کد خبر 43648
تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۰:۴۱

اسامه بن محمد بن عوض بن لادن، رهبر تشکيلات القاعده، در سال 1957 در رياض عربستان از يک پدر سعودي و مادر سوري متولد شد.خانواده وي رابطه‌اي قوي با خاندان آل سعود در عربستان داشت.اسامه هفدهمين فرزند از مجموع 52 فرزند پدرش بود که از دانشگاه ملک عبدالعزيز در جد

 به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، اسامه بن لادن از ثروت و روابطش، در حمايت از مجاهدان افغان در جنگ شوروي سابق عليه افغانستان در سال 1979 استفاده نموده و در سال 1984 يک سازمان موسوم به مرکز خدمات و يک پايگاه آموزش فنون جنگي و عمليات مسلحانه به نام پادگان فاروق براي حمايت از مجاهدان افغان تاسيس کرد که اين سازمان و پادگان در جريان جنگ شوروي سابق مورد حمايت آمريکا‌، پاکستان‌، عربستان،‌ مصر و برخي ديگر از کشورها بود.

در سال 1988 بن‌لادن فعاليتش در افغانستان را با ايجاد پرونده‌هايي براي تشکيلات القاعده جهت ثبت مشخصات شبه نظاميان آغاز کرد و پس از آن به نمادي براي اين تشکيلات تبديل شد.

پس از عقب نشيني نيروهاي شوروي سابق از افغانستان، بن لادن از سوي عربستان يک قهرمان نام گرفت، اما پس از انتقادهاي شديد بن لادن از حضور نيروهاي آمريکايي در عربستان در جريان حمله عراق به کويت در سال 1990 و نخستين جنگ خليج فارس در سال 1991 حمايت سعودي‌ها از وي جهتي مخالف يافت و عربستان پس از اين موضع گيري بن لادن، وي را فردي مرتد و فاسد خواند.

عدم حمايت عربستان نهايتا منجر به خروج بن لادن و رفتن وي به سودان و تاسيس مرکز عمليات جديد تروريستي در اين کشور شد.

وي توانست در انتشار ايدئولو‌ژي‌ها و تفکراتش در جنوب شرق آسيا‌، آمريکا‌، آفريقا و اروپا به موفقيت‌هايي دست يابد.

رهبر تشکيلات القاعده در سال 1996 سودان را به مقصد افغانستان ترک کرد و دليل اين امر روابط قدرتمندي بود که با گروه طالبان در اين کشور برقرار کرده بود.

در همان جا وي جنگ عليه آمريکا را اعلام کرد که با استقبال ايمن الظواهري، دبيرکل گروه جهاد اسلامي مصر، همراه شد.

پس از حملات 11 سپتامبر، آمريکا انگشت اتهام خود را مستقيما به سوي بن لادن و القاعده نشانه گرفت و در دسامبر 2001 نيروهاي آمريکايي توانستند نواري ويدئويي از بن لادن و طرفدارانش را پيدا کنند که در آن از جزئيات حملات 11 سپتامبر خبر مي‌داد.

اين نوار ويدئويي يک مدرک علني براي آمريکايي‌ها شد مبني بر اينکه بن لادن پيش از حملات 11 سپتامبر از جزئيات آن مطلع بوده است.

آمريکا بن‌لادن را عامل انفجارهاي نايروبي‌، دارالسلام و حوادث 11 سپتامبر مي‌داند و وي را در فهرست مظنونان تروريستي خود قرار داده است.

در حالي که گفته مي‌شد بن لادن در سال 2001 در شهر قندهار افغانستان بوده، آمريکا در آن زمان از طالبان خواست که وي را تسليم کند اما گروه طالبان از آمريکا خواسته بود تا مدارکي مستند ارائه کند که نشان دهد بن لادن در حملات 11 سپتامبر دست داشته است. پس از آنکه آمريکا جنگ عليه افغانستان را آغاز کرد و دولت طالبان را سرنگون کرد، نتوانست بن لادن را در افغانستان دستگير کند.

در همان زمان خبرهايي مبني بر اينکه بن لادن به دليل نارسايي کليوي مرده است، منتشر شد اما نوارهاي ويدئويي و صوتي مکرري که از وي پخش شد اين ادعا را تکذيب کرد.

بن لادن طي اين مدت نوارهاي ويدئويي و صوتي زيادي را منتشر کرد که در آن به شدت از حضور نيروهاي خارجي در عراق و افغانستان انتقاد کرده و آمريکا و نيروهاي ائتلاف را به شکستي سهمگين در افغانستان و عراق تهديد کرد.

آخرين نوار بن لادن در 24 ژانويه 2010 منتشر شد که طي آن رهبر تشکيلات القاعده متعهد به ادامه حملات عليه آمريکا تا زماني شد که اين کشور به حمايت خود از اشغالگران صهيونيست ادامه دهد.

سرانجام رهبر افسانه‌اي تشکيلات القاعده در اول ماه مه در جريان يک عمليات اطلاعاتي که با مشارکت 25 تن از نيروهاي ويژه آمريکا و برخي از نيروهاي سازمان اطلاعات پاکستان در شهر ابوت آباد پاکستان انجام شد، به همراه يکي از پسرهايش و تعدادي از عناصر تشکيلات القاعده کشته شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس