کد خبر 42439
تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۰

يک شبکه خبري غربي در گزارشي با اشاره به نقش سياستمداران جهان در رونق بازار خريد و فروش جنگ افزار از گردش مالي يک هزار و 500 ميليارد دلاري در بازار سال 2009 تسليحات خبر داد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، دويچه وله در گزارش خود مي نويسد: کشورهاي جهان در سال گذشته ميلادي براي خريد تجهيزات نظامي خود هزار و 500 ميليارد دلار پرداخته‌‌ اند. اين دو برابر مبلغي است که 10 سال پيش براي همين منظور پرداخت شد و در ميان کشورها آمريکا هنوز هم بيشترين بودجه را براي توليد تجهيزات نظامي اختصاص مي‌ دهد.

اين شبکه در ادامه به تلاش سياستمداران آلماني در اين راه اشاره کرده و مي نويسد : گيدو وستروله وزير امور خارجه، راينر برودله وزير اقتصاد، و کارل تئودور تسو گوتنبرگ وزير دفاع پيشين آلمان، چون ديگر سياستمداران کشورهاي غربي، در سفرهايشان به خارج از کشور به تبليغ براي فروش اسلحه پرداخته‌ اند.
براي شرکتهاي چند مليتي اسلحه سازي سفر مقامات سياسي به‌ خاطر تبليغ سلاحهاي آنها اهميت ويژه‌اي دارد. اشتفان تسولر، رئيس بخش دفاع و امنيت شرکت اسلحه ‌سازي اروپايي (EADS)، در مورد اين تبليغها مي‌گويد: ما بدون حمايت سياستمداران نمي توانيم پروژه هايمان را در آينده اجرايي کنيم.

شرکتهاي اسلحه‌ سازي بر ضرورت حمايت سياستمداران از خود واقف‌ هستند. آنها خوب مي‌ دانند که اين اقدامي بسيار ضروري است تا قراردادهاي ميلياردي آنها امضا شوند. آنها مي‌ دانند که به خصوص در کشورهاي نيمه صنعتي که روند پيشرفت‌ آنها شتاب بيشتري دارد، علاقه به داشتن هواپيماي جنگي، بالگرد و زيردرياييهاي مدرن مدل غرب افزايش يافته است.

افزايش بودجه نظامي ‌در بسياري از کشورها

در هند بودجه نظامي در سال گذشته ميلادي تا يک سوم سال قبل از آن افزايش يافت. اين کشور تقاضاي خريد ??? هواپيماي جنگي به مبلغ ?/ ? ميليارد دلار را داشت. برزيل نيز بودجه نظامي‌ خود را تا ?? درصد افزايش داد و خواستار خريد تانک، هواپيماهاي جنگي و بالگرد شد.

يکي از بزرگترين قراردادهاي نظامي تاريخ چندي پيش ميان آمريکا و عربستان سعودي بسته شد. بر مبناي اين قرارداد قرار است عربستان سلاح‌ هايي به ارزش ?? ميليارد دلار از شرکتهاي آمريکايي خريداري کند. اين سلاحها قرار است طي پنج تا ?? سال آينده به اين کشور تحويل داده شوند. در ليست اين تجهيزات نظامي از جمله ?? هواپيماي اف - ?? و ??? بالگرد ديده مي ‌شوند.

دلايل افزايش بودجه نظامي

يان گرابه، يکي از مسئولان انستيتوي تحقيقات صلح آلمان که مرکز آن در شهر بن است، در رابطه با روند افزايش خريد سلاح در کشورهاي جهان مي ‌گويد: گذشته‌ اي نه چندان دور نشان‌ دهنده فرايندي است که در آن علاقه به نوسازي تجهيزات نظامي و تهيه انواع ‌پيشرفته اين تجهيزات در کشورها افزايش يافته است. کارشناس انستيتوي تحقيقات صلح آلمان بر اين نظر است که اين فرايند به خصوص در کشورهاي نيمه صنعتي شدت بيشتري يافته است.

يان دو دليل عمده براي تشديد علاقه به تجهيزات نظامي‌ برمي شمارد: يکي از اين موردها پرستيژ کشورهاست. و توضيح مي‌‌ دهد که کشورهاي داراي منابع عظيم نفت و ديگر مواد خام اوليه با خريد‌هاي نظامي خود مي خواهند قدرت نظامي خود را نيز به رخ رقبا بکشند. اين مسئول انستيتوي تحقيقات صلح آلمان دليل دوم را به علائق راهبردي کشورها مربوط مي ‌داند.

سرمايه ‌گذاري کشورها در عرصه تجهيزات نظامي‌

آمريکا هنوز هم چون گذشته بيشترين بودجه را براي توليد تجهيزات نظامي ‌سرمايه‌ گذاري مي‌ کند. بودجه نظامي آمريکا در سال ???? ميلادي ??? ميليارد دلار بود. اين مبلغ ?? درصد بودجه‌ اي است که در سراسر جهان براي مصارف نظامي هزينه مي ‌شود.

پس از آمريکا، چين قرار دارد که حدود ??? ميليارد دلار براي بودجه نظامي‌ خود در نظر گرفته است. روسيه با ?? ميليارد دلار در مقام پنجم، عربستان سعودي با ?/ ?? ميليارد دلار در مقام هشتم و هند با ?/ ?? ميليارد دلار در مقام نهم قرار دارد.

شرکتهاي آمريکايي بزرگترين سودها را از فروش اسلحه به دست مي‌ آورند. در گزارش سال ???? موسسه تحقيقات صلح در استکهلم آمده است که ايالات متحده ?? درصد کل صادرات تجهيزات نظامي ‌را در سراسر جهان به عهده دارد. دومين کشور صادر کننده سلاح روسيه با ?? درصد است و سومين کشور ‌آلمان است با ?? درصد کل صادرات تجهيزات نظامي در جهان.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس