به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، طبق ماده 53 برنامه پنجم نيز دولت مکلف شده است که تعداد وزارتخانهها را از 21 به 17 وزارتخانه کاهش دهد و وظايف و اختيارات وزارتخانههاي جديد را در لوايحي به مجلس بدهد که دولت امروز شرح وظايف اختيارات را در جلسه مطرح کرد و لايحه اي تصويب شد که به مجلس تقديم خواهد شد.
فروزنده در حاشيه جلسه امروز هيأت دولت با انتقاد از طرح برخي مباحث مبني بر اقدام خلاف قانون دولت در اين زمينه گفت: کجاي اين کار خلاف قانون بود؟ نظام اداري يک نظام زنده است و مانند هواپيمايي است که در حال حرکت است. ما نمي توانيم به خاطر تهيه شرح وظايف جديد روند فعاليتهاي اداري خود را متوقف کنيم.
ما بنا بر تکليفي که بر ما نهاده شده است، ادغام را انجام مي دهيم و در ادامه نيز شرح وظايف را به مجلس ارايه خواهيم کرد، ولي به خاطر اين کارها نمي توانيم نظام اداري را متوقف کنيم ساير نهادها بايد کمک کنند که اين اقدام مهم انجام شود.
معاون توسعه مديريت و منابه انساني رييسجمهور افزود: بحث ادغام وزارتخانه ها از مدتها پيش يکي از اقداماتي بود که لزوم آن مورد توجه بود، چرا که ساختار اداري کشور بايد اصلاح شود و فعاليتهاي حاکميتي در اختيار دولت بماند و دولت بخش هاي ديگر را به مردم واگذار کند.
فروزنده در ادامه تأکيد کرد: اختيار ادغام با دولت است و دولت در اين زمينه صرف برنامه پنجم توسعه تکليف دارد و دولت اين شجاعت را داشته است که اين وظيفه بر زمين مانده را انجام دهد.
وي در پاسخ به اين که آيا با ادغام اين وزارتخانه ها نيازي نيست که وزيران جديدي معرفي شوند، چرا که مجلس ميگويد وزراي قبلي را براي وزارت خانه ها پيش از ادغام در نظر گرفته بود، گفت: ببينيد اينها در هم الحاق نشدهاند، بلکه يک وزارت خانه در يک وزارت خانه ديگري ادغام شده و قرار نيست که وزير جديدي معرفي شود، اگر در شرح وظايف قرار بر اين شد که وزير جديدي معرفي شود، اين اقدام صورت مي گيرد.
وي در ادامه گفت: قرار نيست که اگر هر نمايندهاي مسألهاي داشت، ما به آن عمل کنيم. مجلس اگر نظري دارد، مي تواند ماده 53 قانون برنامه پنجم را اصلاح کند ما نمي توانيم نظر يک نماينده را ملاک عمل قرار دهيم. دولت اذن ادغام دارد و اين وظيفه به دولت تصويب شده است.