معاون جهاد خودکفايي ارتش از تجهيز زيرسطحي‌ها به سامانه‌هاي موشک انداز در آينده نزديک خبر داد.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق، قطعا يکي از بزرگترين ويژگي‌ها و دستاوردهاي ارتش جمهوري اسلامي ايران در کنار ديگر نيروهاي مسلح را بايد خودکفايي در تامين نيازها و تحهيزات عمده دفاعي کشور با تکيه بر دانش بومي و متخصصان بعضا جوان ولي نخبه داخلي دانست.

باور اينکه ارتش وابسته ايران با گذشت سه دهه، امروز به عنوان يکي از مستقل‌ترين ارتش‌هاي جهان مدتهاي زيادي است که هيچ تجهيزات عمده‌اي را از خارج کشور تامين نکرده، چندان سخت و دور از ذهن نيست وقتي به عينه مي‌توان اين شکوفايي و افتخارات را در نيروهاي دريايي، زميني، هوايي و پدافندي مشاهده کرد.

از ساخت جنگنده‌هاي بومي صاعقه و آذرخش و رزمناو جماران و انواع تانک و نفربرها گرفته تا انواع تجهيزات الکترونيکي، رادارهاي برد بلند و سامانه‌هاي موشکي، هر کدام مهر تاييدي است بر خودکفايي روزافزون سربازان گمنامي که عليرغم تحريم و محدوديت‌هاي بين‌المللي، يک لحظه دست از انجام وظيفه خود يعني حفظ عزت و استقلال نظام مقدس اسلامي برنمي‌دارند.

"بدانيد مادام که در احتياجات صنايع پيشرفته، دست خود را پيش ديگران دراز کنيد و به دريوزگي عمر را بگذرانيد قدرت ابتکار و پيشرفت در اختراعات در شما شکوفا نخواهد شد. "

اين جمله برگرفته از وصيتنامه سياسي الهي بنيانگذار کبير انقلاب اسلامي را معاون جهاد خودکفايي و تحقيقات صنعتي ارتش، نصب‌العين نيروهاي مسلح در عرصه خودکفايي و استقلال مي‌داند.

شايد تخصص و دانش بالا به همراه ظرفيت و پتانسيل جواني بود که باعث شد تا فرمانده ارتش معاون سابق جهاد خودکفايي نيروي دريايي را به ستاد فرماندهي کل منتقل کند.

متن زير گفتگوي تفصيلي خبرنگار دفاعي خبرگزاري فارس است با امير دريادار فرهاد اميري معاون جهاد خودکفايي و تحقيقات صنعتي ارتش جمهوري اسلامي ايران.

* تامين تجهيزات نظامي از خارج براي نيروهاي مسلح عين ذلت است

معاون جهاد خودکفايي و تحقيقات صنعتي ارتش در ابتداي اين گفتگو با اشاره به شعار "هيهات من الذلة " امام حسين(ع) در روز عاشورا، آن را دکترين نيروهاي مسلح کشورمان در امر خودکفايي دانست و افزود: اينکه ما به عنوان نيروهاي مسلح بخواهيم تجهيزات خود را از ديگران تامين کنيم، عين ذلت است چراکه آنها نه تنها بابت اين امر پول‌هاي گزافي از ما خواهند گرفت بلکه هيچ تضميني وجود ندارد که آنها در بزنگاه‌هاي حساس، گراي اين تجهيزات و بدل آن را در اختيار دشمن قرار ندهند.

اميري با بيان اينکه ما اين خودکفايي و استقلال را مرهون تعاليم اسلامي و رهنمودهاي رهبران بزرگ انقلاب اسلامي هستيم، تصريح کرد: اينکه رهبري معظم انقلاب براي بازديد به مراکز علمي و پژوهشي کشور مي‌روند براي ما يک قوت قلب، تشويق و انگيزه براي کار بيشتر است.

وي با بيان اينکه حضرت آيت‌الله خامنه‌اي اولين فردي بودند که دستور تشکيل جهاد خودکفايي در نيروهاي مسلح را دادند، گفت: ايشان در 7 فروردين 62 يعني زماني ما از يک طرف به دليل حضور در جبهه‌هاي جنگ و از طرف ديگر به خاطر اخراج مستشاران خارجي از کشور، با کمبود تجهيزات و قطعات روبرو بوديم، دستور دادند که نيروهاي مسلح بايد بر روي پاي خود بايستند و نيازهاي خود را در داخل برطرف کنند.

* اقدامات خودکفايي نيروهاي مسلح ايران در دنيا شگفت‌انگيز است

معاون جهاد خودکفايي و تحقيقات صنعتي ارتش با اشاره به روند ساخت و توليد تجهيزات عمده در نيروي دريايي ارتش به پروژه شناورهاي کلاس سينا و ناوشکن جماران اشاره کرد و گفت: تمامي اين موارد با دستور مستقيم فرمانده معظم کل قوا صورت گرفت و بر همين اساس ما شاهد ساخت اولين شناور کلاس سينا در سال 82، دومي در سال 84 و سومين شناور در سال 86 بوديم و در بهمن ماه 88 نيز ناوشکن جماران با حضور پربرکت ايشان عملياتي شد و به ناوگان دريايي ارتش پيوست.

اميري در همين رابطه خاطر نشان کرد: اگر در ابتداي تشکيل جهادهاي خودکفايي در نيروهاي مسلح ما تنها توان ساخت قطعات کوچک و بردهاي الکتريکي را داشتيم اما امروز به جايي رسيديم که مي‌توانيم دست به اقداماتي بزنيم که در دنيا شگفت‌انگيز است.

* توان ارتش جمهوري اسلامي ايران براي آموزش نيروهاي مسلح ديگر کشورها

وي با اشاره به وابستگي ارتش در همه زمينه‌ها در قبل از انقلاب اسلامي، تصريح کرد: بعد از انقلاب و با همت و تلاش متخصصين مومن و انقلابي ارتش، امروز ما نه تنها در بحث‌هاي مختلف مانند توليد تجهيزات و يا آموزش نيروها مستقل شده‌ايم، بلکه توان آموزش نيروهاي مسلح ديگر کشورها را نيز داريم.

معاون جهاد خودکفايي و تحقيقات صنعتي ارتش يادآور شد: پيش از انقلاب اين مستشاران کشورهاي خارجي مانند امريکا و انگليس بودند که تاکتيک و دشمن را براي ما تعيين مي‌کردند و مي‌گفتند براي مقابله با دشمن به تجهيزاتي نياز داريد که بايد آنها را از ما تهيه کنيد و بر همين اساس بسياري از تجهيزات مانند شناور و هواپيما و غيره را در قبال غارت ذخاير عظيم نفتي به ايران مي‌دادند.

* مدتهاست که هيچ تجهيزات عمده نظامي از خارج تهيه نکرده‌ايم

اميري ادامه داد: امروز ديگر مدتهاست که ما هيچ تجهيزات عمده‌اي را از خارج کشور تهيه نکرديم و اين حرف بر اساس سند گفته مي‌شود چراکه اگر چنين چيزي بود حتما اخبار آن از رسانه‌ها پخش مي‌شد.

وي مهمترين دستاورد اين خودکفايي را احياي غرور ملي و روحيه خودباوري دانست و افزود: وقتي تجهيزات بزرگي مانند ناو و هواپيما در داخل ساخته مي‌شود، اين به معني شکستن خطوط قرمزي است که کشورهاي استعماري براي ما تعيين کردند و با دستيابي به اين دانش و فناري، ديگر مشکلي براي ساخت سامانه‌هاي مهمتر و بزرگتر نيست.

معاون جهاد خودکفايي و تحقيقات صنعتي ارتش تصريح کرد: البته نبايد تصور شود که يک سازمان به تنهايي اين دستاوردها و افتخارات را آفريده بلکه اين اقدامات با هماهنگي، همکاري و وحدت تمامي نهادهاي مربوطه در نيروهاي مسلح، بخش صنعت و بخش دانشگاهي به دست آمده است.

اميري در ادامه خاطر نشان کرد: البته گاهي خريد برخي تجهيزات به منظور آشنايي با تکنولوژي روز دنيا صورت مي‌گيرد که براي مثال در قضيه خريد سامانه پدافندي اس 300 بعد از آنکه کشور روسيه از اين کار خودداري کرد، باعث نشد تا ما دست روي دست بگذاريم بلکه تلاش براي ساخت اين سامانه پدافند هوايي برد بلند در داخل کشور آغاز شد.

وي با اشاره به جمله حضرت امام(ره) که جنگ را براي کشور موجب رحمت دانستند، گفت: رهبري معظم انقلاب نيز همين ديدگاه را در مورد تحريم‌ها دارند چرا که اصولا اين تحريم‌هاست که موجب تلاش براي خودکفايي در داخل شده است.

معاون جهاد خودکفايي و تحقيقات صنعتي ارتش با بيان اينکه البته ما مي‌بايست در خصوص طراحي و ساخت تجهيزات مهم در داخل با دقت و تدبير بهتري عمل کنيم، افزود: وقتي معاونت عمليات از نيرو، سامانه‌اي را طلب مي‌کند، نمي‌توان عمليات را معطل گذاشت و اگر زمان ساخت سامانه طولاني باشد، براي خريد اقدام مي‌شود اما معمولا سامانه‌هاي مهم را به ما نمي‌فروشند و يا مبالغ بسيار گزافي را مي‌خواهند.

اميري ادامه داد: در اين صورت ما مجبور به ساخت سامانه در داخل هستيم اما همينکه اولين اخبار در رسانه‌ها منتشر مي‌شود، آنها پيشنهاد فروش به کمترين قيمت را مي‌دهند و اين کار آنها براي اين است که ما نتوانيم به فناوري و توان ساخت سامانه‌هاي مهم دست پيدا کنيم.

وي با بيان اينکه ما در جريان ساخت ناوشکن جماران نيز با اين موراد روبرو بوديم، گفت: آنها حاضرند ضرر بدهند ولي خطوط قرمزشان در زمينه فناوري توسط ما شکسته نشود.

* آقا فرمودند تجهيزاتي بسازيد که نمونه آن وجود نداشته باشد

معاون جهاد خودکفايي و تحقيقات صنعتي ارتش با بيان اينکه ما بايد تا پايان برنامه 5 ساله پنجم تمامي نيازهاي خود را در داخل کشور توليد کنيم، به تاکيد رهبر معظم انقلاب در اين زمينه اشاره کرد و گفت: اخيرا در نمايشگاهي که در يکي از مراکز دفاعي کشور برگزار شد، فرمانده معظم کل قوا پس از بازديد و خسته نباشيد به دست اندرکاران فرمودند: "بسياري از اينها تکرار ساخت نمونه‌هاي قبلي بود که بعضا بهينه شده‌اند اما آنچه انتظار داريم ايجاد و اختراع سامانه‌هايي است که وجود ندارند. "

* بنا بر ابلاغ ستاد کل همه تجهيزات عمده بايد داراي شبيه‌ساز باشند

اميري در ادامه به اهميت موضوع طراحي و ساخت شبيه‌سازها در نيروهاي مسلح اشاره کرد و گفت: پيرو ابلاغيه ستاد کل نيروهاي مسلح، تمامي تجهيزات عمده بايد داراي شبيه‌ساز باشند. نمي‌توان يک شناور، هواپيما يا تجهيزات مهم ديگر را دست افراد کم تجربه داد چراکه اين اقدام مستلزم خسارات و خطرات فراواني خواهد بود.

وي ادامه داد: امروز قريب به اتفاق تجهيزات عمده در نيروهاي مسلح يا داراي شبيه‌ساز است و يا شبيه‌ساز آنها در حال ساخت است که البته به دليل پيچيدگي دانش ساخت شبيه‌سازها، اين يک کار مهم، سخت و طاقت فرساست و ما گاهي شبيه‌ساز تجهيزاتي را مي‌سازيم که سازنده خود تجهيزات ما نيستيم.

معاون جهاد خودکفايي و تحقيقات صنعتي ارتش براي نمونه به زيردريايي کلاس طارق اشاره کرد و افزود: اين زير دريايي‌ها مدتها قبل از روسيه خريداري شدند اما شبيه‌ساز آن را خودمان با اتکا به دانش و فناوري بومي ساخته‌ايم.

* منتظر اخبار و اطلاعات جديد در خصوص جنگ امريکا در ليبي هستيم

اميري به اهميت موضوع جنگ الکترونيک در دنيا اشاره کرد و افزود: جنگال امروز در دنيا حرف اول را مي‌زند و بررسي و مطالعه دو جنگ امريکا در عراق و افغانستان نيز مبين اين موضوع است و احتمالا در آينده درخصوص جنگ امروز آنها در ليبي نيز به موضوعاتي از اين دست بر خواهيم خورد.

وي با بيان اينکه در جنگ الکترونيک ابتدا رادارها و سامانه‌هاي شنود از کار مي‌افتند و پس از آن است که دشمن هجوم گسترده خود را از زمين و هوا آغاز خواهد کرد، گفت: جنگ الکترونيک داراي سه شاخه است که اولين قدم آن پشتيباني و جمع‌آوري اطلاعات الکترونيک از دشمن است که اصطلاحا به آن ESM گفته مي‌شود.

معاون جهاد خودکفايي و تحقيقات صنعتي ارتش افزود: در قدم دوم (ECM) فريب الکترونيک و پارازيته کردن سامانه‌هاي دشمن مد نظر قرار مي‌گيرد که از طريق آن مي‌توان اهداف کاذب براي انحراف دشمن تعريف کرد.

اميري با بيان اينکه در مرحله سوم يعني ECCM با اين اقدام دشمن در قبال نيروهاي خودي مقابله خواهد شد، افزود: بنده به عنوان معاون جهاد خودکفايي و تحقيقات صنعتي ارتش مي‌گويم که ما در اين زمينه‌ها که به شدت تحريمي هستند و سامانه‌هاي آن به راحتي در اختيار ما قرار نمي‌گيرد، پيشرفت‌هاي چشمگيري داشته‌ايم.

* پيشرفت چشمگير ارتش در خصوص رادارهاي پيچيده جنگنده‌هاي اف14

وي براي مثال به رادار جنگنده اف 14 اشاره کرد و گفت: رادار اين هواپيما از پيچيدگي بسيار بالايي برخوردار است چراکه اين رادار به صورت چند تکه برروي جنگنده نصب شده و بايد اين قطعات جدا از هم با يکديگر لينک شوند که يک کار بسيار پيچيده از لحاظ علمي و فناوري است.

معاون جهاد خودکفايي و تحقيقات صنعتي ارتش ادامه داد: در گذشته رادارهاي ما عمدتا امريکايي و انگليسي بود و آنها بودند که نقاط نصب رادارها را تعيين مي‌کردند بنابراين علاوه بر توان و برد رادارها، به نقاط کور آنها نير کاملا واقف بودند اما امروز با ساخت تمامي سامانه‌هاي راداري در کشور، اين خودمان هستيم که نقاط نصب آنها را تعيين و کرده و نقاط کور را نيز با سامانه‌هاي ديگر پوشش مي‌دهيم.

* توان زيردريايي‌هاي ارتش براي هدف قرار دادن شناورهاي دشمن از عمق خليج فارس

اميري با اشاره به توانمندي‌هاي ارتش در حوزه سطحي و زير سطحي گفت: به دليل پيچيدگي‌هايي که در آب وجود دارد، مي‌توان زيرسطحي را در عمقي از دريا قرار دارد که علاوه بر پنهان ماندن از ديد دشمن، بتواند آنها را به طور دائم زير نظر داشته باشد.

وي افزود: ما در نيروي دريايي اين توانايي را داريم که زير سطحي‌هاي خود را در عمق خليج فارس طوري به صورت کاملا خاموش قرار دهيم که هم از ديد سامانه‌هاي کشف دشمن پنهان باشند و هم بتوانند در زمان تهديد، تمامي کشتي‌هاي عبوري دشمن را مورد تهاجم سنگين قرار دهند.

* شگفتي کشورهاي مختلف از حضور مقتدر ناوهاي قديمي ارتش در خليج عدن

معاون جهاد خودکفايي و تحقيقات صنعتي ارتش با اشاره به عمر بالاي برخي تجهيزات در نيروهاي مسلح تصريح کرد: نمي‌توان اين تجهيزات را دور ريخت بلکه ما سعي داريم با تحقق تدبير حکيمانه رهبر معظم انقلاب مبني بر "عمردهي انقلابي " نهايت استفاده از اين سامانه‌ها را داشته باشيم.

اميري در همين رابطه گفت: حضور ناوگروه‌هاي نيروي دريايي ارتش در ماموريت‌هاي مهم دوردست مانند خليج عدن موجب تعجب کشورهاي حاضر در اين منطقه شده چراکه مثلا ناو شهيد نقدي متعلق به چند دهه قبل است اما با تجهيز به سيستم‌ها و سامانه‌هاي مدرن دفاعي مانند موشک و توپ و ... براي انجام ماموريت آماده شده است.

وي همچنين به برخي ناوهاي بازنشسته نيروي دريايي ارتش به نام "ببر "، "پلنگ " و "آرتيميز " تصريح کرد: هرچند اين ناوها از سازمان رزم ما کنار گذاشته شدند، اما ما بهترين استفاده را از ديگر تجهيزات و سامانه‌هاي آنها داشتيم.

* طراحي تاکتيک رزم متناسب با تجهيزات يکي از دلايل برتري حزب‌الله در جنگ 33روزه بود

اميري با تاکيد بر اينکه البته در کنار اين تجهيزات بايد تاکتيک‌هاي صحيح و مناسب نيز مد نظر باشد، به تجربه حزب‌الله لبنان در جنگ 33روزه با رژيم صهيونيستي اشاره کرد و گفت: هرچند ارتش رژيم صهيونيستي از لحاظ قدرت و امکانات بسيار بالاتر از توان و تجهيزات حزب‌الله بود اما با اين وجود در طول جنگ نتوانست مثلا نحوه ارتباط نيروهاي حزب‌الله را کشف کند.

وي يکي از دلايل برتري حزب‌الله در جنگ 33روزه را طراحي تاکتيک‌هاي متناسب با توان و تجهيزات خود دانست و خاطرنشان کرد: شايد اين تجهيزات سامانهاي بسيار ساده و معمولي بوده باشد ولي نوع تاکتيک و نحوه بکارگيري آن در کنار نيروي ايمان و اخلاص باعث پيروزي حزب‌الله در مقابل ارتش مجهز رژيم صهيونيستي شد.

* زيرسطحي‌هاي ارتش آماده اعزام به ماموريت‌هاي دوردست هستند

معاون جهاد خودکفايي و تحقيقات صنعتي ارتش در بخش ديگري از اين گفتگو درخصوص پشتيباني از يگان‌هاي سطحي و زيرسطحي در ماموريت‌ها گفت: نيروي دريايي ارتش مجهز به زيردريايي‌هاي ديزل الکتريک پيشرفته است اما همانطور که در ماموريت‌هاي مختلف نيز ديده‌ايم، معمولا يک زيردريايي به همراه يک شناور ديگر جهت تامين مايحتاج آن به ماموريت اعزام مي‌شود. حتي در ماموريت‌هاي شناورهاي سطحي نيز يک ناو لجستيک براي پشتيباني از آن اعزام مي‌شود تا نيازهاي آن يگان در خصوص آب، غذا، سوخت، تعمير و .. را برآورده کند.

اميري ادامه داد: البته برخي زيرسطحي‌هاي ما مانند زيرسطحي‌هاي کلاس طارق توانايي حضور در ماموريت‌هاي راهبردي و دوردست را دارند و بدون پشتيباني مي‌توانند مدت 45 روز به انجام ماموريت بپردازند اما برخي زيرسطحي‌ها مانند کلاس غدير نيز که يک زيردريايي کوچک محسوب مي‌شوند و يا در شناورها، ناوچه‌هاي کلاس پيکان، براي انجام ماموريت‌هاي حفاظت از سواحل و آب‌هاي سرزميني ساخته شده‌اند و بايد در همين ماموريت‌ها بکار گرفته شوند.

وي با بيان اينکه به هر حال محيط زيردريايي يک محيط کوچک است و براي تامين مايحتاج به يک شناور پشتيباني نياز دارد، افزود: ما زيرسطحي‌ها را با امکانات و تجهيزات مدرني به‌روز کرده‌ايم و اين سامانه‌ها براي انجام ماموريت‌هاي سازماني خود در آمادگي کامل به سر مي‌برند.

* تحقق نيروي هوايي راهبردي در قالب طرح "در مسير ولايت "

معاون جهاد خودکفايي و تحقيقات صنعتي ارتش در ادامه، نيروي دريايي راهبردي را نيازمند حضور يک نيروي هوايي مقتدر و راهبردي دانست و گفت: برادران ما در نيروي هوايي نيز در قالب طرح "در مسير ولايت " به دنبال ايجاد يک قدرت هوايي راهبردي هستند.

اميري با اشاره به همکاري و هماهنگي اين دو نيرو در عمليات مهم مرواريد در هفتم آذر 59 خاطر نشان کرد: در اين عمليات براي مثال شهيد خلعتبري به عنوان خلبان جنگنده اف14 بيشترين سهم را در پشتيباني از يگان‌هاي دريايي و مقابله با دشمن داشت.

* شليک موفقيت‌آميز برخي موشک‌هاي دريايي در رزمايش اخير

وي در ادامه اين گفتگو به توان ارتش در زمينه طراحي و ساخت، موشک، اژدر و هواپيماهاي بدون سرنشين پرداخت و افزود: ما در زمينه ساخت اژدر و موشک پيشرفت‌هاي چشمگيري داشتيم به طوري که امروز علاوه بر ساخت اژدرهاي مورد نياز در کشور، به عنوان صادر کننده سامانه‌هاي موشکي نيز شناخته مي‌شويم و بسياري از ناوهاي ما نيز به سامانه اژدرافکن مجهز شده‌اند.

معاون جهاد خودکفايي و تحقيقات صنعتي ارتش همچنين با اشاره به همکاري مناسب نيروهاي مسلح و سازمان صنايع دفاعي، افزود: اخيرا در رزمايشي که داشتيم ولي چندان رسانه‌اي نشد، برخي از موشک‌ها با موفقيت کامل شليک و مورد ارزيابي قرار گرفتند.

* زيرسطحي‌هاي ارتش به سامانه موشک انداز تجهيز مي‌شوند

اميري در خصوص تجهيز زيردريايي‌هاي ارتش به سامانه شليک موشک نيز گفت: سلاح سازماني زيردريايي، مين و اژدر است که سلاح‌هاي مهم و مهلکي محسوب مي‌شوند ولي استفاده از اژدر داراي محدوديت‌هاي خاص خود است که اين محدوديت در تمام دنيا وجود دارد.

وي ادامه داد: براي برطرف کردن اين نقيصه، به سمت تجهيز زيردريايي‌ها به سامانه‌هاي پرتاب موشک رفته‌ايم که البته نيازمند يک فناوري و دانش بسيار پيچيده است.

معاون جهاد خودکفايي و تحقيقات صنعتي ارتش افزود: براي اين کار بايد اطلاعات موبوط به هدف و شليک موشک را به سرعت به زيردريايي منتقل کرد که البته اين کار در حال انجام است و اميدواريم در آينده نزديک يعني حدود دو سال ديگر پروژه تجهيز زيردريايي‌ها به سامانه موشکي به سرانجام برسد.

* توان شليک موشک در سرعت بالا توسط شناورهاي تندروي ارتش

اميري با بيان اينکه وقتي شما به تکنولوژي در هر زمينه‌اي دست پيدا کنيد ديگر به عنوان صاحب آن علم شناخته خواهيد شد، افزود: برخي کارهاي صورت گرفته در نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران حتي در مخيله غربي‌ها هم نمي‌گنجيد. براي مثلا برخي شناورهاي تندروي ما مي‌توانند در سرعت 50 تا 60 گره (حدود 100کيلومتر بر ساعت)، همزمان هدف را شناسايي و به سمت آن موشک شليک کنند.

وي تصريح کرد: با اين حال اگر ما بگوييم در زمينه موشکي تمامي آنچه که مورد نياز است تامين کرده‌ايم، حرف اشتباهي است چون نيازها به سرعت تغيير کرده و ما هر روز با نيازهاي جديد مواجه مي‌شويم.

* برنامه ارتش براي طراحي و ساخت پهپادهاي دوربرد

معاون جهاد خودکفايي و تحقيقات صنعتي ارتش همچنين با اشاره به توان پهپادي ارتش گفت: پهپادها معمولا از نوع اطلاعاتي، شنود و فيلمبرداري هستند ولي مي‌توان مطابق با ظرفيت و توان، اين پهپادها را در زمينه‌هاي ديگر نيز مورد استفاده قرار داد.

اميري افزود: براي مثال در ماموريت‌هاي دوردست نيروي دريايي ما احتياج به پهپادي با برد بلند داريم و يا ما نيازمند هواپيماهاي بدون سرنشيني هستيم که قابليت شليک موشک را نيز داشته باشند که اين موارد هرکدام فناوري خاص خود را احتياج دارد که البته تمامي اينها در دستور کار ماست تا طي دو سال آينده اين نيازمندي‌ها نيز برطرف شود.

* اميدواريم موج2 در شهريور 91 با حضور رهبر انقلاب عملياتي شود

وي با اشاره به روند اجرايي پروژه موج2، گفت: فرمانده معظم کل قوا در مراسم الحاق ناوشکن جماران در بهمن 88 با اشاره به روند طولاني ساخت جماران فرمودند: "انتظار من نصف اين زمان است " و در پي اين سخن رهبري ما اميدواريم با هماهنگي‌هاي صورت گرفته، در شهريوز 91 که رهبر انقلاب براي مراسم دانش آموختگي دانشجويان دانشگاه امام خميني(ره) به نوشهر مي‌آيند، شاهد عملياتي شدن اين پروژه در درياي خزر باشيم.

معاون جهاد خودکفايي و تحقيقات صنعتي ارتش همچنين درخصوص تجهيزات بکار گرفته شده در اين پروژه و مقايسه آن با ناوشکن حماران افزود: رهبر انقلاب فرمودند من انتظار دارم موج2 از يک، پيشرفته‌تر باشد و بر همين اساس براي نمونه سيستم‌هاي هوايي و راداري اين پروژه براي اولين بار به صورت کامل در داخل ساخته شده که داراي ويژگي هاي خاص خود است.

اميري با بيان اينکه در رادار اين پروژه بجاي لامپ از ترانزيستور و آي سي استفاده شده و صفحه آن نيز بجاي شکل هذلولي، بصورت مسطح و تخت است، گفت: در بخش هاي ديگر مانند سيستم رانش و يا سامانه‌هاي موشکي و رزمي نيز تغييرات عمده‌اي صورت گرفته است.

وي خاطرنشان کرد: ما در ارتش جمهوري اسلامي ايران اين اطمينان را به ملت شريف خود مي‌دهيم که با قدرت، وظيفه اصلي‌مان يعني حفظ عزت اسلامي و دفاع از آرمانهاي انقلاب را دنبال خواهيم کرد و در اين زمينه نه تنها تامين کننده نيازهاي خودخواهيم بود، بلکه مي‌خواهيم صادر کننده تجهيزات عمده به کشورهاي دوست و همسايه باشيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس