به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، امير مهرداد محمدحجازي در نشست تخصصي «تعامل و ارتباط هنر و معماري در مسجدجامع اصفهان» که امروز در محل پژوهشکدهي هنرهاي سنتي برگزار شد، اظهار کرد: در سال 1363 در حملات و بمباران هوايي به اين منطقه، مغازههاي اطراف اين مسجد زيباي تاريخي بهطور کامل تخريب شد و فقط شبستان جنوب شرقي اين مسجد در حد بسيار محدودي آسيب ديد.
اين استاد دانشگاه طراحي گنبد نظامالملک اين مسجد را ضد بمب دانست و ادامه داد: بهجرأت ميتوان گفت كه مسجدجامع اصفهان پيشرفتهترين نقشهي تاريخ معماري ايران را دارد و پس از آن، مسجد امام (ره) و ديگر مساجد طراحي شدهاند.
اين استاد دانشگاه با اشاره به طراحي خاص اين مسجد و اينکه مسجدجامع اصفهان در برابر زلزله مقاوم است، ادامه داد: اين طراحي در نوع خود يک شاهکار عجيب بهشمار ميرود و اگر ابعاد و ضخامت مصالح اين بناي تاريخي را در مدل فرضي تغيير دهيم، بهشدت تنشها در آن تغيير ميکند.
حجاري با تأکيد بر لزوم حفاظت هر چه بيشتر از اين مسجد تاريخي، گفت: اکنون بخشهايي از اين مسجد نيازمند حفاظت است و در صورت رسيدگي نشدن بايد در چند سال آينده آن را بازسازي كنيم.
اين متخصص سازه و بناهاي تاريخي افزود: مسجدجامع اصفهان تداوم يک سنت ايراني ـ اسلامي است و شيوهي معماري گنبد تاجالملک در اين مسجد بالاترين استانداردها را دارد.
او همچنين مسجدجامع اصفهان را جايگاه اتصال انسان از زمين به آسمان دانست.