
به گزارش مشرق به نقل از فارس، ابراهيم صالحي ظهر امروز در حاشيه کارگروه بهداشت و سلامت مازندران در جمع خبرنگاران بيان داشت: بهترين راه براي اطمينان يافتن از حفظ تعادل و تنوع در برنامه غذايي استفاده از چهار گروه اصلي غذايي است.
وي تصريح کرد: پنج درصد کالري و پروتئين روزانه از نان تامين مي شود و از آنجايي که نان به عنوان قوت غالب ما محسوب ميشود، بهتر است در انتخاب نوع و نحوه مصرف آن بيشتر دقت کنيم.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي مازندران با اعلام اينکه آرد کامل فقط پنج درصد سبوسگيري ميشود، افزود: آرد معمولي يا آرد خبازي حدود 11.5 تا 17.9 درصد سبوسگيري ميشود.
وي با اشاره به دو نوع آرد ديگري که در کشور وجود دارد، گفت: آرد ستاره با سبوسگيري به ميزان 18تا 25.9 درصد و آرد قنادي با سبوسگيري به مرز 26تا 54 درصد مورد استفاده قرار ميگيرد.
وي ادامه داد: سبوس در واقع فيبر است که جذب قند و چربي را آهسته يا حتي متوقف ميکند و به همين دليل مصرف نان سبوسدار به جاي نانهاي سفيد در بيماران مبتلا به ديابت، چربي خون بالا، بيماريهاي قلبي، عروقي، سرطانهاي گوارشي و افراد با وزن بالا توصيه ميشود.
ابراهيمي بهترين نان از نظر غناي فيبري را نان سنگگ با مصرف روزانه 30 گرم عنوان کرد و افزود: مصرف سبزيجات نيز در دستور کار خانوادهها قرار گيرد.
وي نان مصرفي هر ايراني را در روز 350 گرم و ميزان فيبر آرد خبازي را 3.7 گرم در 100 گرم فيبر دريافتي عنوان کرد و اظهار داشت: استفاده از آرد با درصد بالاي سبوسگيري موجب دريافت کم فيبر از ميزان توصيه شده ميشود.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي مازندران با بيان اينکه محدوديت مصرف گوشت قرمز تا کمتر از سه بار در هفته استفاده از روشهاي پخت کم چرب مثل تنوري کردن، بخارپز، آب پز کردن و کبابي کردن سبب افزايش مصرف فيبر ميشود، تصريح کرد: افزايش دريافت منابع آنتياکسيداني و کارتنوئيدها مثل گوجه فرنگي، هويج، کلم، سير و چاي سبز از موارد مهم در اين بخش است.
وي انجام تمرينات ورزشي حداقل پنج بار در هفته و گرايش نانواييها به استفاده از آرد با سبوسگيري بالاتر از 18 درصد را پيشنهاد کرد و گفت: استفاده از آرد حداکثر 18درصدي براي تهيه نان بربري و حداکثر 15درصدي براي سنگگ، لواش و تافتون الزامي شود.