به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، مهدي غضنفري در اين مراسم اظهار داشت: با ايجاد مرکز صدور گواهي امضاي ديجيتال امنيت برقرار شده و مي توان اسناد و مدارک را وارد فضاي جديد مجازي کرد.
وي با بيان اين که در سالهاي آتي مراکز مشابهي نيز شکل ميگيرد، افزود: به جز رويکرد مردمي، وجه سازماني و دستگاهي همچون وزارتخانههاي نفت، ارتباطات و فناوري اطلاعات، صنايع و معادن، بهداشت درمان و آموزش پزشکي و سازمان امور مالياتي مدنظر و قرار است آنها ابتدا گواهي امضاي الکترونيکي CA را از وزارت بازرگاني دريافت کنند.
وي گفت: تاکنون 75 هزار گواهي امضاي ديجيتالي در مرکز صدور گواهي امضاي الکترونيکي وزارت بازرگاني صادر شده است.
غضنفري در بخش ديگري از سخنان خود از آغاز اين مرکز به عنوان اقدامي مهم در مجازي کردن فعاليتهاي جاري کشور نام برد و اظهار داشت: موفقيت مراکز مجازي در گرو اين موضوع است که طرفين تبادل اطلاعات ديجيتالي بتوانند نسبت به اقدام خود متعهد شده و درعين تعهد به امضا، اين امر در يک پايگاه ويژه اثبات شود.
وي با بيان اين که اين نخستين بار است که ايجاد يک شعبه و پايگاه گواهي امضاي ديجيتالي در حال شکل گيري است، ادامه داد: همواره از امنيت در فضاي مجازي به عنوان يک دغدغه ياد کرديم موضوعي که در بسياري از نقاط دنيا در دو حالت نگراني از هک شدن اطلاعات شخصي و امنيت متقابل نام برده مي شود.
غضنفري گفت: اين که اطلاعات شخصي افراد توسط ديگران هک مي شود، موضوعي امنيتي و بسيار مهم است و از سويي امنيت متقابل و اين پرسش که آيا تعهدي نسبت به امضا وجود دارد و يا مرجعي براي اثبات امضا وجود دارد، مطرح مي شود.
به اعتقاد وي يکي از اقدامات مهم در عملياتي کردن تعهدات به روش مجازي امضاي دو متعهد است و در نهايت تاييد موضوع توسط قوه قضاييه خواهد بود.
وزير بازرگاني با تقدير از رئيس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور براي آغاز همه گير کردن گواهي امضاي ديجيتال و شروع آن از کانون سردفتران، تصريح کرد: اين فعاليت از بخش تخصصي در قوه قضاييه شروع مي شود.
غضنفري با استناد به فعاليتهاي متعدد در حوزه الکترونيک گفت: در زمان حاضر در فضاي استفاده از رايانه و اينترنت به طور مرتب قرار است فعاليتهاي بانکي تحت نامهاي مختلف الکترونيکي شود و ازسويي وزارت ارتباطات پروژههاي متعددي در حال اجرا دارد.
وي با بيان اين که پاشنه آشيل تمام فعاليتهاي مجازي اين است که دو طرف در اين فضا نوعي امضا براي تعهد داشته باشند، افزود: صدها نرم افزار در حوزههاي مختلف و يا بانکها توسعه يافته که دراين خصوص نيازمند نوعي احراز هويت هستيم که امضا را اثبات کند.
وي در ادامه اظهار داشت: در زمان حاضر مرکز امضاي گواهي ديجيتال در وزارت بازرگاني (CA)به عنوان تنها مرکزي است که امضا ارايه مي کند به نحوي که ريشه همه امضاهاي توزيع شده دريک مرکز رايانهاي امنيت مي يابد و اين اطمينان وجود دارد که هرگونه اختلاف به آنها ارجاع داده شود.
وزير بازرگاني با بيان اين که مرکز گواهي امضاي ديجيتال قادر نيست با تک تک افراد وارد معامله شود، ادامه داد: به همين دليل در مرکزي بنام صدور گواهي امضاي ديجيتالي(RA)به نيابت از( CA) گواهي امضا داده ميشود و اين امر نيازمند کانون سردفتران و ساير مرکز مرتبط با مردم است.
غضنفري تاکيد کرد: موضوع امضاي ديجيتالي مسئلهاي بسيار پيچيده، علمي و فني است که از اهميت بالايي برخوردار است.
وزير بازرگاني در پايان از مسئولان قوه قضاييه خواست تا هرچه زودتر جدول زمان بندي ارايه خدمات مشابه در ساير بخشهاي اين حوزه را ارايه کنند تا امکان سرويسدهي در حجم انبوه فراهم شود.
کد خبر 4275
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۲
- ۰ نظر
- چاپ
وزير بازرگاني در مراسم آغاز بکار نخستين مرکز صدور گواهي امضاي ديجيتالي (RA) گفت: اين مرکز ضمن ايجاد اعتماد، امکان هرگونه دخل و تصرف در فضاي مجازي به عنوان نگراني اصلي مردم را از بين ميبرد.