی ذهنشون ترقی و توسعه و رفاه جایی نداره.
  • مهماندار هواپیما ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۱
    0 0
    برن دنبال اسراییل و عربستان
  • مهدی ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۱
    0 0
    دیگر خیلی خیلی دیر شده تصویر واقعی شما را در هشت سال دفاع ایران و سوریه و ... برای ایرانیان نمایان شده
  • ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۱
    0 0
    باز دو سه دلار پول دستمون اومد گدا گشنه ها به یاد ما افتادن
  • ۱۴:۴۳ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۱
    0 0
    اخوان تا زمانی که افکار و ایدئولوژی خودرا از افکار متحجرانه سلفی های وهابی تسویه و جدا نکند همین گونه عقب افتاده و وامانده خواهدبود.
  • ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۱
    0 0
    ها چیه؟دیدید پولای بلوکه شده ایران آزاد شده؟
  • ناشناس ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۱
    0 0
    چي شد، اردوغان ورشكست شده يا نفوذي فرستاده؟!
  • ۱۸:۲۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۱
    0 0
    هشت سال؟ پنج نیست؟
  • shadman ۱۸:۳۰ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۱
    0 0
    نوشدارو پس از مرگ سهراب
  • رضا ۲۰:۱۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۱
    0 0
    lمرگبر اخوان المسلمین اینها یه مشت تروریست وآدم کشند
  • ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۲
    0 0
    اخوان دارای طیفهای مختلفی است . از سکولارترین و وابسته ترین افراد به غرب تا عناصر مومن و انقلابی تا تکفیریهای وهابی و تاعناصری که به انقلاب اسلامی و امام خمینی ره دل سپرده اند و تا کسانی که حتی به اعتقادات و باورهای شیعی نزدیک اند . لذا جمهوری اسلامی با تدبیر و مشورت و برنامه ریزی دقیق میتواند از انرژیهای بسیار مثبت و توانائیهای این جریان بزرگ اسلامی در راه وحدت و اقتدار جهان اسلام و مبارزه با استکبار و صهیونیست و جریان فاسد ال سعود در منطقه استفاده کند . در این راستا میتوان اشتباهات فاحشی که موجب شکست اخوان و سرشکستگی جوانان پر شور ومومن وانقلابی طرفدار اخوان گشت را برادرانه و دلسوزانه به انان تذکر داد.
  • ایرانی ۲۳:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۶
    0 0
    ام القرای جهان اسلام..اردوغان پانترک عثمانی ...بهشون اجازه داده مگه؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس