به گزارش مشرق به نقل از فارس، عزتالله سحابي که چندي پيش پس از سکته مغزي به بيمارستان پارسيان تهران منتقل شد، طي يک هفته دو مرتبه تحت عمل جراحي قرار گرفت اما پس از عمل به کما رفت.
وي که هفته گذشته به بيمارستان مدرس تهران منتقل شده بود، نيمهشب گذشته در سن 81 سالگي درگذشت.
عزتالله سحابي فرزند يدالله سحابي در 1309 در تهران متولد شد و مدرک مهندسي خود را در رشته مکانيک، از دانشگاه تهران اخذ کرد؛ وي از اعضاي مؤسس تشکل موسوم به نهضت آزادي بود و پس از پيروزي انقلاب اسلامي مسئوليتهايي چون عضويت شوراي انقلاب، رياست سازمان برنامه و بودجه دولت موقت، نمايندگي مجلس خبرگان قانون اساسي و نمايندگي تهران در دوره اول مجلس شوراي اسلامي را بهعهده داشت.
سحابي پس از کودتاي آمريکايي - انگليسي 28 مرداد 1332 در کميته دانشگاه "نهضت مقاومت ملي " فعال شد و مسئوليت توزيع نشريات اين گروه، از جمله اعلاميهها و روزنامه "راه مصدق " را عهدهدار و در تيرماه 1333 پس از توقيف چاپخانه روزنامه "راه مصدق " دستگير شد.
وي پس از آزادي از زندان بار ديگر فعاليتهاي سياسي خود را در کميته انتشارات و تبليغات نهضت مقاومت ملي به رياست مهدي بازرگان پي گرفت و فعاليتهاي او منجر به دستگيري دوباره او شد.
سحابي پس از پيروزي انقلاب اسلامي نيز در سالهاي 1379، 1380 و 1381 بازداشت و زنداني شد و در جريان انتخابات رياست جمهوري دهم، پس از آخرين بازداشت خود به جرم "تشکيل گروه با هدف برهم زدن امنيت کشور، تبليغ عليه نظام و توهين به مسئولان " به 11 سال حبس محکوم شد.
اين فعال سياسي با وجود نقشآفريني مؤثر در تأسيس نهضت آزادي که از سوي دستگاههاي ذيربط بهعنوان تشکلي غيرقانوني اعلام شده، پس از انقلاب بهدليل اختلافنظر در خصوص مواضع اقتصادي اين گروه، از آْن جدا شد و شورايي موسوم به فعالان ملي - مذهبي تشکيل داد.