به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از ايسنا، هادي بابايي ليفشاگردي با بيان اينکه در تمامي تلسکوپهايي که با آينه ساخته ميشوند، براي همخطي قطعات اپتيکي از ابزاري بهنام هم خط کننده ليزري استفاده مي شود، اظهار کرد: اين هم خط کنندهها حدود يک دهه است که از خارج کشور وارد ميشوند و توليد و خدمات پس از فروش آنها در کشور انجام نميشود.
وي با بيان اين که در ساخت هم خط کننده ليزري از يک نمونه خارجي خريداري شده الگو گرفته است، تصريح کرد: از آن جا که از مهارتهايي نظير تراشکاري برخوردار بودم اين هم خط کننده را با مشاهده نمونه مشابه خارجي در عرض حدود يک ساعت ساختم که اين نمونه مورد استقبال زيادي قرار گرفت.
اين دانشجوي مديريت صنعتي از دانشگاه پيامنور رشت با بيان اينکه هم خط کننده طراحي شده، با يک سوم نمونه خارجي و وارداتي توليد شد، خاطرنشان کرد: بر اين اساس براي اولين بار قرارداد توليد 100 هم خط کننده منعقد و اولين نمونههاي داخلي وارد بازار شد.
بابايي در ادامه از ساخت هم خط کننده ديگري با طراحي منحصر بهفرد خبر داد و گفت: اين هم خط کننده از طراحي ويژه و متفاوتي نسبت به نمونههاي خارجي و نمونه قبلي برخوردار است.
وي، مشکلات و محدوديتهاي مالي را عمدهترين موانع موجود بر سر راه توليد اين هم خط کنندهها عنوان کرد و افزود: برخلاف بيتفاوتي برخي از مسوولان، چنانچه حمايتهاي مالي پارهاي از ارگانها نظير آموزش فني و حرفهاي ميرزا کوچک شهرستان صومعه سرا، صنايع اپتيک اصفهان و انجمن نجوم ثاقب استان گيلان نبود، اين طرح به مرحله توليد نميرسيد.
اين محقق ضمن تأکيد بر لزوم توجه و حمايت از پژوهشگران، محققان و مخترعان بهصورت همه جانبه، خاطرنشان کرد: دانشجوي جواني مثل من که با مشکلات مالي متعدد در يک روستا زندگي ميکند و حتي به امکانات تحقيقي اوليهاي نظير تلسکوپ و کامپيوتر براي فعاليت در زمينه نجوم برخوردار نيست، براي ارائه دستاوردهاي پژوهشي خود و بهرهمند کردن جامعه از يافتههايش نياز به حمايت گسترده مسوولان ارگانهاي مختلف دارد.
انجمن نجوم ايران به منظور ايجاد تحول و حرکتهاي نوين در بخش نجوم رصدي به سازندگان دستگاههاي رصدي يا استفاده کنندگان از امکانات موجود ولي با رويکردي جديد و حصول نتايج بديع قابل استفاده در رصدهاي نجومي جايزهاي را به نام «جايزه ثبوتي» اهدا ميکند.
اين جايزه به احترام استاد يوسف ثبوتي، چهره برجسته علمي کشور در حوزه نجوم و فيزيک و پايه گذار دانشگاه تحصيلات تکميلي در علوم پايه زنجان نامگذاري شده است.
نخستين «جايزه ثبوتي» در پانزدهمين گردهمايي پژوهشي نجوم ايران که طي روزهاي 22 و 23 ارديبهشت ماه جاري در دانشگاه تحصيلات تکميلي علوم پايه زنجان برگزار شد، به برترين پژوهش در زمينه ساخت ادوات نجومي اختصاص يافت.