به گزارش مشرق، منابع صهيونيستي چند روز پيش خبر دادند که مسکو، «واديم ليندرمان» کاردار نظامي سفارت اسرائيل در اين کشور را به جرم جاسوسي اخراج کرده است. اين منابع اما اطلاعات بيشتري در اين مورد منتشر نکردند و خصوصا معلوم نشد که ليندرمان به طور مشخص به چه چيز متهم شده است.
روز شنبه 7 خرداد 1390 ، 28مه 2011 روزنامه روسي «نيزاويسيمايا گازيه تا» در گزارشي اعلام کرد که مهم ترين ماموريت اين جاسوس اسرائيلي جمع آوري اطلاعات درباره همکاري هسته اي و نظامي روسيه درباره ايران و تلاش براي مختل کردن آن بوده است. اين روزنامه روس نوشت: «از قرار معلوم اين سرهنگ اسرائيلي بيشترين توجه را به همکاري هاي روسيه با ايران نشان مي داده که اسرائيل آن را تهديد واقعي به حساب مي آورد».
روسيه و ايران با وجود همه فشارهايي که غرب بر روابط ميان آنها تحميل مي کند همچنان شرکاي تجاري مهمي در زمينه تسليحات هستند و قراردادهاي مهمي ميان دو کشور از جمله در زمينه موشکي و پدافند هوايي وجود دارد. اين روابط البته تحت فشار غرب داراي نوسان هايي گاه جدي بوده و تعداد مواردي که در آن روس ها تسليم غرب شده اند کم نيست. از جمله روسيه با استناد به قطعنامه 1929 از تحويل سامانه دفاع موشکي اس-300 به ايران خودداري کرد اما به سرعت اطلاعاتي در اسناد ويکي ليکس منتشر شد که نشان مي داد مسئله اصلي نه قطعنامه شوراي امنيت- که عرضه سامانه هاي دفاعي به ايران را ممنوع نمي کند- بلکه معامله پس پرده اي بوده که روسيه با اسرائيل کرده است.
اکنون اما با علني شدن ماجراي جاسوسي ليندرمان، روابط روسيه و اسرائيل در وضعي قرار گرفته که بعيد به نظر مي رسد ديگر چنان معامله هاي پس پرده اي امکان پذير باشد.
«نيزاويسيمايا گازيه تا» مي نويسد: «اداره امنيت فدرال روسيه اعلام کرده ليندرمان قصد دريافت اطلاعاتي در مورد همکاري هاي آتي نظامي و فني روسيه و اسرائيل و نيز همکاري هاي نظامي و کمک روسيه به چند کشور عربي و جمهوري هاي شوروي سابق داشته است. علاوه بر اين فعاليت غيرقانوني وي جذب تعدادي از شهروندان روسي را هم به عنوان مخبر شامل مي شده است».
يک منبع آگاه به اين روزنامه گفته است: «ليندرمان توانسته بود عواملي در چند سازمان مهم دست و پا کند و آشنايان خوبي داشته که مي توانسته اند از پيش نيات و برنامه هاي مقامات بلندپايه روسيه از جمله مسئولان وزارت حوادث غيرمترقبه، وزارتخانه هاي حمل و نقل، دفاع، ستاد کل ارتش، اداره فدرال همکاري هاي فني و نظامي، نهادهاي دوماي دولتي و شوراي فدراسيون روسيه، و شرکت روس ابارون اکسپورت را به وي اطلاع دهند. ليندرمان همچنين توانسته بوده دوستاني در شرکت دولتي فرودگاه هاي مسکو، شرکت هاي تحت نظر صنايع نظامي و حتي سازمان المپيک روسيه پيدا کند».
اين گزارش همچنين نشان مي دهد ليندرمان نسب به اطلاعات مربوط به صادرات تسليحاتي روسيه به اعراب بسيار علاقمند بوده است. در گزارش روزنامه روس آمده است: «در مورد همکاري هاي فني و نظامي با کشورهاي عربي بايد گفت تل آويو به شدت نگران تماس هاي روسيه و سوريه است که يکي از بزرگترين واردکنندگان تسليحات و تجهيزات فني روسي محسوب مي شود و حجم قراردادهاي نظامي در حال اجرا بين دو طرف 5/3 ميليارد دلار است. از جمله مهمترين آنها مي توان به قرارداد تحويل 36 موشک دوربرد پانت سيراس، مدرنيزه سازي ناوگان تانک هاي تي72 و ميگ هاي 29سوريه، تحويل 24 فروند ميگ 29 ام ام2، موشک هاي باستيون و ياخونت اشاره کرد که مي تواند اهدافي را در فاصله 300 کيلومتري نابود کند و در نتيجه اگر به دست حزب الله بيفتد تهديد جدي براي کشتي هاي اسرائيل به شمار مي رود».