به گزارش مشرق،اسماعيل حسنزاده در گفت و گو با فارس، درباره انتخابش به عنوان رئيس جديد کميته انضباطي و مشکلاتي که اين کميته طي سالهاي گذشته با آن روبه رو بوده صحبتهاي زير را مطرح کرد.
چطور شد که پيشنهاد رياست کميته انضباطي به شما داده شد؟
البته هنوز من حکمي نگرفتهام و منتظر هستم اين حکم به من برسد، ولي صحبتهاي لازم با من شده است.
درباره سوابق حقوقي خود صحبت ميکنيد؟
من گوشهاي از روزمه کاري خود را در اختيار سايت فدراسيون فوتبال قرار دادم تا دوستان مطبوعاتي از آن باخبر شوند. من با وجودي که قاضي هستم اما حدود 20 سال است در اين فوتبالم و سالها رياست کميته انضباطي هيات فوتبال تهران را بر عهده داشتم. در سمينارهاي حقوقي و علمي در زمينه فوتبال هميشه مشارکت فعالي داشتم و با اتفاقات فوتبالي بيگانه نيستم. من قاضي نيستم که فقط از پشت ميز قضاوت کنم و با ديدن حوادث فوتبال شوکه شوم. من نه از ديد يک خبرنگار تيزبين بلکه از ديد يک شهروند معمولي معتقدم اتفاقاتي که در فوتبال رخ ميدهد براي قضاوت سختتر از پروندههاي ديگر است چرا که توجه به کميته انضباطي فدراسيون فوتبال از هر دادگاه ديگري بيشتر است. من هم معتقدم که بايد در اين کميته خيلي خوب کار کرد.
يکي از انتقادهاي که به کميته انضباطي فدراسيون فوتبال ميشود اين است که اين کميته برخلاف اساسنامه فيفا مستقل عمل نميکنند و يکي از دلايل جدايي دو رئيس قبيل اين کميته هم همين مسئله عنوان شده است.
کساني که رشته تحصيليشان حقوق است ميدانند الفباي خواندن اين درس استقلال است. دليل آن هم اين است که قاضي با کار قضايي سر و کار دارد. من در برنامههاي خود در کميته انضباطي 8 سرفصل و 40 آيتم فردي دارم و تفکرمان بر اين است که مستقل کار کنيم و بر اساس آن راي هاي بيطرفانه و بر اساس عدالت صادر کنيم. اين فضايي است که من براي کميته انضباطي ترسيم کردم.
شما فکر ميکنيد 2 رئيس قبلي کميته انضباطي تمايلي براي استقلال در کار خود نداشتهاند؟
دوست داشتن يا خواستن انگيزه همه است. اما مکانيزمي که ما را به اين خواستن و به مقصد ميرساند مهم است. اگر مکانيزم صحيحي نباشد به مقصد نميرسيم. من به آقايان در فدراسيون فوتبال گفتهام که براي رسيدن به هدفم در کميته انضباطي به چه فضاي کاري نيازمندم. يکي از حلقههاي گمشده کميته انضباطي قطع ارتباط کميته با کميتههاي انضباطي هياتهاي فوتبال است. البته من نميخواهم بگويم قصد ساختن مدينه فاضله را دارم اما براي کار خود تعريفي داشته و معتقدم بايد صادق بود تا برخي از اشکالات کنوني را برطرف کرد و همه اينها منوط به اين است که کار را شروع کنيم. ما از تجربيات رسانهها و کساني که با حقوق سر و کار دارند استفاده ميکنيم و تمام توان خود را هم ميگذاريم.
گفته ميشود يکي از دليل جدايي شريفي از کميته انضباطي، آراء اخير اين کميته بوده است؟
علت جدايي ايشان را بايد از خودشان بپرسيد. شريفي يکي از دوستان بنده است و من با ايشان کار کردهام.
چقدر اطمينان داريد که بتوانيد در کميته انضباطي مستقل کار کنيد؟
من 20 سال است که در فوتبال هستم و با مسائل آن بيگانه نيستم. کساني از اتفاقات فوتبال شوک ميشوند که مستقيم از دادگاه به ورزش بيايند و بابت اين تجديد فضا شوکه ميشوند. من يکي از آيتمهايي که فکر ميکنم به دادم ميرسد تجربياتم است. من قول گرفتهام که در کارم مستقل باشم که اگر اين طور نباشد زمينه براي کار کردن فراهم نميشود.
قبل از جدايي شريفي از کميته انضباطي وي از تغيير 35 درصدي آئين نامه کميته انضباطي خبر داده بود آيا با حضور شما اين آئين نامه بار ديگر تغيير ميکند.
آئين نامه انضباطي ميتواند سيال باشد و دوره به دوره تغيير کند، چرا که آئين نامه انضباطي قائل به شخص نيست و البته اين طور هم نيست که با حضور رئيس جديد آئين نامه انضباطي هم تغيير کند. با توجه به احترامي که به مرجع تصويب کننده آئين نامه انضباطي دايم قطعا از اين آئين نامه استفاده ميکنيم. در آينده نظرات دوستان حقوقي را نيز برطرف کردن اشکالات آئين نامه استفاده ميکنيم.
يکي از انتقالهاي که به شريفي ميشد بابت نوع توضيح دادن او در مورد آرايي بود که ابهاماتي در آن وجود داشت؟
قضاوت به آدم ياد ميدهد که روانتر و راحتتر صحبت کنيم و مردم هم متوجه صحبت بشوند. من را بعد از شروع کار در کميته انضباطي خواهيد ديد که اهل طفره رفتن از پاسخگويي يا مبهم صحبت کردن نيستم. حقوق زلال است و آراي آن هم بايد زلال باشد و در صحبت کردن نبايد ابهامي به وجود آيد.