به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از مهر، دريابان علي شمخاني رئيس مرکز مطالعات راهبردي نيروهاي مسلح امروز يکشنبه در همايش "خرمشهر را خدا آزاد کرد" گفت: اگر قابليت هاي جنگ به درستي و به دور از اغراق و به شکل هنرمندانه اي منعکس شود ميتوان حتي عناصر بين مخاطب جنگ را تحت تاثير قرار داد، ولي اگر واقعيت هاي جنگ به شکل غير حقيقي بيان شود مي تواند حتي مخاطب اصلي خود را از دست دهد، چيزي که ما هم اکنون به آن گرفتار هستيم.
وي با بيان اينکه خرمشهر 3 بار قبل از انقلاب و يک بار هم پس از انقلاب اشغال شد، گفت: تنها زماني که خرمشهر اشغال شد و توسط ملت ايران بدون هيچ ما به ازايي آزاد شد بار چهارم بود که اين انعکاسي از تجلي و وحدت ملي در آن شرايط مقابله با يک تجاوز نيابتي از سوي کشورهاي ديگر بود، به طوريکه صدام با کمک کشورهاي عربي و همينطور کشورهاي فرامنطقه اي براي جلوگيري از نفوذ انقلاب اسلامي جنگ تحميلي عليه ايران را شروع کرد.
رئيس مرکز مطالعات راهبردي نيروهاي مسلح تصريح کرد: درک درست مردم ازتهديد و شاخص گذاري حضرت امام باعث شد براي اولين بار خرمشهر بدون دادن هيچ امتيازي فقط با خون رزمندگان اسلام آزاد شود.
وي در بيان اهميت خرمشهر گفت: آزادسازي خرمشهر به دليل جايگاه جغرافيايي مهم و همچنين بهره تبليغاتي نقطه عطف بزرگي در جنگ بود.
دريابان شمخاني تصريح کرد: ما هميشه جنگ را در سرداراني که هم اکنون هستند مي بينيم در حاليکه اينطور نيست و واقعيت اين است که جنگ را فقط سرداران طراحي نکرده اند بلکه سرداران زيادي وجود دارند که گمنام هستند و ما بايد به آنها بپردازيم و اين عين عدالت است.
رئيس مرکز مطالعات راهبردي نيروهاي مسلح با بيان اينکه مقدس کردن جنگ منجر به محصور شدن آن در کتابخانه ها مي شود، گفت: به نقد کشيدن جنگ از راه درست و منطقي بهترين راه براي ماندگار کردن آن است.
وي با اشاره به عمليات بيت المقدس که منجر به آزادسازي خرمشهر شد، گفت: در آن مقطع هيچ کس قصد عقب نشيني از خرمشهر را نداشت چون به قول صدام خرمشهر بالش استراحت بصره بود و اگر اين بالش گرفته مي شد آرامش نيز از بصره گرفته مي شد.
وي با بيان اينکه همه عمليات هاي ما در طول جنگ مبتني بر تحليل و بررسي شرايط آن زمان بود، گفت: در حقيقت ما بايد در آن موقع در زمين در زمان و با روشي مي جنگيديم که با آن دشمن توانايي غلبه بر ما را نداشته باشد و بر همين اساس ما محل عمليات هاي خود را شير يا خطي تعيين نمي کرديم، بلکه با محاسبه دقيق و حساب شده اين کار صورت مي گرفت.
دريابان شمخاني با تاکيد بر اينکه نقش خرمشهر در تثبيت بصره و تقويت بغداد بسيار براي عراق مهم بود، گفت: عراق با چنگ و دندان حاضر نبود خرمشهر را از دست بدهد اما اراده ملت ايران که مبتني بر حرکت امام راحل بود عراق را وادار کرد که از خرمشهر عقب نشيني کند.
وي در خصوص اين سئوال که چرا بعد از فتح خرمشهر جنگ ادامه يافت، گفت: در آن زمان هيچ حزب و گروه سياسي در ايران نگفت که چرا بعد از فتح خرمشهر جنگ را ادامه مي دهيد و اين سئوال بعد از جنگ مطرح شد البته اين سئوال بد نيست و نقد جنگ مثبت است اما اگر فتح خرمشهر را در چمبره اين سئوال قرار دهيم خطا کرده ايم.
وي خاطر نشان کرد: ضمن اينکه ما به عراقي ها اطمينان نداشتيم که اگر جنگ را تمام کنيم عراق مجددا به ما حمله نکند زيرا در آن زمان هنوز 2 هزار و 500 کيلومتر خاک ما در دست ارتش بعث عراق بود و ما بايد در آن مقطع آتش بعثي ها را از سر مردم اين مناطق دور مي کرديم.
شمخاني در ادامه با بيان اينکه جنگ آن روز مشخص بود دشمن و تجهيزات نظامي هم مشخص بودند گفت: اما جنگ امروز اينطور نيست يعني بدون تيراندازي و بوي باروت بسياري شهيد مي شوند و جهت مبارزه را فراموش مي کنند.
وي تصريح کرد: مهم اين است که آنچه موجب پيروزي ما در فتح خرمشهر شد وحدت ملي ما بود و آن چيزي که امروز در برابر تهديدات بيروني به آن نياز داريم وحدت ملي است. يعني بايد از فتح خرمشهر درس بگيريم که چطور بر خلاف تصور دشمن از قدرت پنهان خود قدرت آشکار بسازيم.
وي همچنين در خصوص پذيرفتن قطعنامه 598 نيز گفت: ابتدا عراق قطعنامه 598 را پذيرفت و ما آن را نپذيرفتيم بلکه 11 ماه بعد از آن اين قطعنامه را پذيرفتيم که در آن زمان عراق ديگر از پذيرفتن اين قطعنامه سر باز زد و به ايران حمله کرد و پس از آن عراق با کمک منافقين به جنوب و غرب کشور حمله کردند و مي گفتند که امروز کرمانشاه و فردا تهران را خواهيم گرفت. بطوريکه با جنگ تن به تن عراق مجبور به عقب نشيني شد.
شمخاني اضافه کرد: درحقيقت صدور قطعنامه 598 پذيرش اين قطعنامه و خاتمه جنگ در 3 زمان متفاوت اتفاق افتادند که بايد به آن توجه کرد اما متاسفانه براي اينکه يکديگر را حذف کنيم دائما مي گوييم چه کسي جام زهر را به امام نوشاند.
وي اضافه کرد: شناخت سازمان هوشمند، توسعه سازماني در حين انجام عمليات، چگونگي ربط دادن مردم به پيچيده ترين موضوع يعني جنگ و ابهت سازي جمهوري اسلامي ايران بعد از آزادي خرمشهر از جمله دردهايي است که نبايد از آن غافل شد و بايد بيش از پيش به اين موارد توجه کرد.
دريابان شمخاني در بيان مقدس بودن جنگ تحميلي گفت: درخشان ترين صفحه تاريخ ملت ايران دفاع مقدس بود چرا که طي 200 سال گذشته هيچ جنگي عليه ايران رخ نداده مگر اينکه خاکي از کشورمان جدا شده باشد اما اين مقدس بودن به معناي آسماني شدن آن نيست زيرا بالاخره همه ما بشر هستيم و خطا مي کنيم.
وي اضافه کرد: ما در آن زمان راه درست را انتخاب کرديم زيرا دفاع مقدس حماسه اي است که موجب عزت ملت ايران شد و قدرت بازدارندگي بوجود آورد که تا امروز کسي جرات نکرده عليه ايران اقدامي کند.
شمخاني تصريح کرد: کسي که در دفاع مقدس نقش نداشته است نمي تواند آن را به استهزاء بگيرد. دفاع مقدس نه توبه نصوح است و نه اخراجي ها يعني نه آسماني است و نه زميني و تمام عناصري که در جنگ شرکت کردند آدم هاي عادي بودند.
وي افزود: بهترين راه براي ضربه زدن به جنگ اين است که بگوييم همه کساني که شهيد شدند ملائک الله بودند.