کد خبر 467585
تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۲

بسته بین المللی سازی آموزش علوم پزشکی در راستای گام چهارم تحول نظام سلامت اجرا می شود و وزارت بهداشت، آموزش پزشکی ایران را به دنیا معرفی می کند.

 به گزارش مشرق، بسته بین المللی سازی آموزش علوم پزشکی یکی از بسته های 12 گانه تحول و نوآوری آموزش علوم پزشکی کشور است که در برنامه وزارت بهداشت قرار گرفته است.

سیاست هایی که برای آن به کار گرفته می شود شامل توسعه دانش های نوین با تاکید بر حیطه های میان رشته ای و تمرکز بر علوم و فناوری های نوین و حضور در عرصه های آموزشی منطقه ای و جهانی است. همچنین ارتقای منابع انسانی بخش آموزش عالی سلامت و خلق ثروت دانش بنیان در عرصه آموزش عالی سلامت از دیگر سیاست های این بخش است.

پس از اجرای این بسته، انتظار می رود در صورت تحقق بسته دستاوردهای زیر در عرصه آموزش علوم پزشکی حاصل شود:

تدوین سند آمایش منطقه ای و بین المللی آموزش علوم پزشکی.

تدوین شاخص های دانشگاه ها با عملکرد بین المللی و مدل پایش آن.

طراحی مدل بهره مند تبادلات علمی بین المللی.

تدوین الگوی انعطاف در برنامه های آموزشی (کوریکولوم های آموزشی) به منظور گسترش جذب دانشجویان خارجی.

اعتبار بخشی بین المللی دانشگاه های علوم پزشکی کشور.

تدوین نقشه آمایش بین الملل آموزش علوم پزشکی

یکی از محورهای این بسته تدوین و بسترسازی برای استقرار نقشه آمایش بین الملل آموزش علوم پزشکی است.

اهدافی که با اجرای این طرح انتظار می رود به شرح زیر است:

شناسایی ظرفیت های موجود در دانشگاه های داخل کشور برای فعالیت های بین المللی و ماموریت محور کردن دانشگاه های کشور جهت برقراری ارتباط با کشورهای منطقه و جهان.

شناسایی بازارهای آموزش عالی سلامت موجود در منطقه و جهان جهت حضور دانشگاه های داخل کشور در عرصه های بین المللی و جلب ذهن های فعال و برتر از ملیت های مختلف و در نتیجه پیشرفت علمی و تحقیقاتی موثرتر دانشگاه های علوم پزشکی.

بهبود و  گسترش حضور جهانی دانشگاه های علوم پزشکی در مجامع علمی بین المللی و شناساندن توانایی های علمی و آموزشی جمهوری اسلامی ایران در زمینه علوم پزشکی در سطح دنیا.

ایجاد همکاری با صنعت و اقتصاد برتر ملل مختلف از طریق ایجاد همکاری های تحقیقاتی با آنها و بهبود بخشیدن و ایجاد تنوع مفید علمی و فرهنگی از طریق تبادل دانشجو با دانشگاه های برتر جهان.

از دیگر محورهای این بسته طراحی مسیر راه (Road Map) و اجرایی سازی شبکه تبادلات علمی و برنامه های آموزشی مشترک با دانشگاه های معتبر جهان است.

گسترش ارتباطات علمی با مراکز و نهادهای آموزشی و تحقیقاتی معتبر بین المللی از طریق راه اندازی دپارتمان های مجازی مشترک.

برگزاری دوره های آموزش علوم پزشکی مشترک با دپارتمان های معتبر بین المللی.

اجرای مشترک طرح های پژوهشی در آموزش با دپارتمان های آموزش پزشکی مراکز معتبر دنیا و تبادل استاد و دانشجو با کشورهای دیگر با تاکید بر کشورهای منطقه و جهان اسلام.

جلب حمایت های قنونی لازم در راستای تشویق طرف های خارجی قراردادهای بین المللی.

طراحی و ساماندهی پورتال آموزش علوم پزشکی کشور

همچنین محور دیگر این بسته شامل طراحی و ساماندهی پورتال آموزش علوم پزشکی کشور (EducationIran) به منظور معرفی ظرفیت آموزش عالی سلامت کشور در سطح دنیا.

اهدافی که با اجرای این طرح انتظار می رود شامل معرفی دانشگاه های علوم پزشکی کشور به زبان رایج بین المللی به سایر کشورها، معرفی ظرفیت پذیرش دانشجویان بین المللی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور، گسترش ارتباطات علمی بار مراکز و نهادهای آموزشی و تحقیقاتی معتبر بین المللی، کمک به تربیت نیروی انسانی سلامت برای کشورهای منطقه و ورود به عرصه بین المللی در آموزش پزشکی می شود.

اعتبار بخشی بین المللی دانشگاه ها

محور اعتبار بخشی بین المللی دانشگاه ها و موسسات آموزش علوم پزشکی کشور نیز از دیگر محورهای مهم این بسته است.

اهدافی که با اجرای این طرح انتظار می رود شامل فراهم کردن زمینه اعتبار بخشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور توسط سازمان های اعتبار بخشی معتبر بین المللی، نظام مند کردن و استانداردسازی بین المللی فرآیند نظارت و ارزیابی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، اجرای برنامه اعتبار بخشی در دانشگاه ها مطابق چارچوب استانداردهای بین المللی و ایجاد سیستم رتبه بندی استاندارد در کشور می شود.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس