به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر ، خبرنگار شبکه تلويزيوني الجزيره ابتدا از آقاي احمدي نژاد پرسيد : جناب رئيس جمهور، راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر ايران با همکاري روسيه چه مفهومي براي شما در راه دستيابي به فناوري هسته اي دارد؟
آقاي احمدي نژاد گفت : اين نيروگاه يک نيروگاه هسته اي است که راه اندازي مي شود ، ايران به 20 نيروگاه ديگر نياز دارد و اميدواريم راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر، بستر مناسب براي افزايش همکاري و روابط با روسيه و ديگر کشورهاي داراي توانمندي ساخت نيروگاهها و راکتورهاي اتمي فراهم کند.
مجري الجزيره پرسيد : آيا راه اندازي اين نيروگاه با همکاري روسيه و تامين سوخت مورد نياز شما فرصتي براي عموميت بخشيدن اين گام در نيروگاههاي ديگر و تجربه تامين سوخت هسته اي مورد نياز شما از خارج به شمار نمي رود؟
که آقاي احمدي نژاد پاسخ داد : ممکن است باشد، اما در نهايت ميان کسي که بتواند سوخت را توليد کند و کسي که آن را خريداري کند ، تفاوت وجود دارد اما تجربه ما نشان داده است که دستيابي به سوخت از خارج همواره تحت تاثير ملاحظات سياسي است، ما نياز داريم اطمينان پيدا کنيم به اينکه نيروگاه هاي اتمي همواره فعال خواهد بود.
رئيس جمهوري اسلامي ايران ادامه داد ، امروز اروپا و امريکا مانع صادرات بنزين به ايران مي شوند در حالي که اين سوخت طبيعي است نه هسته اي ، به صراحت مي گويم که ما به اينها اعتماد نداريم اما رابطه ما با روسيه ، رابطه خوب و حتي خيلي خوب است، بالاخره هر کسي نيازمند آن است تا نيازهايش را خودش تامين کند.
خبرنگار الجزيره پرسيد: آيا اطمينان داريد که روسيه همانگونه که در گذشته توافق شد ، همچنان به تعهدات خود براي راه اندازي اين نيروگاه پايبند باشد؟
رئيس جمهور اسلامي ايران گفت : ما اميدواريم اين گونه باشد ، قاعدتا هر کس قراردادي با ما مي بندد بايد به اين قرارداد پايبند باشد و انتظار داريم روسيه هم به قرارداد خود پايبند باشد.
آقاي احمدي نژاد تصريح کرد : ما هم اکنون نيروگاههاي ديگري را در دست بررسي و ساخت داريم که معنايش اين است ما به سوخت هسته اي بيشتري نياز داريم.
مجري الجزيره در ادامه اين سؤال را مطرح کرد : آقاي رئيس جمهور ، جان بولتون نماينده سابق آمريکا در سازمان ملل متحد آشکارا و به صراحت اسرائيل را براي حمله به نيروگاه اتمي بوشهر تحريک کرده است ، بولتون چند روز پيش گفت اسرائيل براي حمله نظامي به نيروگاه اتمي بوشهر چند روز بيشتر فرصت ندارد، آيا احتمال مي دهيد که اسرائيل دست به چنين اقدامي بزند؟
آقاي احمدي نژاد گفت : معتقدم آقاي جان بولتون شيفته بازيهاي رايانه اي است که تنها مي نشيند و بازي جنگ را در ذهن خود تجسم مي کند و آن را به تنهايي بازي مي کند ، ما به نوبه خود چنين حمله اي را بعيد مي دانيم ، رژيم اسرائيل بسيار کوچکتر از آن است که جرات رويارويي نظامي با ايران را پيدا کند ، گذشته از آن ، صحبتهاي بولتون هرگز اعتباري ندارد ما وقتي بخواهيم به مواضع امريکا نگاه کنيم فقط به حرف عقلاي اين کشور گوش مي کنيم نه به آنهايي که از روي بغض و کينه حرف مي زنند.
مجري شبکه الجزيره پرسيد : اگر واقعا اسرائيل به نيروگاه اتمي بوشهر حمله کند، مرزهاي پاسخ يا نوع واکنش احتمالي ايران چگونه خواهد بود؟
رئيس جمهوري اسلامي ايران تکرار کرد : اولا فکر نمي کنم چنين حمله اي روي دهد چرا که رژيم صهيونيستي ضعيف تر از آن است که بخواهد دست به چنين کاري بزند اما در پاسخ به سؤال شما اعلام مي کنم پاسخ ايران چنان کوبنده و قاطع خواهد بود که متجاوز را از گرفتن تصميم حمله به تاسيسات ما پشيمان مي کند.
مجري الجزيره پرسيد : سؤالي که درباره اين اشکال پرسيده مي شود اين است که اگر فرضا اسرائيل بدون حمايت آشکار ايالات متحده امريکا دست به چنين حمله اي بزند ، آيا پاسخ ايران پايگاههاي نظامي آمريکا در کشورهاي عربي حوزه خليج فارس را شامل خواهد شد؟
رئيس جمهور اسلامي ايران گفت : ما و کشورهاي حوزه خليج فارس برادر و دوست هستيم و برادران ما در اين کشورها هرگز اجازه نخواهند داد که خاک آنها براي حمله به ايران بکار گرفته شود، رهبران اين کشورها آگاه تر و هوشيارتر از آن هستند اما رژيم صهيونيستي جسارت چنين کاري را ندارد ، هدف از اين تهديدها اين است که اذهان و افکارعمومي منطقه را از موضوعات اصلي منحرف کنند ، اين تهديدها جدي نيست.
مجري الجزيره بار ديگر پرسيد : اما آقاي رئيس جمهور، اطلاعات فراواني که درباره اقدام يا حمله نظامي به ايران منتشر مي شود به عنوان مثال مجله آتلانتيک آمريکا اعلام کرده است که در يک سال آينده به ايران حمله خواهد شد ، شما سه يا چهار روز پيش گفته بوديد به اينکه اطلاعات دقيقي در دست داريد به اينکه اسرائيل و ايالات متحده آمريکا تصميم دارند عليه دو کشور وارد جنگ شوند؟
آقاي احمدي نژاد گفت : اين طور نيست، از کجا مي خواهند به ايران حمله کنند مثلا از منطقه مي خواهند دست به اين کار بزنند، هرگز چنين کاري امکان ندارد، شرايط اجازه چنين اقدامي را نمي دهد، از آمريکا به ايران حمله کنند؟
مجري الجزيره با لبخند پرسيد : همانطور که مثلا به عراق و افغانستان حمله کردند؟
رئيس جمهوري اسلامي ايران پاسخ داد : نه ، موضوع اينجا خيلي فرق مي کند ، آيا فکر نمي کنيد که ايران با عراق و افغانستان فرق دارد ؛ وضعيت آمريکايي ها امروز با 10 سال پيش فرق نمي کند؟ وضعيت ايالات متحده آمريکا کاملا متفاوت است، آنچه من گفتم چيز ديگري است، اينکه آنها قصد دارند به دو کشور کوچک در منطقه حمله کنند و عملا براي اين کار برنامه ريزي کرده اند، اما وقتي ما از طرح آنها خبر مي دهيم، سبب عقب نشيني آنها مي شود و تحت فشار قرار مي گيرند و اميدوارم که فرصت مناسب براي اين کار را پيدا نکنند، آنها در جستجوي کانونهاي تنش در اطراف رژيم صهيونيستي همانند آنچه اخيرا در لبنان روي داد ، هستند اما هر روز که مي گذرد ، احتمال اين حمله هم ضعيف مي شود ، آنها بايد بدانند هر جرقه اي را که در اطراف رژيم صهيونيستي شعله ور کنند، آينده اين رژيم را تهديد خواهد کرد.
مجري الجزيره پرسيد : حرف زدن با دکتر احمدي نژاد، حرف زدن از تمام پرونده هاي روز است که وقت محدود ما اجازه پرداختن به همه اين موضوعات را نمي دهد ، از نظر شما در ايران ، ايالات متحده امريکا و اسرائيل يکسان هستند ، هر يک از آنها که دست به اقدام نظامي بزند يا اقدامي عليه ايران انجام دهد، معنايش اين است که هر دو طرف دست به چنين اقدامي زده اند؟
رئيس جمهوري اسلامي ايران گفت : ممکن است که افرادي در رژيم صهيونيستي يا آمريکا به نابودي ايران علاقه مند باشند که اين مساله تازگي نداشته و از 31 سال پيش تاکنون وجود داشته است، با اين حال ما براي تعامل با تمام احتمالات کاملا آماده ايم اما معتقدم هدف از زدن حرفهايي درباره جنگ يا حمله ، به وجود آمدن تنشهاي سياسي در منطقه است.
بحث روابط با روسيه
مجري شبکه الجزيره پرسيد : به روابط با روسيه باز مي گرديم ، اين کشور به بسته چهارم تحريمها بر ضد ايران راي مثبت داد ، امروز شما با روسيه در زمينه نيروگاه اتمي بوشهر همکاري مي کنيد ، دقيقا در روابط شما با روسيه چه چيزي روي داده است، در حالي که شما بارها موضع روسيه را محکوم و به رئيس جمهور مدودف اشاره کرديد به اينکه روسيه در صف دشمنان ايران قرار گرفته است؟
آقاي احمدي نژاد گفت : ما مي توانيم به طور طبيعي روابط خوبي با روسيه داشته باشيم، ما دو همسايه در يک منطقه هستيم ولي اين دوستي معنايش اين نيست که از مواضع روسيه انتقاد نکنيم ، به آنها تذکر داديم که در حق ما اشتباه کردند ، از نظر ما اتفاقي که در شوراي امنيت افتاد يک اقدام اشتباه بود ، ما از دوستان و همسايگان خود انتظار نداريم در ائتلافهايي که عليه ما است ، مشارکت کنند، حتما رهبران روسيه از ما انتظار دارند چنين موضعي داشته باشيم ، ما هيچ گاه در تجمعات مشکوک بر ضد يکي از همسايگان يا دوستانمان شرکت نکرديم بنابراين اميدوارم اين اشتباه بزرگي که در حق ايران شد ، جبران شود.
مجري الجزيره پرسيد : ولي شما از خطا يا اشتباه روسيه در دادن راي مثبت به تحريمها گذشت کرديد؟
آقاي احمدي نژاد گفت : از نظر ما، قطعنامه اخير تحريمها ارزش حقوقي ندارد و همينطور هرگز قابليت اجرايي ندارد ، قطعنامه بيهوده اي بود جز اينکه آبروي شوراي امنيت را برد و بي اعتمادي بين طرفها را افزايش داد، ما نظر خودمان را به روس ها گفتيم و در اين زمينه به آنها تذکر داديم و معتقديم در همين حدکافي است و به اقداماتي بيشتر از اين حد نياز نيست .
مجري شبکه تلويزيوني الجزيره در ادامه از رئيس جمهوري اسلامي ايران پرسيد : درباره بسته چهارم تحريمها گفته شده است که اين دور تحريم ها بيشترين و شديدترين تاثير را بر اقتصاد ايران دارد ، تکيه بر موضوع کشتيراني وحمل و نقل دريايي ، خشکاندن منابع و حتي شرکتهايي که به طور غير مستقيم با ايران همکاري مي کنند ، سفرهاي مقامات امريکايي به منطقه ، تحريمهاي يکجانبه امريکا و اروپا علاوه بر تحريمهاي شوراي امنيت ، در تنگنا قرار گرفتن کشورهايي که با ايران تعامل کنند ، آيا اين تحريمها بر اوضاع اقتصادي و سياسي ايران تاثيري ندارد؟
آقاي احمدي نژاد گفت : بيش از 30 سال است که روابط اقتصادي ما با امريکا قطع شده است و در اين 31 سال کل حجم مبادلات تجاري ما با اروپا به 23 ميليارد دلار مي رسد ، اين اروپايي ها هستند که نياز دارند کالاها و محصولاتشان را به ما بفروشند ، آنها نگفته اند که روابط تجاري شان را با ما قطع خواهند کرد ، آنها گفته اند کالاهاي خاصي را کنترل مي کنند ، امروز اعلام مي کنم حتي اگر روابط اقتصادي آنها هم با ما قطع شود، تاثيري بر اقتصادمان نخواهد داشت ، چرا که به سرعت در داخل توان برطرف کردن نيازهاي اقتصادي خود را خواهيم داشت مانند بنزين.
رئيس جمهوري اسلامي ايران تاکيد کرد : ما نه تنها مي توانيم در داخل ايران بنزين را توليد کنيم بلکه حتي مي توانيم به صادر کننده اين ماده تبديل شويم.
مجري الجزيره پرسيد چند روز ديگر ايالات متحده امريکا عقب نشيني محدود از عراق را به پايان مي رساند ، با توجه به اينکه ايران همواره خواستار عقب نشيني نظاميان امريکايي از عراق بوده ، نظرتان در اين باره چيست؟
رئيس جمهوري اسلامي ايران گفت : ما از همان ابتدا با اشغالگري آنها در عراق مخالف بوديم و امروز معتقديم که بهتر است آنها به طور کامل از اين کشور عقب نشيني کنند و به عقب نشيني محدود بسنده نکنند اما آنها مي خواهند بخشي از نظاميان خود را در داخل عراق باقي نگه دارند ، آنها اشغالگر هستند در حالي که خروج از عراق و افغانستان به نفع آنها و کشورهاي منطقه است.
وي اضافه کرد : ملتهاي منطقه مي توانند خود امور کشورهايشان را اداره کنند.
آقاي احمدي نژاد درباره اوضاع عراق و رايزني احزاب عراقي براي تشکيل دولت جديد در اين کشور هم گفت : ما با همه ملت عراق دوست هستيم و روابط و تماسهاي دوستانه اي با همه احزاب و جريانهاي عراقي داريم ، آنچه براي ما اهميت دارد عراق امن و باثبات و قدرتمند و يکپارچه است .
وي ادامه داد : آنچه عراق رنج مي برد ، در درجه اول به علت دخالت نظامي مستقيم غربي ها در امور عراقي هاست ، آنها در عراق حضور دارند و آشکار در امور سياسي عراقي ها دخالت مي کنند ، همه کشورهاي منطقه بايد به عراق کمک کنند ، چرا که عراق باثبات و امن به نفع همه کشورهاي منطقه است.
مجري الجزيره پرسيد : آقاي رئيس جمهور، پرونده هاي زيادي وجود دارد که وقت اجازه نمي دهد همه آنها را مطرح کنم؟
آقاي احمدي نژاد گفت : مي توانيد سؤال ديگري مطرح کنيد از دوستان مي خواهم فشار نياورند که وقت تمام است بفرماييد.
مجري الجزيره پرسيد : تشکر ، گفته مي شود عقب نشيني بخشي از نظاميان امريکايي از عراق، سبب انعطاف پذيري بيشترنظاميان امريکايي در صورت تمايل براي حمله به ايران مي شود؟
آقاي احمدي نژاد گفت : متوجه نشدم يک بار ديگر سؤالتان را مطرح کنيد؟
مجري الجزيره پرسيد : گفته شده است که مساله عقب نشيني محدود نظاميان امريکايي از عراق شايد به تلاشهاي نظامي امريکا بر ضد ايران در صورت حمله آينده کمک کند؟
رئيس جمهوري اسلامي ايران گفت : آيا شما فکر مي کنيد ارتشي که به دست ارتشي کوچک شکست خورده ، امروز مي خواهد به خاطر وارد شدن به جنگ با ارتشي بزرگ و آموزش ديده اي همچون ارتش ايران از عراق عقب نشيني کند؟ فکر نمي کنم اين گونه باشد، ايالات متحده قادر به باز کردن جبهه اي بر ضد ايران نيست، چرا؟ انگيزه هاي منطقي و دلايل مستقيم و واقعي براي اين کار وجود ندارد.
آقاي احمدي نژاد افزود : تجربه مي گويد دوستي با ايران بسيار بهتر از خصومت ورزي و دشمني با آن است ، هيچ کس از دشمني با ايران سودي نمي برد ، نگاه کنيد صدام و رژيم وي کجا هستند؟ صدام مي گفت مي خواهد ايران را در مدت سه روز به اشغال خود در آورد ولي الان او کجاست؟ با اين حال از همان ابتدا با اشغال عراق به مخالفت برخاستيم ، فکر نمي کنم توجيهات منطقي براي اينکه امريکا دست به چنين کاري بزند، وجود داشته باشد.
مجري الجزيره پرسيد : آقاي رئيس جمهور، سؤال آخر، بسياري از اعراب از تاثيرگذاري شما در منطقه عربي يا دخالتهاي شما رضايت ندارند ، چه پاسخي به اين موضعگيريها يا ارزيابي هاي منفي از نقش ايران داريد؟
آقاي احمدي نژاد گفت : ايران روابط عميقي با کشورهاي منطقه دارد ، ما از هزاران سال پيش در کنار يکديگر زندگي کرده و مي کنيم و روابط دوستانه اي با همه کشورها داريم، به عنوان مثال روابط دوستانه و منحصر به فردي با جناب امير قطر دارم به حرفهاي همديگر گوش مي کنيم، در بسياري اوقات او به آنچه مي گويم متقاعد مي شود و سخنان او نيز خيلي اوقات مرا متقاعد مي کند، آيا اين معنايش تاثير منفي است، در حالي که اين کار تبادل سازنده ديدگاهها بوده که طبيعي و خوب است، وقتي دو تا برادر با هم صحبت مي کنند از هم تاثير مي پذيرند، اين طبيعي است ولي مي خواهم به صراحت اعلام کنم که ايران در کنار هر کشوري در منطقه که در معرض فشار يا تهديد قرار گيرد، خواهد ايستاد و همواره در کنار کشورهاي منطقه و کشورهاي اسلامي قرار خواهيم داشت، به خصوص در کنار کشورهاي حوزه خليج فارس.
مجري الجزيره پرسيد : اين مساله درباره عراق يا افغانستان که ايالات متحده با شما رودر رو شد ، اتفاق نيفتاد؟
آقاي احمدي نژاد گفت : چرا اتفاق افتاد ، ببينيد موقعي که امريکا به افغانستان حمله کرد، افغانستان هيچ دوستي نداشت ، در چارچوب اين ديدگاه ، صدام دشمن بسياري از کشورهاي منطقه بود ضمن اينکه ما به مخالفت با اشغال عراق و ورود امريکايي ها به اين کشور برخاستيم ، اکنون روابطمان با عراق و افغانستان ، روابط خوب و رو به گسترش در مقايسه با 10 سال پيش است ، ايران امروز از ملت فلسطين به طور کامل حمايت مي کند، همينطور از ملت لبنان و سوريه ، همينطور با اردن و مصر و عربستان و قطر و بحرين و کويت و امارات و عمان از يک خانواده هستيم.
رئيس جمهوري اسلامي ايران در مصاحبه اختصاصي با شبکه تلويزيوني الجزيره تاکيد کرد : رژيم صهيونيستي ضعيف تر از آن است که بخواهد به ايران حمله کند اما درصورت تعدي ، پاسخ ايران چنان کوبنده و قاطع خواهد بود که متجاوز را از گرفتن تصميم حمله پشيمان مي کند.