کد خبر 453424
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۹

عضو کمیسیون آموزش مـجــلس از بــرگـزاری گـردهـمایی غیرضروری توسط آموزش و ‌پرورش در شرایطی که معلمان وضعیت معیشتی مناسبی ندارند، گلایه کرد.

به گزارش مشرق، عضو کمیسیون آموزش مـجــلس از بــرگـزاری گـردهـمایی غیرضروری توسط آموزش و ‌پرورش در شرایطی که معلمان وضعیت معیشتی مناسبی ندارند، گلایه کرد.

اشاره این نماینده مجلس به جلسه مشترک مدیران کل آموزش و پرورش استان‌ها و معاونان وزارت آموزش و پرورش است که روز گذشته در تبریز به کار خود پایان داد. این در حالی است که چندی قبل اجلاس روسای مناطق آموزش و پرورش کشور با هزینه چند صد میلیون تومانی 11تا 13مرداد برگزار شد‌ و این وزارتخانه با کمبود شدید بودجه روبه‌روست.

جلسه مشترک مدیران کل استان‌ها با معاونان وزارت آموزش و پرورش با هدف برنامه‌ریزی برای امتحانات شهریور و هماهنگی بازگشایی مدارس برگزار شد و مدیران کل استان‌ها و معاونان وزارت آموزش و پرورش به همراه خانواده به این جلسه دعوت بودند. به گفته یکی از کارشناسان آموزش و پرورش، این جلسات در دولت یازدهم به‌صورت فصلی برگزار می‌شود، ولی اینکه چرا به فاصله یک هفته از اجلاس روسای مناطق آموزش و پرورش کشور مجدداً چنین همایشی برگزار می‌شود، جای تعجب دارد.


دکتر قاسم جعفری، عضو کمیسیون آموزش مجلس  گفت: شاید آقایان می‌خواهند در این جلسه از زحمات مدیران کل آموزش و پرورش استان‌ها قدردانی کنند که با شرایط بودجه کشور ناسازگار است. با توجه به برگزاری اجلاس روسای مناطق آموزش و پرورش در هفته گذشته، برگزاری این جلسه چندان توجیهی ندارد، خوب می‌شد قدردانی یا هماهنگی‌های مورد نظر در همان اجلاس روسای مناطق آموزش و پرورش کشور انجام شود. عضو کمیسیون آموزش با گلایه از این موضوع افزود: برگزاری گردهمایی‌هایی با هزینه‌های هنگفت با توجه به سرانه مدارس و وضعیت معیشت معلمان کار پسندیده‌ای نیست.



همواره آموزش و پرورش با مشکل کمبود بودجه روبه‌رو بوده و این درد مزمن در دهه اخیر شدیدتر شده‌است. وزیر آموزش و پرورش بارها در مجلس در پاسخ به پرسش نمایندگان توضیح داده که حدود 99درصد بودجه آموزش و پرورش صرف حقوق و مزایا می‌شود. علی‌اصغر فانی معتقد است که او در وزارت آموزش و پرورش فقط بر یک درصد اعتبارات مدیریت دارد و به‌عبارت دیگر آموزش و پرورش می‌تواند صرفا معادل یک درصد اعتبارات خود را برای اجرای فعالیت‌های آموزش و پرورش هزینه کند.

به گفته او، سایر فعالیت‌ها اعم از سرانه مدارس، هزینه سرانه شبانه‌روزی‌ها، هزینه آب، برق، گاز، هزینه‌های جاری مدارس و ادارات، اجرای سند تحول و همه فعالیت‌های کیفیت‌بخشی با یک درصد بودجه آموزش و پرورش اجرا می‌شود. کمبود بودجه آموزش و پرورش موجب شد تا علی‌اصغر فانی در اجلاس اخیر روسای مناطق آموزش و پرورش اعلام کند که درنظر دارد برای کاهش هزینه مدارس شبانه‌روزی، از والدین دانش‌آموزان این مدارس هزینه تغذیه دریافت کند. این در حالی است که به گفته بهروز فتحی، کارشناس آموزش و پرورش، در برخی مناطق محروم ولی دانش‌آموز به اولیای مدارس شبانه‌روزی مراجعه می‌کند و از آنها می‌خواهد تا بخشی از جیره غذایی فرزند دانش‌آموزش را به‌صورت جیره خشک به او بدهند تا از آن برای غذای سایر فرزندانش استفاده کند. درحالی‌که اجلاس روسای مناطق آموزش و پرورش کشور در تهران با هزینه چند صد میلیونی برگزار شد، تنها به فاصله چند روز جلسه مشترک مدیران کل استان‌ها با معاونان وزارتخانه به اتفاق خانواده در تبریز برگزار خواهدشد که با بخشنامه خرداد رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی همخوانی ندارد. براساس ماده5 بخشنامه‌ای که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور به دستگاه‌های دولتی در تاریخ 17خرداد امسال درخصوص صرفه‌جویی در منابع و هزینه‌ها ابلاغ کرد‌ه‌است؛ «هزینه‌های برگزاری هرگونه همایش، گردهمایی و نظایر آنها از محل اعتبارات عمومی و اختصاصی حداکثر به میزان 20درصد عملکرد سال قبل و اتخاذ تدابیری برای مدیریت بهینه زمان (به‌صورت نیمروزی) و مکان برگزاری جلسات قابل پیش‌بینی و اقدام است.»

پیش از این نیز و در جریان استیضاح علی اصغر فانی، سلیمان عباسی نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس درباره مشکلات مالی آموزش و پرورش گفته بود: «‌هم‌اکنون هر جا که اشکال وجود داشته باشد آن را به کمبود منابع ارتباط می‌دهند، اگر قرار است تمام امکانات کامل باشد دیگر به مدیر ارشد چه نیازی است؟ ‌باید تلاش کرد با اعمال مدیریت صحیح و استفاده از منابع موجود به شیوه‌ای صحیح امور را اداره کرد. حل برخی مشکلات فرهنگیان نیاز به منابع ندارد بلکه به مدیریت صحیح نیاز است.»


بسیاری از سمینارها و همایش‌ها در کشور خروجی ندارد و مقام معظم رهبری نیز در این‌باره تذکر داده‌اند. بدون ریخت و پاش و برگزاری همایش با هزینه‌های زیاد هم می‌توان کارهای بزرگی انجام داد. برگزاری چنین همایش‌های پر‌هزینه‌‌ای در آموزش و پرورش که با کمبود بودجه روبه‌روست آن هم در سال اقتصاد مقاومتی، هیچ توجیهی ندارد. وضعیت معیشت فرهنگیان مناسب نیست و سرانه‌ای به مدارس پرداخت نمی‌شود. می‌توان هزینه‌ای که برای این همایش‌ها می‌شود را صرف رفع برخی مشکلات آموزش و پرورش در مناطق محروم و دورافتاده کرد!*


منبع: همشهری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس