وقوع انقلاب‌هاي عربي و اسلامي در منطقه به شدت رژيم‌صهيونيستي را نگران کرده به گونه اي که استراتژيست‌هاي اين رژيم به شدت مشغول بررسي نتايج احتمالي اين تحولات هستند.

 به گزارش مشرق به نقل از "موسسه بين‌المللي مطالعات استراتژيک"، رژيم‌صهيونيستي به شدت از تغييرات خاورميانه نگران است زيرا تمامي رهبراني که اين رژيم به آن‌ها تکيه کرده بود يا سرنگون شده‌اند و يا اينکه در حال سقوط هستند. به خصوص سقوط حسني مبارک پس از گذشت بيش از 30 سال از امضاي توافقنامه صلح با اسرائيل، از جمله دلايل اصلي نگراني رژيم‌صهيونيستي از آينده تحولات منطقه است.
اين گزارش حاکيست، رژيم‌صهيونيستي هم‌اکنون دست‌کم بر پنج مشکل بالقوه خود در رابطه با قيام اعراب متمرکز شده است:
1- بحران در روابط مصر و اسرائيل؛ احتمال لغو پيمان صلح مصر و رژيم‌صهيونيستي و اتخاذ مواضع ضد اسرائيلي از سوي دولت موقت و آينده مصر از جمله دلايل اصلي نگراني رژيم‌صهيونيستي است. دلايلي که مي‌تواند حيات اين رژيم را نيز به خطر بياندازد.
2- نتيجه ناآرامي‌هاي سوريه؛ اسرائيلي‌ها به شدت نگران پايان ناآرامي‌هاي سوريه هستند. زيرا حتي تحليل‌گران رژيم‌صهيونيستي نيز معتقدند اسد به ناآرامي‌ها پايان خواهد داد و در قدرت باقي مي‌ماند.
3- قيام جوانان فلسطيني در کرانه باختري؛ اگرچه فتح از مدت‌ها پيش روحيه انقلابي را در اعضاي خود سرکوب کرده است اما اسرائيلي‌ها هم‌اکنون از آن بيم دارند که روح انقلابي بار ديگر در فلسطيني‌ها پديدار شود که اين امر با اتحاد مجدد فتح و حماس نيز خطرات بيشتري در پي خواهد داشت.
4- افزايش تنش‌ها در روابط خاص بين اسرائيل و ايالات متحده
5- و از ديدگاه طرح‌ريزي برنامه‌هاي پيش‌رو، آينده جنگ همزمان در چند جبهه؛ طراحان نظامي رژيم‌صهيونيستي با نگراني از شرايط جديد خاورميانه، در حال بررسي سناريوهايي هستند که طي آن‌ها دولت‌هاي جديد عربي عليه اسرائيل اقدام خواهند کرد و اين رژيم مجبور مي‌شود تا در چندين جبهه وارد جنگ شود.
در همين حال، مقامات نظامي باسابقه رژيم‌صهيونيستي معتقدند که چنين اتفاقي مي‌تواند در نتيجه وقوع دو سناريوي مرتبط رخ دهد.
در سناريوي اول، اسرائيل به تاسيسات هسته‌اي ايران و شهر تهران حمله مي‌کند. در پاسخ به اين حمله کشورهاي انقلابي و دولت‌هاي جديد عرب به اسرائيل يورش مي‌برند و اين رژيم را از همه طرف هدف قرار مي‌دهند. در اين سناريوي شليک موشک‌هاي بالستيک کوتاه و ميان‌برد از جمله اجزاي کليدي استراتژي دشمنان رژيم‌صهيونيستي خواهد بود که به شدت تاسيسات هسته‌اي اين رژيم در ديمونا و البته، قدرت بازدارندگي رژيم‌صهيونيستي را تهديد مي‌کند.
اما در سناريوي دوم، ايران رژيم‌هاي جديد عربي و اسلامي را برمي‌آنگيزد تا به اسرائيل حمله کنند که اين امر به سرعت موجب ايجاد تنش در همسايگان اسرائيل از جمله اردن خواهد شد. جايي که دولت با تنش‌هاي داخلي اساسي روبرو مي‌شود.
گزارش موسسه بين‌المللي مطالعات استراتژيک مي‌افزايد: در صورت وقوع هر کدام از اين سناريوها، اسرائيل مجبور است تا موضع استراتژيک و روابطش با ديگر کشورها را از اساس دچار تغيير و تحول کند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس