به گزارش مشرق به نقل از ابنا ، قسمت بيست و هشتم سريال مختارنامه اگرچه از کشوقوسهاي درام و جذاب براي نگه داشتن مخاطب پاي گيرندهها خالي نبود، اما باز هم ضعفهايي در فيلمنامه را به نمايش گذاشت.
مهمترين نکته مثبت اين قسمت از سريال، توجه «داود ميرباقري» به فتواي مراجع عظام و افکار عمومي بود که خواستار عدم نمايش چهره حضرت عباس(ع) بودند.
وي در صحنهاي که فلاشبک به حوادث عاشورا و شهادت علمدار کربلا بود با استفاده از جلوههاي ويژه بصري و استفاده از افکت نور در چهره بازيگر نقش حضرت عباس(ع) به احکام فقهي و خواسته متدينين احترام گذاشت.
اما اين قسمت نقاط ضعفي نيز داشت:
در اين قسمت که قرار بود «شمر بن ذيالجوشن» ـ از خبيثترين شخصيتهاي حاضر در کربلا ـ کشته شود، شخصيتي از او ارائه شد که چندان به قاتل اباعبدالله(ع) نزديک نبود؛ بلکه با ديالوگهايي از زبان او و خادمش، وي را کاراکتري نمازخوان نشان داد که شکر خدا بر لب دارد!
همچنين برخلاف آنچه که در تواريخ آمده است وي به شکلي تحقيرآميز به درک واصل نگرديد؛ بلکه همانند آنچه هفته گذشته براي «عمر بن سعد» طراحي شد، وي پس از جنگي قهرمانانه کشته شد. نتيجه اينکه بينندگاني که بيصبرانه منتظر ديدن انتقام از قاتلان کربلا بودند، از کشته شدن عمر سعد و شمر احساس رضايت و خوشحالي نکردند.
همچنين در صحنه گفتوگوي دوست شمر با او، صحبت از حلال بودن گوشت بودن نوع خاصي از خرگوش شد، آنچنانکه مخاطب باور ميکرد که حتماً نوعي خرگوش حلالگوشت هم وجود دارد! متأسفانه اين بيدقتي در "سريال ولايت عشق" نيز صورت گرفت و چند تن از ياران امام رضا(ع) را در حال شکار و کباب کردن خرگوش نشان داد!
اين در حالي است که در فقه اهلبيت(ع) ـ به اجماع تمامي فقهاء آن ـ خرگوش از هر نژاد و گونهاي که باشد و هر شکل سم و ناخني که داشته باشد، حرامگوشت است.
در اين زمينه روايات فراواني وجود دارد؛ از جمله: امام رضا عليه السلام ميفرمايند: خوردن گوشت خرگوش حرام است (وسائل الشيعة؛ شيخ حر عاملي ، ج 24 ، ص 109، حديث 30099، باب 24).
براين اساس علماي شيعه به اتفاق وبدون هيچ اختلافي فتوي دادهاند که خوردن گوشت خرگوش حرام است. "شيخ صدوق، شيخ مفيد، سيد مرتضي، شيخ طوسي، قاضي ابنبراج، محقق حلي، مقدس اردبيلي، شهيد ثاني و صاحب جواهر" از علماي سابق و "حضرات آيات امام خميني، خوئي، گلپايگاني، سيستاني، بهجت، صافي گلپايگاني، مکارم شيرازي و حکيم" از علماي معاصر هستند که بصراحت گفتهاند: خوردن گوشت خرگوش حرام است (مراجعه کنيد به کتب تحرير الوسيله، منهاج الصالحين، هداية العباد و رسالههاي فقهي و توضيح المسائل).
ممکن است گفته شود که گفت و گوي شمر و همراهش بر مبناي فقه اهل سنت بوده است. پاسخ اين است که اولاً: در آن ديالوگ هيچ اشاره مستقيمي به اينکه اين حکم بر چه مبنايي است نشد، و ثانياً: آنچه در ذهن مخاطبان ميماند همان چيزي است که بصراحت بيان ميشود.
از اين رو، در حالي که بسياري از مردم ما معتقد به حليت گوشت خرگوش هستند(!) و برخي ديگر نيز معتقدند که گوشت نيمي از بدن آن حلال و نيمي ديگر حرام است(!!) متأسفانه اينگونه سکانسها نيز به اين خرافات و جهل دامن ميزند.