به گزارش مشرق به نقل از ايسنا،مرضيه فرنيا مديرکل بهداشت و درمان سازمان زندانها و اقدامات تاميني و تربيتي کشور طي سخناني در افتتاحيه دوره دوم کارگاه آموزشي «ارتقاءي برنامههاي پيشگيري و مراقبت از اچآيوي (ايدز) براي زنان مصرفکننده تزريقي مواد»، تصريح کرد: حدود هفت هزار و 500 نفر از زندانيان کل کشور زنان هستند که اين رقم چهار درصد از زندانيان کل کشور را تشکيل ميدهد و بيشترين تراکم اين جمعيت نيز بين 19 تا 40 سالگي است.
وي با بيان اينکه 76 درصد از زنان زنداني متاهل هستند، افزود: از نظر سطح تحصيلات، 31 درصد اين زنان بيسواد هستند و اين بيسوادي يکي از عواملي است که فرد را مورد سوءاستفاده قرار ميدهد و وي را به سمت جرم و بزهکاري ميکشاند.
مديرکل بهداشت و درمان سازمان زندانها به خدمات پزشکي زندانها براي زنان اشاره کرد و ادامه داد: آموزش بهداشت به منظور ايجاد آگاهي با موضوعات متنوعي نظير بهداشت فردي، مبارزه با بيماريهاي واگير و غير واگير به خصوص بيماريهاي پرخطر و ايجاد کلينيکهاي مثلثي براي کنترل اعتياد، ايدز و بيماريهاي مقاربتي در زندانها با اهداف آموزش، مشاوره، درمان و حمايت از افراد در معرض خطر، پرخطر و آلوده از جمله خدماتي است که در زندانها براي زنان در جهت پيشگيري از ايدز و اعتياد انجام ميشود.
فرنيا گفت: آمارها نشان ميدهد 57 درصد از جمعيت ورودي به زندان سوءمصرف مواد دارند که بر همين اساس در زندان خدمات درماني اعتياد بهصورت سمزدايي، رواندرماني و درمان نگهدارنده با متادون ارائه ميشود و در حال حاضر نيز 37 هزار و 554 نفر از زندانيان مرد و 699 نفر از زندانيان زن تحت درمان نگهدارنده با متادون هستند.
وي خاطرنشان کرد: کلينيکهاي مثلثي با سه ضلع ايدز، اعتياد و بيماريهاي مقاربتي به منظور ارتقاي آگاهي و تغيير نگرش زندانيان، اجراي مداخلات کاهش آسيب و درمان عفونتهاي فرصتطلب و بيماريهاي مقاربتي، در زندانهاي کل کشور ايجاد شدهاند.
مديرکل بهداشت و درمان سازمان زندانها اظهار کرد: در حال حاضر 133 کلينيک در زندانهاي کشور و مراکز مراقبت بعد از خروج وجود دارند و هدف ما گسترش اين کلينيکها به کليه زندانهاي با جمعيت بالاي 300 نفر و ادغام فعاليت آنها در برنامه مراکز بهداشتي و درماني زندانهاي زير 300 نفر جمعيت است.
فرنيا اعلام کرد: شيوع ويروس اچآيوي در بين زنان زنداني طي سالهاي اخير يک سير نزولي داشته است و هماکنون1/12 درصد از زندانيان زن، مبتلا به ايدز هستند.
وي تزريق با وسايل مشترک در مصرفکنندگان مواد، رابطه جنسي، دريافت خون و فرآوردههاي خوني و انتقال ويروس از مادر به کودک را از جمله راههاي انتقال ويروس اچآيوي برشمرد و افزود: آموزش و اطلاعرساني بهترين راه پيشگيري از ايدز است، زيرا آموزش و آگاهيدهي مناسب، موجب ميشود تا فرد از انجام رفتار پرخطر اجتناب کند يا در صورت بروز رفتار پر خطر، آسيبهاي ناشي از آن به حداقل برسد.
مديرکل بهداشت و درمان سازمان زندانها در ادامه، برگزاري کلاسهاي آموزشي، چاپ پوستر، کتاب، بروشور، پخش بستههاي آموزشي و پيامهاي تصويري، آموزش چهره به چهره، آموزش از طريق همسانان و تلفن مشاوره و گويا را از جمله راههاي آموزشي موثر در پيشگيري از شيوع اچآيوي در زندان برشمرد.