کد خبر 454505
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۷

آیت الله مرعشی نجفی همه ساله دعوت نامه ای برای تمام نابینایان قم می فرستاد و آنها را به میهمانی مفصلی دعوت و در پایان میهمانی به هر یک از آنها وجهی تقدیم می کرد.

 به گزارش مشرق، آیت الله سیدمحمدباقر آیت میردامادی، نماینده آیت الله نوری همدانی در تهران، با اشاره به نحوه آشنایی خود با آیت الله مرعشی نجفی اظهار داشت: بنده پس از هجرت به قم در درس امام خمینی (ره)، آیت الله بروجردی و سپس در درس خارج فقه و اصول آیت الله مرعشی نجفی شرکت کردم و به دلیل آشنایی قبلی با پدرم، این آشنایی گسترش یافت.

وی با بیان اینکه آن عالم ربانی در حوزه علمیه نجف از درس آیات عظام، سیدمحمدباقر یزدی، آخوند خراسانی، سیدابوالحسن اصفهانی، آقاضیاء عراقی و میرزا نایینی بهره برد، خاطرنشان کرد: ایشان در همان دوران جوانی به قم مهاجرت کردند و مشغول تدریس شدند.

70 سال اقامه نماز جماعت در حرم حضرت معصومه (س)

نماینده آیت الله مرعشی نجفی در مسجد امام رضا (ع) تهران ادامه داد: بی تردید یکی از خصایص و امتیازات ویژه آیت الله مرعشی نجفی اقامه نماز جماعت (صبح، ظهر، عصر، مغرب و عشا) به مدت 70 سال در حرم حضرت معصومه (س) است. ایشان به فرمایش مرحوم آیت الله عبدالکریم حائری یزدی موسس حوزه علمیه قم به این کار مداومت داشتند.

وی تاسیس کتابخانه وسیعی را که شامل بیش از 100 هزار کتاب است یکی از خدمات آن عالم ربانی دانست و خاطرنشان کرد: بسیاری از کتب این کتابخانه، مجلدات کمیاب و نادر خطی است که ایشان با تحمل سختی ها و مشقت های بسیار آنها را جمع آوری کردند.

مرجعی که هیچگاه سفر حج نرفت

آیت الله میردامادی افزود: آیت الله مرعشی نجفی پس از هجرت به قم بسیار کم مسافرت می کرد به طوری که حتی سفر حج (تمتع) نرفتند. روزی از ایشان علت این ماجرا که پرسیدم فرمودند اولا شخصا مستطیع نیستم؛ ثانیا اگر بروم باید به تمام سادات نخاوله کمک کنم زیرا آن سادات، شرایط اقتصادی بسیار نامناسبی دارند.

 

امام جماعت مسجد رضا (ع) اضافه کرد: تعداد بسیار کمی از مراجع معظم تقلید به سفر حج نرفتند که از آن جمله می توان به آیات عظام، محمدحسن نجفی (صاحب جواهر) و سیدابوالحسن اصفهانی اشاره کرد. آیت الله محمدحسن نجفی معروف به صاحب جواهر علت عدم تشرف خود به سفر حج را چنین فرمودند: نوشتن کتاب را مهمتر از مکه رفتن می دانم (ایشان نذر کرده بودند همه ساله شب عرفه در حرم امام حسین (ع) باشند لذا نمی توانستند به مکه مشرف شوند).

وصیت نامه آیت الله مرعشی یک دوره کامل اخلاق است

وی وصیت نامه آیت الله مرعشی نجفی را یک دوره کامل اخلاق اسلامی دانست و گفت: ایشان در این وصیت نامه به چند نکته مهم اشاره کرده اند: یک- نام برخی ادعیه و زیارت نامه ها را که اثرات بسزایی در تربیت اخلاقی انسان ها دارد، نام بردند. 2- تاکید فرمودند پس از مرگم، تربت امام حسین (ع) را در دهانم بریزید و صورتم را با آن شست و شو دهید. 3- دستمالی که با آن اشک های چشمم را پاک می کردم با من دفن کنید. 4- سجاده ای که 70 سال بر آن نماز خواندم با پیکرم دفن نمایید. 5- جنازه ام را به حسینیه ام ببرید یک سر طنابی را به بدنم و سر دیگر آن را به منبر حسینیه ببندید و آنگاه روضه وداع بخوانید.

آیت الله میردامادی با بیان اینکه آن مرجع تقلید در عین مقام مرجعیت، بسیار خوش برخورد و اهل مزاح بودند، تصریح کرد: ایشان عالمی صاحب اخلاق الهی، سخاوت، بذل و بخشش بود.

عالمی که با نابینایان انس داشت

وی خاطرنشان کرد: آیت الله مرعشی نجفی همه ساله دعوت نامه ای برای تمام نابینایان قم می فرستاد و آنها را به میهمانی مفصلی دعوت و در پایان میهمانی به هر یک از آنها وجهی تقدیم می کرد. هر گاه یکی از این نابینیان نام ایشان را میر پرسید: می فرمودند: بنده ناچیز خدایم.

آیت الله آیت میردامادی تصریح کرد: آیت الله مرعشی نجفی یکی از مظاهر حضرات معصومین (ع) در عصر ما بودند و انشاءالله تداوم بخش صفات اخلاقی ایشان باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس