کد خبر 43557
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۰

سفير روسيه در ايران با اشاره به آمادگي روسيه براي پرتاب ماهواره دانشجويي "پارس" اميرکبير تاکيد کرد که در صورت مطرح شدن مجدد بحث ماهواره "زهره" از طرف ايران، روسيه آماده از سرگيري مذاکرات براي انجام اين پروژه خواهد بود.

به گزارش مشرق، "الکساندر سادوف نيکوف" در گفتگو با مهر در تشريح دلايل تعويق پرتاب ماهواره مخابراتي "زهره" که بيش از 30 سال است به رغم همکاري نزديک ايران و روسيه به سرانجام نرسيده است از برنامه هاي جديد دو کشور براي اتمام اين پروژه نيمه تمام خبر داد و گفت: روسيه آمادگي خود را براي پرتاب دو ماهواره دانشجويي نيز به ايران اعلام کرده است.

وي با بيان اينکه ماهواره زهره که قرار بود از سوي روسيه به فضا پرتاب شود به دليل خودداري فرانسه براي ارائه ترانسپوندر - دستگاه فرستنده سيگنال – با تاخير مواجه شد گفت: در آن زمان ابتدا پيش بيني شده بود که دستگاه ترانسپوندر ماهواره زهره از کشور فرانسه تهيه شود اما فرانسويها به دلايلي از اجراي اين سفارش خودداري کردند. پس از آن روسيه به ايران پيشنهاد داد که ترانسپوندر روسي را بر روي ماهواره نصب کند که موافقت طرف ايران حاصل نشد و اين امر آغازي بود براي اينکه نتوانيم شاهد پرتاب اين ماهواره به فضا باشيم.
سادوف نيکوف با بيان اينکه طرح پرتاب ماهواره مخابراتي زهره به فضا چندين بار ديگر نيز ميان دو کشور مطرح شد اما مسائل مختلفي همچون مسائل مالي باعث شد اين طرح همچنان نيمه تمام باقي بماند تصريح کرد: اگر طرف ايران اين موضوع را مطرح کند روسيه آماده انجام مذاکره مجدد براي نهايي کردن وضعيت ماهواره زهره است.
وي با تاکيد براينکه مسائل فني در مورد اين بحث ميان نمايندگان روسيه و ايران متوقف نشده است ادامه داد: روسيه توافق بر سر مشخصات فني يا جزئيات تامين مالي اين پروژه را ادامه مي دهد.
بررسي اعزام فضانورد ايراني در صورت تقاضاي همکاري ايران
سفير روسيه در ايران با اشاره به همکاريهاي فضايي ايران و روسيه در مورد خواسته ايران براي همکاري با اين کشور براي اعزام فضانورد ايراني به فضا به مهر گفت: ايده پرتاب سفينه با فضانورد ايراني توسط سفينه هاي روسي از قديم وجود داشته و شايد بيش از 20 سال پيش اين طرح براي اولين بار مطرح شد که به دلايلي تحقق پيدا نکرد.
وي با بيان اينکه هم اکنون آماده سازي يک فضانورد ايراني به شکل تئوريک مطرح است و اقدام عملي در اين زمينه تا به حال انجام نشده است، تاکيد کرد: در صورت تقاضاي همکاري از طرف ايران درباره اين پروژه، اين موضوع به طور جدي بررسي خواهد شد.
سادوف نيکوف با بيان اينکه برنامه هاي فضايي براي ارسال انسان به فضا با سفينه در چارچوب برنامه هاي ايستگاه فضايي بين المللي صورت مي گيرد و اين طرح تنها مربوط به روسيه نيست تصريح کرد: اين برنامه را روسيه، آمريکا، کانادا و ديگر کشورها به طور دسته جمعي انجام مي دهند. البته استفاده از راکت ها و سفينه هاي روسي براي انتقال فضانوردان به ايستگاه فضايي و بازگشت به زمين از جمله اقدامات روسيه محسوب مي شود اما اين برنامه جنبه بين المللي دارد.
روسيه از طرح ايران براي اعزام فضانورد استقبال مي کند
سفير روسيه در ايران با بيان اينکه از طرح ايران براي اعزام فضانورد استقبال مي کنيم خاطرنشان کرد: ما طرفدار همکاري هرچه وسيع تر بين المللي همه کشورهاي مقتدر هستيم و در اين راستا نيز اين تصميم ايران مي تواند مورد بررسي قرار گيرد.
وي در مورد توانايي ايران در پرتاب سفينه همراه با انسان به فضا به مهر گفت: طي سالهاي اخير شاهد ترقي بسيار سريع و همراه با موفقيت ايران در زمينه مطالعات فضايي و پرتاب ماهواره ها با امکانات داخلي و با استفاده از علم و تکنولوژي هاي بومي هستيم.
سادوف نيکوف با تاکيد بر پتانسيل بسيار قوي ايران در زمينه هاي علمي و فکري و علاقه جوانان ايراني براي فعاليتهاي علمي و تحقيقاتي به مهر گفت: مردم ايران به واسطه اين استعدادها گامهاي بلندي در عرصه علم و فناوري برداشته اند که کل دنيا شاهد آن است و نمي توان آن را انکار کرد.
توافقات اصولي ايران و روسيه براي پرتاب ماهواره دانشجويي "پارس"
سفير روسيه در ايران با اشاره به توافقات فضايي دو کشور ظرف يک سال گذشته براي پرتاب دو ماهواره دانشجويي ايراني به مهر گفت: دو ماه گذشته هيئتي از روسيه براي مذاکره در مورد اين دو ماهواره دانشجويي به ايران آمد که به رغم توافقات اصولي، مذاکرات نهايي نشده و پيشنهادات در دست بررسي است.
وي با بيان اينکه يکي از اين ماهواره ها ماهواره دانشجويي "پارس اميرکبير" است تاکيد کرد: طبيعتا ايران و روسيه نسبت به تمامي ابعاد اين همکاري به طور مثبت برخورد مي کنند اما در اين ميان برخي محدوديتهايي نيز وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس