"کنث ام. پولاک" سرپرست مرکز مطالعات سياست‌گذاري خاورميانه سابان در انديشکده بروکينگز طي سخناني در اين نشست تأکيد کرده بود: عليرغم رأي مثبت سازمان ملل به تحريم‌ها عليه ايران، تمرکز گفتگوي ما در اينجا روي همکاري‌ها است.

به گزارش خبرنگار ديپلماسي عمومي مشرق ، حدود دو ماه قبل مرکز سابان وابسته به انديشکده "بروکينگز" نشستي را با حضور 150 کارشناس برجسته و متخصص جهان در حوزه ايران برگزار کرد که تعدادي از مقامات بلند پايه دولت آمريکا نيز در اين نشست حضور داشتند.
در اين نشست سعي شده بود تا متخصصان بتوانند به تحليل عميقي از سياست جهاني در قبال ايران دست پيدا کنند و از منظر همسايگان ايران و بازيگران مهم بين‌المللي نظير چين و روسيه، مسائلي که توسط ايران مطرح شده است را بررسي کنند.
"کنث ام. پولاک" سرپرست مرکز مطالعات سياست‌گذاري خاورميانه سابان در انديشکده بروکينگز طي سخناني در اين نشست تأکيد کرده بود: با مد نظر قرار دادن رأي مثبت سازمان ملل به تحريم‌ها عليه ايران، تمرکز گفتگوي ما در اينجا روي همکاري‌ها است.
وي افزوده است: بسياري از شرکت کنند‌گان بر اين باورند که علي‌رغم رأي مثبت سازمان ملل، همچنان موضع بين‌المللي متحدي عليه ايران اتخاذ نشده و از اين ترس دارند که منافع اقتصادي و ژئوپلتيک واگرا، قدرتمندتر از توافقات فعلي آنها باشد.
پولاک در بخش ديگري از سخنان خود يادآور شده است: يکي از شرکت کنندگان متذکر شده که «جايي که شما نشسته‌ايد، جايي را که روي آن مي‌ايستيد، تحت تأثير قرار مي‌دهد»، به اين معنا که موضع جغرافيايي يا سياسي يک بازيگر رويکرد آن بازيگر را نسبت به توسعه در ايران تحت تأثير قرار مي‌دهد.
به گفته پولاک، در حالي که برخي از شرکت کنندگان احساس مي‌کنند تحريم‌ها به عنوان اولين گام مفيد واقع خواهند شد، ديگران تأکيد دارند که جامعه بين‌الملل با تمرکز بر فعاليت‌هايي که ايران را علي‌رغم برخي نارضايتي‌هاي ناشي از مواضع اين کشور به سمت ادغام در جامعه جهاني سوق مي‌دهد، بايد همان «مدلي را که در قبال چين» اتخاذ شد در پيش گرفت.
سرپرست مرکز مطالعات سياست‌گذاري خاورميانه سابان در انديشکده بروکينگز در بخش ديگري از سخنان خود با ارائه گزارشي از آنچه در اين نشست رخ داده، آورده است: همزمان در اين کنفرانس همکاري‌هاي ايران با حماس، حزب‌الله، سوريه و گروه‌هاي متعدد در عراق و افغانستان مورد بررسي قرار گفت که ما نيز توانمندي اتحاد و انسجام دروني نظام اين کشور را تحليل مي‌کنيم.
پولاک در ادامه ابراز اميدواري کرده که با انجام اين کار، درک دقيق‌تري از اوضاع داخلي ايران کسب کنند و به شيوه‌اي که از طريق آن فعاليت‌هاي بين‌المللي مي‌تواند برآورد‌هاي ايران را تحت تأثير قرار دهد، دست يابند.
وي در ادامه سخنان خود خطاب به شرکت کنندگان هشدار داد که"قانون چاتم هاوس" (Chatham House Rule) قانوني که بر اساس آن منابع اطلاعاتي يک نشست، کنفرانس، سمينار و... محرمانه باقي مي‌ماند اما محتواي آنها قابل انتشار است، شامل حال اين کنفرانس مي شود.
پولاک تأکيد کرده است که محتواي اين گفتگو‌ها قابل انتشار است اما به هيچ فردي منسوب نيست و با توجه به اين مطلب و با در نظر گرفتن حساسيت حوادث داخلي ايران، نام افراد شرکت کننده در اين نشست را منتشر نمي‌کنيم.
يادآور مي‌شود اين نشست در دو روز کاري و جمعاً در شش پانل کاري و دو سخنراني مقدماتي و دو سخنراني افتتاحيه در دو روز ادامه يافته بود.
سخنان سپهبد سپهبد جان الن، فرمانده موقت مرکز فرماندهي ايالات متحده در مراسم خوش آمد گويي روز اول محرمانه باقي ماند. سخنران مراسم افتتاحيه که باز هم مباحث آن محرمانه باقي مانده دريادار مايک مولن رئيس ستاد مشترک ارتش آمريکا بوده است.
پانل اول اين نشست به اولويت‌هاي ايران اختصاص داشته که "سوزان ملوني"، کارشناس ارشد مرکز سابان در بروکينگز مديريت ان را بعهده داشته است. همچنين پنل دوم به رويکردهاي فعلي منطقه اختصاص يافته که "دنيل بايمن" (Daniel Byman)، کارشناس ارشد مرکز سابان در بروکينگز آن را اداره کرده است.
يادآور مي شود که "رويکرد‌هاي فعلي در فضاي بين‌المللي" موضوع پانل سوم بوده که "کنث ام. پولاک" سرپرست مرکز سابان در بروکينگز مسئوليت دبير آن را بر عهده داشته است. همچنين مبحث پاياني نشست کاري روز اول اين سمينار نيز بررسي "روابط دريايي در منطقه و ديپلماسي در خليج فارس" بوده است.
نشست‌هاي روز دوم اين سمينار با سخنان سپهبد جان الن، فرمانده موقت مرکز فرماندهي ايالات متحده برگزار شد که مباحث آن محرمانه باقي مانده است. در اين روز کارشناسان مسائل ايران طي سه پانل به بحث و بررسي اوضاع داخلي ايران و منطقه خليج فارس پرداخته اند.
سخنران افتتاحيه دومين نشست‌هاي تخصصي کارشناسان انديشکده بروکينگز"ميشل فلورني" معاون وزير دفاع آمريکا در امور سياست‌گذاري بوده که متن سخنان وي نيز محرمانه باقي مانده است.
چهارمين پانل تخصصي با موضوع "فشار بين‌المللي هوشمندتر"با مديريت "سوزان مالوني" کارشناس ارشد مرکز سابان در بروکينگز برگزار شده که تمرکز کارشناسان بر راهکار‌هاي تحريم بيشتر و بهتر عليه ايران معطوف شده است.
"چشم‌انداز‌هاي پيش‌روي همکاري منطقه‌اي" موضوع پانل شماره پنج بوده و نشست آخر نيز با موضوع "معماري‌هاي امنيتي جديد" توسط "دنيل بايمن" کارشناس ارشد مرکز سابان در بروکينگز
برگزار شده است.
پايگاه خبري تحليلي مشرق به دليل اهميت مباحث مطرح شده درباره مسائل ايران ، در روزهاي آينده مباحث تخصصي مطرح شده در اين نشست‌ها را به همراه اسناد آن منتشر خواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس