کد خبر 52816
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۵۳

سرپرست وزارت صنایع و معادن از تشکیل سازمان صنایع نوین در این وزارتخانه خبر داد و گفت: این سازمان تجمیعی از واحدها و سازمانهای زیرمجموعه وزارت صنایع خواهد بود.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، مهدی غضنفری در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه مشترک میان وزارت بازرگانی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تشکیل سازمان صنایع نوین زیر نظر وزارت صنایع و معادن خبر داد و گفت: در وزارت صنایع و معادن تعدادی موسسه و مرکز بر روی فناوری نوین کار می کردند که با تشکیل صندوق حمایت از طرح های نوین از جوانانی که در عرصه فناوری های نوین در صنعت فعالیت می کردند حمایت می کرد.

وزیر بازرگانی افزود: تشکیل این سازمان پیش از ادغام دو وزارتخانه بازرگانی و صنایع مصوب شده بود که بر این اساس، تصمیم بر این شد سازمان صنایع نوین با در کنار هم قرار دادن موسسات و مراکز مذکور در یک ساختار واحد موضوع پررنگ شدن فناوریهای نوین در بخش صنعت کشور را پیگیری کند.

وی تصریح کرد: به لحاظ نیروی انسانی و منابع مالی این مرکز یک مرکز جدید به شمار نمی آید و تنها باعث می شود موازی کاری در این عرصه کاهش یابد.

غضنفری همچنین با بیان اینکه ارزش افزوده تولید محصولات با فناوریهای نوین حداقل دو برابر نسبت به تولیدات معمولی است، خاطرنشان کرد: نرخ رشد صادرات محصولات با فناوری بالا دو برابر نرخ رشد صادرات معمول کشور است.

وی همچنین به بیان آماری از وضعیت محصولات با فناوریهای نوین در دنیا پرداخت و گفت: در سال 2006 تعداد 140 هزار واحد تولیدی در اتحادیه اروپا به تولید و عرضه محصولات هایتک اشتغال داشته اند که میزان فروش آنها 850 میلیارد دلار است در حالی که صادرات غیر نفتی ایران به 30 میلیارد دلار می رسد.

این عضو کابینه دهم ادامه داد: ارزش افزوده این محصولات 250 میلیارد دلار برآورد شده است و بررسی ها حکایت از آن دارد که دو سوم صنایع هایتک دنیا در آلمان ، فرانسه، ایتالیا و لهستان مستقر هستند.

وزیر بازرگانی همچنین درباره تحریم تبادلات کالا با فناوری  بالا از سوی برخی کشورها خاطرنشان کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یکی از حوزه های تحریم را با تولید داخلی محصولات با فناوری بالا مدیریت کرده است.

وی  اظهار داشت: صادرات ایران در سال 2009 در محصولات هایتک 460 میلیون  دلار بوده که این امر نشانگر سهم دو صدم صادرات محصولات هایتک دنیا است؛ بنابراین برش نازکی از کیک صادرات محصولات با فناوری بالا متعلق به ایران است.

وزیر بازرگانی وعده داد: آنقدر محصولات هایتک تولید خواهیم کرد که بتوانیم برای آنها نمایشگاه مستقل و ویژه ای راه اندازی کنیم.

همچنین در ادامه نسرین سلطان خواه معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز گفت: در سالهای اخیر دانش توسعه خوبی داشته و ایران در عرصه های گوناگون به عنوان یک کشور پرتکاپو در امر تولید کالا با فناوری بالا تبدیل شده است.

وی اظهار داشت: وظیفه ما در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بکارگیری دستاوردهای فناورانه و برنامه ریزی برای تکمیل چرخه علم و فناوری است.

سلطان خواه ادامه داد: باید برای این محصولات کشش بازار ایجاد کرد و در بسیاری از موارد بازارهای داخلی و خارجی را برای محصولات با فناوری بالا تدارک دید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس