گروه سیاسی مشرق - سيدمحمدصادق خرازي رييس شوراي مركزي حزب نداي ايرانيان طی گفتگویی تفصیلی با روزنامه اعتماد به بیان نقطه نظرات خود پیرامون عملکرد حزب ندا، روند مذاکرات هستهای، هجمه منتقدان به حزب تازه تاسیس ندا و همچنین تبیین خط انحراف در کشور پرداخت.
در ادامه گزیده ای از گفتگوی مشروح خرازی را ملاحظه میکنید؛
- من در همايش تشكيلاتي حزب نداي ايرانيان گفتم كه تلاش ما معطوف به اين است كه انحراف از كشور رخت بربندد. مساله ما شخص احمدينژاد نيست، چرا كه معتقدم احمدينژاد يك بازنشسته سياسي است و نظام به او فرصت بازگشت دوباره به قدرت را نخواهد داد.
- سوال) مخالفانتان ميگويند شما مبتكر نگارش نامه به جورج بوش، رييسجمهور وقت امريكا در سال ٢٠٠٣ بوديد. نامهاي كه هرگز دربارهاش توضيحي نداديد؟ بله، من درباره اين نامه و مذاكرات پيرامون آن سكوت كردهام. اين نامه و نقش خود را نه تاييد كردهام و نه تكذيب و هر كس از من گفتهاي درباره اين نامه نقل كند، درست نيست و خلاف و دروغ بين است وقابل پيگرد حقوقي است. من آنها كه اين نامه يا گفتهاي درباره آن را به من نسبت دهند، تحت تعقيب قضايي قرار ميدهم.
- من اين دلواپسان را ارجاع دادهام به مذاكرات انجام شده در دولت قبل. بروند و متن قول و قرارهاي مذاكرهكنندگان سابق را بررسي كنند. متن مذاكرات هستهاي فعلي هم موجود است و شايد روزي منتشر شود، آن زمان همين دلواپسان شرمنده چنين تهمتها و بهتانهايي خواهند شد كه به ناحق به شريفترين فرزندان اين ملت زدهاند.
- بازرسي از مراكز نظامي مورد تاييد هيچكس نيست. هم مقام معظم رهبري با آن مخالفت كردهاند و هم فرماندهان گفتهاند اجازه آن را نخواهند داد. تيم مذاكرهكننده هم گفته كه با آن موافقت نكرده و مذاكره نخواهد كرد. البته گفتههاي وزير خارجه امريكا در هفته گذشته كه آنها ديگر درصدد تحقيق پيرامون گذشته برنامه هستهاي ايران نيستند، پيام روشني دارد. امريكا ديگر نميخواهد خود را به ادعاهاي ثابت نشده گذشته مشغول كند، بلكه آينده را در نظر ميگيرد.
- نه ميتوان نقش تحريمها را تنزل داد و نه بايد چنان نقشي به تحريمها داد كه گويي همه مشكلات ما و سوءمديريتها و سوءتدبيرهاي مسوولان همه با آب تحريم شسته شود. از نظر استراتژيك ناديده گرفتن نقش تحريمها يا پررنگ كردن اين عامل، هر دو به يك ميزان به سياستگذاريها لطمه ميزند. نميتوان همه مشكلات را به گردن تحريمها انداخت و از پاسخگويي درباره ضعفها و سوءمديريتها فرار كرد يا نقش تحريمها را چنان ناديده گرفت كه گويي هر آنچه هست، به خاطر سوءتدبير مسوولان فعلي است.
- سوال) شما تمام قد از دولت روحاني حمايت ميكنيد؟ حمايت ما از دولت مشروط است؛ تا مادامي كه بر وعدههاي خود با مردمي كه حماسه ٢٤ خرداد را خلق كردند، پايبند باشد. چنان كه رييسجمهور محترم گفته، دولت وعدههايش را فراموش نكرده است؛ پس ما هم قاطعانه از اين دولت كه ميراثدار معضلات اساسي است، حمايت ميكنيم.
- سوال) اين حمايت منتهي به سهمخواهي خواهد شد؟ اين را از روز اول تشكيل حزب ندا ميگفتند، ادعاي برخي اين بود كه چون من سهمي از دولت نگرفتهام، به سمت تاسيس حزب رفتم. كمااينكه حتي به فرض صحت چنين خواستهاي، با اصول دموكراسي در تغاير نيست، اما گويندگان هدفي بزرگتر را فداي گرفتن پست و مقام ميكنند. من اگر پي كسب پست بودم، اين راهش نبود؛ اگر ميخواستم عهدهدار مقامي شوم، در دوران خانهنشيني اصلاحات، يار و همراه سيد اصلاحات نميشدم.
- در عصر برخورد با اصلاحطلبان، تقيه پيشه ميكردم، نه اينكه سينه بيمارم را سپر كنم و به ميداني پا بگذارم كه در آن ميشد با سكوت، حداقل از گزند اتهامها دور ماند. رسيدن به پست، راه آسانتر و مسير هموارتري دارد تا قدم گذاشتن در مسير ايجاد يك تشكيلات مدني. متاسفانه همان كساني كه داراي شان سياسي براي من بودند و به هنگام نياز پاشنه در دفتر و منزل را برداشته بودند تا ديدند ما به دنبال اين هستيم كه جريان جديدي با نگاه اصلاحات سامان بدهيم به بدگويي و ناسزاگويي روي آوردند. ندا هم از رفقا نامردمي ديد هم از رقبا ناجوانمردي تحمل كرد. متاسف هستم بگويم قبل از آنكه بدانند هدف ندا چيست شروع به تهديد و اهانت ميكنند.
- جالب است در بستر انتقاد از عملكرد اصلاحات و اصلاحطلبان اگر انتقاداتي كه برادرانمان عبدي و عارف به صورت صريح دارند از زبان ندا گفته شود موضع ميگيرند و اهانت ميكنند ولي اگر از زبان اين دوستان باشد زبان تكريم وتاييد بهكار ميگيرند. ما اصلاحات را نهتنها قبول داريم بلكه وجود آن را براي كشور ضرورت محض ميدانيم منتها حرفمان اين است نميتوان مدعي اصلاحطلبي بود ولي رفتار و هنجارهاي خطشكن را توصيه كرد.