به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، غلامحسين اسماعيلي در گفتوگو با خبرنگاران افزود: در بودجه سال جاري، شش هزار و 200 ميليارد ريال تسهيلات براي ايجاد اشتغال زندانيان پيشبيني شده است.
وي ادامه داد: ايجاد کارگاه در داخل زندانها، اعزام زندانيان به کارگاههاي خارج از زندان و حرفهآموزي از جمله برنامههاي پيشبيني شده در زمينه ايجاد اشتغال براي زندانيان است.
رييس سازمان زندانها در مورد فعاليتهاي فرهنگي و لزوم گسترش آن در زندانها نيز اظهارکرد: فعاليتهاي گستردهاي در اين زمينه با رويکرد نماز و قرآن در زندانها آغاز شده و بهصورت مستمر ادامه دارد. در اين زمينه با سازمان دارالقرآن تفاهمنامهاي به امضا رسيده که براساس آن قرآنآموزان از اساتيد مجرب اين سازمان بهرهمند خواهند شد.
رييس سازمان زندانها همچنين در مورد حمايت از خانوادههاي زندانيان نيازمند خاطرنشان کرد: قانون براي اين منظور پيشبينيهاي لازم را کرده و شناسايي و تحت پوشش بردن آنها از جمله اين موارد است.
اسماعيلي درباره وضعيت بهداشتي زندانها نيز گفت: ارتقاي سطح بهداشت زندانها از برنامههاي اولويتدار سازمان زندانهاست و براي همين منظور با حضور پزشکان مجرب با تخصصهاي لازم و بهرهگيري از کادر درماني کارکشته دغدغهاي در اين زمينه نداريم.
وي افزود: از بابت بيماريهاي واگيردار و غير واگيردار نيز مشکلي نداريم و تمام اين موارد و موارد ديگر احتمالي از سوي مسئولان بهداشتي و درماني زندانها بهطور مرتب و مستمر کنترل ميشود.
رييس سازمان زندانها همچنين در مورد تشديد کنترل ورود مواد مخدر به زندانها تاکيد کرد: در اين زمينه قاطعانه عمل ميکنيم و ضمن بازرسيهاي مستمر، در تعدادي از زندانها از دستگاههاي بادي اسکنر بهره گرفتهايم که در آينده نزديک اين امر به ساير زندانها نيز تعميم داده خواهد شد.
اسماعيلي همچنين به سياستهاي سازمان زندانها در کاهش وروديهاي زندانهاي کشور اشاره کرد و گفت: در اين زمينه قدمهاي اساسي برداشته شده و اين سياستها تداوم خواهد يافت.
وي ادامه داد: هدف اجراي اين سياست افرادي هستند که آزاد بودن آنها ضرري را متوجه جامعه نميکند.
رييس سازمان زندانها تعداد زندانيان جرايم غيرعمد در کشور را حدود 13 هزار نفر اعلام کرد و گفت: با تحقق اين سياست 15 تا 20 درصد از جمعيت کيفري زندانها کاسته خواهد شد.
اسماعيلي همچنين خاطرنشان کرد: طبق قانون، انتقال زندانها به خارج از شهرها از وظايف و اولويتهاي کاري سازمان زندانها و اقدامات تاميني و تربيتي کشور است.
وي اظهار کرد: باتوجه به ايجاد مشکلات از سوي زندانها در داخل شهرها براي همسايگان و املاک مجاور و نيز فرسوده بودن زندانهاي واقع در داخل شهرها، تخليه اين زندانها و جابهجايي و انتقال زندانيان به زندانهاي جديد و بزرگ در خارج از شهرها از اهم برنامههاي سازمان زندانهاست.
اسماعيلي يادآور شد: با همکاري ساير نهادها و ادارات و مشارکت مردم در برنامه پنجم توسعه شاهد انتقال تمام زندانها به خارج از شهرها خواهيم بود.
وي گفت: در نظام قضايي جمهوري اسلامي ايران، اجراي احکام قضايي و نگهداري عناصر بزهکار در فضاي بسته زندانها، اصلاح و تربيت، بازپروري و بازاجتماعي کردن افراد بهخطا رفته از وظايف سازمان زندانهاست.
اين مسئول عالي قضايي افزود: امسال با هدف ارتقاي نظم و افزايش انضباط و کاهش ناهنجاريها با هدف ايجاد فضاي آرام براي اصلاح و تربيت زندانيان گامهاي مهمي برداشته خواهد شد.
رييس سازمان زندانها در بخش ديگري از سخنان خود گفت: اگر رسانهها و موسسات فرهنگي و دانشگاهها معارف ديني را در جامعه نهادينه کنند، جامعه در مسير نورانيت و آرمانهاي ديني حرکت ميکند.
اسماعيلي با بيان اينکه افکار شيطاني و وقوع جرايم در جامعه در اثر دور افتادن از ارزشهاي ديني و قرآني است، يکي از فعاليتهاي جدي سازمان زندانها را گسترش و تشويق زندانيان به سوي برنامههاي فرهنگي با رويکرد نماز و قرآن عنوان و تصريح کرد: براساس قراردادي که از ابتداي سال 90 با موسسات فرهنگي و قرآني بسته شد، توانستيم حرکت به سمت تفسير قرآن و انجام واجبات ديني را در زندانهاي شهرستانها گسترش دهيم.
وي با بيان اينکه قرآن نسخه شفابخشي است که اگر مفاهيم آن در هر گروهي رونق يابد حتما موثر واقع خواهد شد، اظهار کرد: در اين راستا در زندانهاي کل کشور براي اينکه بتوانيم زندانيان را به سمت ارزشهاي ديني سوق دهيم با اختصاص مرخصي و تشويقهاي مادي توانستيم تحولات روحي بيشتري در ميان زندانيان ايجاد کنيم.
رييس سازمان زندانها با اعلام اينکه برگزاري اين برنامهها در زندانها روز به روز با موفقيت بيشتري روبه رو ميشود، ادامه داد: به حمدالله برگزاري محافل ديني و اسلامي در زندانها توانسته در کاهش مشکلات روحي بسياري از زندانيان موثر واقع شود و با نظارتهاي همکاران و گزارشهاي رسيده، نتيجه گرفتيم که با ترويج مفاهيم قرآني در بين زندانيان مشکلات آنها را حل کنيم.
اسماعيلي در پايان خطاب به متوليان فرهنگي در کشور گفت: متوليان فرهنگي بايد آگاه باشند که درمان بسياري از مشکلات روحي و اخلاقي با ترويج فرهنگ مفاهيم قرآن در افراد، ميسر خواهد شد و بايد سعي کنند بسياري از وقت جوانان را به قرآن اختصاص دهند تا جامعه به سوي بالندگي فکري حرکت کند و هيچگونه جرمي در جامعه مشاهده نشود.