به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل ازمعاونت فرهنگي و اطلاع رساني ستاد کل نيروهاي مسلح، سردار مسعود جزايري در جمع خبرنگاران و دست اندرکاران امور رسانه اي نيروهاي مسلح با گراميداشت روز جهاني مطبوعات اظهار داشت: در دنياي امروز رسانه ها و بويژه مطبوعات مهم ترين وسيله ارتباطي در جوامع به شمار رفته و نقش آنان در جهت دهي افکار و انديشه هاي مردم و مهندسي افکار عمومي بويژه در مقاطع حساس و سرنوشت ساز انکار ناپذير است.
معاون فرهنگي ستاد نيروهاي مسلح گفت: مطبوعات و جامعه رسانهاي کشور از ظرفيت تبديل تهيدات رسانهاي به فرصتهاي پيشبرد اهداف انقلاب و نظام برخوردار هستند.
سردار سيد مسعود جزايري اظهار داشت: در دنياي امروز رسانهها و به ويژه مطبوعات مهمترين وسيله ارتباطي در جوامع به شمار رفته و نقش آنان در جهت دهي افکار انديشه هاي مردم و مهندسي افکار عمومي به ويژه در مقاطع حساس و چه بسا سرنوشت ساز انکارناپذير است.
وي افزود: بستر مطبوعات و رسانه ها فرصت و ظرفيتي است که افکار، عقايد و آراي جامعه پيرامون مسايل گوناگون تلاقي پيدا کرده و برون داد آن خواهد توانست با خلق انديشهها، راهبردها و راهکارهاي لازم پيشرفت و تعالي کشور را رقم زند.
سردار جزايري با اشاره به نقش رسانهها به ويژه مطبوعات در نجات ملتها در رويارويي با برخي تهديدات و خطرات از جمله در جامعه اسلامي ايران تصريح کرد: حافظه تاريخ ملت ايران در طول 33 سال گذشته صحنههاي مختلفي را به ياد دارد که در عرصه آن روشنگري و جهت بخشي متعهدانه مطبوعات و رسانههاي رسالت محور باعث تداوم حرکت انقلاب و ناکامي اهداف و ترفندهاي دشمنان داخلي و خارجي شده است.
معاون فرهنگي و تبليغات دفاعي ستاد کل نيروهاي مسلح خاطر نشان کرد: ملت ما هرگز نقش آفريني رسانهها، در دوران دفاع مقدس و در ادامه در عرصه هاي دفاع از حقوق راستين ايران اسلامي در عرصه دفاع هسته اي را فراموش نخواهد کرد که مطبوعات به عنوان طلايه داران دفاع از خواست و اراده به حق ايرانيان در مصاف با استکبار جهاني و قدرتهاي زورگو و سلطهگر به جهادي همه جانبه پرداختند.
سردار جزايري با برشماري مزيتها و تفاوتهاي مطبوعات با ساير رسانهها گفت: مطبوعات شايد از بانفوذترين ابزارهاي رسانهاي براي انتقال ارزشها، نظرات، عقايد و آرا بوده و با قدرت اثرگذاري بالا بر روي افکار عمومي، در بين وسايل ارتباط جمعي، ارزانترين و به دليل قابليت دسترسي و ماندگاري، اثرگذارترين وسيله بر افکار عمومي به شمار ميرود.
رييس ستاد تبليغات دفاعي کشور روز جهاني مطبوعات را فرصت بازخواني و ارزيابي کارکرد مطبوعات و رسانهها در ميهن اسلامي دانست و افزود: صداقت، صراحت، رسالت محوري و پايبندي به مباني و اصول ديني و ارزشها و آرمانهاي انقلاب اسلامي و هوشمندي در برابر فتنهها و دامهاي رسانهاي دشمنان ملت ايران، از مسايلي است که در عرصه ارزيابي عملکرد رسانهاي کشور مشهود است.
سردار جزايري در عين حال افزود: گرچه در مقاطعي برخي از مطبوعات کشور تحت تاثير القائات دشمن و برنامهريزي و حمايت امپرياليسم و جبهه ضد انقلاب براي مدتي اندک کمتر به مقوله مصالح و منافع ملي توجه کردند و در مواردي نيز در نقش پياده نظام رسانهاي بيگانگان ظاهر و ردپايي از آمال و آرزوهاي شيطاني آنان را در صفحات خود برجاي گذاردند، اما اين حرکتهاي نامناسب به دليل هوشياري مردم و مديريت عالمانه و انقلابي اصحاب رسانه چندان دوامي نياورد و دشمن را مايوس کرد.
وي نقش مطبوعات در انعکاس آرمانهاي ملت و انقلاب را بسيار حياتي و افتخار آميز ارزيابي کرد و گفت: بسترسازي براي آزادانديشي و اطلاع رساني درست و منصفانه مطبوعات و رسانهها در قانون اساسي کشور از افتخارات نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران است.
سردار جزايري افزود: روشن ساختن افکار عمومي و بالا بردن سطح دانش و آگاهي هاي مردم، تلاش براي حفظ و تحکيم سياستهاي نظام، مقابله با مظاهر فرهنگ استعماري، ترويج و تبليغ فرهنگ اسلام ناب محمدي (ص) و اهتمام همه جانبه به پيگيري اهداف عاليه انقلاب و قانون اساسي جمهوري اسلامي، شالوده رسالت مطبوعات و بلکه رسانههاي کشور است که بحمدالله در تراز قابل قبولي تحقق پيدا کرده است.
معاون ستاد کل نيروهاي مسلح با اشاره به ضرورت رعايت حدود و منطقه ممنوعهاي که اطلاعرساني و افشا و پرداختن به آن منافع و مصالح ملي را با تهديد مواجه ميسازد، تاکيد کرد: اطلاع رساني و انتقال اخبار و گزارشات منطبق بر حقايق و واقعيات و برخودار از صحت و دقت، يک اصل ضروري و اجتناب ناپذير است اما در تمامي جوامع و ملل و حتي در کشورهايي که مدعي گردش آزاد اطلاعات هستند، براي ورود به برخي حوزهها که در قلمرو خطوط قرمز امنيت ملي و مصالح کشور است محدوديت هايي تعريف شده است که از جمله مواردي از آن در نيروهاي مسلح مصداق دارد.
سردار جزايري رويکرد و رفتار جامعه رسانهاي کشور به ويژه مطبوعات در زمينه انتشار اخبار و گزارشات مربوط به عملکرد، توانمنديها و دستاوردهاي نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي را مثبت و قابل تجليل توصيف کرد و افزود: نحوه عملکرد رسانههاي کشور به ويژه در عرصه پوشش خبري رزمايشهاي نيروهاي مسلح و معرفي توليدات و دستاوردهاي سخت افزاري و نرم افزاري آن به گونه اي بوده است که همواره اهداف بازدارندگي و مقابله نظام با تهديدات دشمنان را تحقق بخشيده است.
وي در ادامه با اشاره به اهميت مديريت رسانه ها و گزينش شيوه و ساز و کارهاي مناسب و متناسب با ارزشهاي جامعه و منافع ملي کشور گفت: اگرچه مديريت رسانهاي، اصول و قواعد مشترکي در جهان دارد اما به مقتضاي ويژگي ها و خصوصيات فکري، اجتماعي و ارزشي در هر يک از جوامع، به کارگيري قواعد و هنجارهاي مديريت مطابق اين ويژگيها، خود قاعدهاي عقلاني و منطقي است.
وي تصريح کرد: مديريت رسانه بر مبناي شرايط و ويژگي هاي بومي ضرورتي است که به ويژه در جامعه ما که داراي ريشه هاي تاريخي و فرهنگي بوده و آرمان هاي انقلاب و نظام اسلامي را فراموش ناپذير ميداند، بايستي مورد توجه قرار گيرد، در واقع اين تفاوت و حساسيت، وظايف و مسووليت هاي اصحاب رسانه و نيز صاحبان مطبوعات و مديران رسانه در کشور ما را مضاعف ميکند.
سرتيپ جزايري با رمزگشايي از علل و زمينه هاي تضمين موفقيت يک رسانه و تامين رضايت مندي و اقناع مخاطبين اظهار داشت: هر چه رسانه هدفمندتر باشد و محتوا و پيام خاصي را در چارچوب نظام ارزشي و آرماني جامعه در فرآورده هاي خود دنبال کند، بهره گيري از روشهاي جلب رضايت و اقناع مخاطبان ضرورت بيشتري پيدا ميکند و اگر رسانه اي در اين زمينه با غفلت و کم توجهي روبه رود شود در واقع فرصت موفقيت را از خود سلب و در اختيار رسانه هاي رقيب ميگذارد.
وي با اشاره به وضعيت کمي و کيفي مطبوعات کشور و توجه به اصل ترويج کيفيت و اثربخشي افزود: روند حيات و گسترش دامنه رسانه ها و مطبوعات در کشور بايستي به سمت خلق و ايجاد رسانه هاي قوي، اثرگذار، هدفمند و برخوردار از ظرفيت هاي لازم براي کمک به پيشبرد اهداف نظام و جامعه اسلامي و پرکردن خلاءهاي بينشي در مخاطبات و نيز ارتقاي سواد رسانهاي جامعه پيش برود.
سردار جزايري هوشمندي و احساس تکليف رسانهها و مطبوعات کشور در قبال حوادث و رخدادهاي جهاني از جمله در صحنه تحولات اخير در شمال آفريقا و خاورميانه را مايه مباهات اصحاب رسانه دانست و گفت: رسانه بايد زبان گوياي ملت هاي حق طلب و استکبار ستيز باشد و در ايران اسلامي اصحاب رسانه بايد پرچمدار جريان رسانه اي دفاع از مردم مظلوم و بي دفاع قرار گيرد که اينگ در ليبي و بحرين مورد تهاجم جاهليت عربي و شيطان صفتي غربي واقع شده اند.
وي خاطر نشان کرد: اين براي جامعه رسانه اي ايران اسلامي مايه افتخار و عظمت است که در قبال قيامهاي مردمي و اسلامي منطقه به صحنه آمده اند و ضمن انتشار اخبار، گزارشها و تحليل هاي اثربخش و موضع گيري و صدور بيانيه، حمايت خود از آرمان بيداري اسلامي و مسير انقلابهاي مردمي منطقه را اعلام کرده اند.
سردار جزايري در پايان با تاکيد بر اهميت روز آمدي مطبوعات و استفاده از دستاوردهاي فن آوري ارتباطات و اطلاعات، غني سازي تلاشها براي تامين محتوا و سرعت در انتقال آن به مخاطبين خاطر نشان کرد: امروز جامعه مطبوعات کشور ميتواند ضمن رعايت اخلاق حرفه اي با تعامل، هم پوشاني و هم افزايي بين بخشي، ضمن ناکارآمد ساختن جريان تبليغاتي دشمن عليه ملت ايران، آگاه سازي ملت و جامعه نسبت به راهبردها و نقشه هاي تفرقه انگيز و وحدت شکن نظام سلطه را بيش از پيش مورد اهتمام قرار دهند و در سالي که مزين به جهاد اقتصادي است ظرفيت ها و توانمنديهاي ملي را در مسير پيشرفت و تعالي روز افزون کشور معطوف سازند.
کد خبر 43450
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۴
- ۰ نظر
- چاپ
معاون فرهنگي و تبليغات دفاعي ستاد کل نيروهاي مسلح خواستار گزينش شيوه و ساز و کارهاي مناسب و متناسب با ارزشهاي جامعه و منافع ملي کشور در مديريت رسانه ها شد.