به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از فارس، روزنامه صهيونيستي يديعوت آحارونوت در گزارشي با عنوان "جبهه جديد جنگي اسرائيل: زيردرياييهاي ايراني " به قلم "رون ييشاي " به تاثير حضور فزاينده ايران در درياي سرخ و منطقه مديترانه بر فعاليت نيروي دريايي اسرائيل اشاره كرد.
* موج اخير قيامها در جهان عرب فرصتهاي متعدد راهبردي و تاكتيكي را براي بهبود وضعيت ايران به عنوان يك سلطه منطقهاي فراهم كرد
گزارشات مبني بر اينكه تهران زيردرياييهاي خود را به درياي سرخ اعزام كرده كه اولين اقدام در نوع خود از سوي نيروي دريايي ايران در آبهاي بينالمللي محسوب ميشود، تازهترين دور از اقداماتي است كه جمهوري اسلامي براي حفظ قدرت خود در منطقه انجام داده است.موج اخير قيامها در جهان عرب فرصتهاي متعدد راهبردي و تاكتيكي را براي بهبود وضعيت ايران به عنوان يك سلطه منطقهاي فراهم كرد.
* ايران با حضور نظامي در درياي سرخ بر فعاليتهاي نيروي دريايي اسرائيل نظارت ميكند
حضور دائمي كشتيهاي جنگي و زيردرياييهاي ايران در خليج عدن و درياي سرخ به تهران فرصت نظارت بر فعاليتهاي نيروي دريايي اسرائيل كه به گفته منابع خارجي در درياي سرخ و بخش شرقي درياي مديترانه در حال انجام است را ميدهد.
حضور نيروي دريايي ايران در درياي سرخ به سپاه پاسداران اين فرصت را ميدهد كه فعاليتهاي اسرائيل را دنبال كرده و انتقال تسليحات را با هشدار به كشتيهايي كه آنها را حمل ميكنند و يا افرادي كه در ساحل در انتظار هستند و احتمالا در آينده با درگيري مستقيم با نيروي دريايي اسرائيل ممكن سازد.
* حضور ايران در درياي سرخ فعاليتهاي جاسوسي اسرائيل از سواحل ايران را خنثي ميكند
گزارشات خارجي همچنين ميگويند كه اسرائيل كشتيهاي مختلف از جمله زيردرياييهايي را براي گشت زني در اطراف ساحل ايران مستقر كرده تا اطلاعاتي را درباره برنامههاي هستهاي و موشك بالستيك ايران بدست آورده و براي روياروييهاي آينده آماده شوند.
اين زيردرياييهاي اسرائيلي مجهز به مدرنترين موشكهاي كروزي هستند كه ميتوانند كلاهكهاي هستهاي نيز حمل كنند. اگر اين گزارشات درست باشند، حضور ايران در درياي سرخ ممكن است منجر به رهگيري و خنثي كردن اين فعاليتها نيز شود.
اما ايران در اينجا متوقف نشده است. اين كشور مايل است حضور نظامي دريايي خود را در بخش شرقي درياي مديترانه با اعزام ناوگروه خود از طريق كانال سوئز تثبيت كند.
تهران به اين مسئله به عنوان گامي مهم مينگرد كه به جهان عرب و مردم ايران نشان ميدهد كه ايران قدرتي منطقهاي است و ميتواند ارتش خود را در آبهاي دوردست نيز مستقر كند. حضور نظامي ايران همچنين توانايي اين كشور را به متحدانش مانند سوريه، حزب الله و حماس نشان داده و به آنها اطمينان ميدهد كه در مواقع لزوم كمكهاي لازم به آنها انجام خواهد شد.
* تقويت روابط با مصر نيز تا حدي به دغدغههاي تهران پاسخ ميدهد
حضور نيروي دريايي ايران در شرق مديترانه و تقويت روابط با مصر ممكن است تا حدي به دغدغههاي تهران پاسخ دهد. ايرانيها اقدامات خود را بسيار مصمم اما محتاطانه و گام به گام انجام ميدهند. حضور دريايي آنها در خليج عدن سال گذشته تحت لواي كمك به تلاشهاي بينالمللي عليه دزدهاي دريايي سومالي آغاز شد. اين گام بزرگ در ماه فوريه برداشته شد زماني كه تهران از مقامات مصري خواست مجوز عبور دو كشتي جنگي اين كشور را از كانال سوئز صادر كنند. بهانه اين اقدام اعزام "كشتي صلح و دوستي " به سوريه بود.
شوراي عالي نظامي مصر كه هنوز درگير حوادث رخ داده در ميدان تحرير و سقوط رژيم مبارك است چنين مجوزي را صادر كرد تا نشان دهد سياستهايش نسبت به دوران رژيم سابق تغيير كرده است زيرا روابط ايران و مصر از سال 1979 پس از وقوع انقلاب اسلامي در ايران به تيرگي گراييده بود. ميتوان در آينده نزديك انتظار تلاشهاي بيشتر ايران براي اعزام ناوگروههايش از طريق كانال سوئز و احتمالا حضور گسترده نيروهاي دريايي ايران در درياي سرخ و ساحل مديترانه را داشت. اين روند در صورتي كه آمريكا تصميم به اعمال نفوذ خود بر شوراي عالي نظامي مصر بگيرد، ممكن است كندتر شود.