به گزارش مشرق به نقل از فارس، "رحمان ملک " وزير کشور پاکستان به عنوان نماينده ويژه رئيس جمهور آن کشور و به منظور ابلاغ پيام "آصف علي زرداري " به رئيس جمهور کشورمان شب گذشته وارد تهران شد.
تا کنون جزئيات هدف اين سفر انتشار نيافته است، اما آنچه مسلم است سفر نماينده ويژه رئيس جمهور پاکستان به تهران نميتواند بيارتباط با مسائل اخيري باشد که ابهامات و ترديدهايي را نزد مقامات تهران در مورد حسن نيت اسلامآباد در واکنش به اوضاع خاورميانه ايجاد کرده است.
پاکستان در ماه مارس ميزبان شاهزاده بندر بن سلطان دبير شوراي امنيت ملي رژيم سعودي بود که پيشنهاد کرد نيروهاي ارتش پاکستان براي کمک و حمايت از پادشاهيهاي عربستان و بحرين به اين دو کشور اعزام شوند.
پس از اين ديدار، شيخ خالد بن احمد بن محمد آل خليفه، وزير امور خارجه بحرين، به پاکستان رفت. وي تأييد کرد که ارتش پاکستان آمادگي دارد نيروهاي خود را براي حمايت و تقويت دولت بحرين اعزام کند.
در پي اين سفر رسانههاي چاپ پاکستان اقدام به نشر آگهي کردند که در آن اعلام شده بود براي اعزام به بحرين ثبتنام بعمل ميايد.
در حالي که گزارشها حاکي از آن بود که مزدوراني که براي پيوستن به گارد ملي بحرين ثبتنام ميکنند، از سوي فرستادگان اين نهاد و همچنين وهابيون تندرو براي استخدام مصاحبه ميشوند، برخي رسانهها در اين کشور گزارش دادند که بيش از هزار نفر براي عضويت در گارد ملي بحرين و مشارکت در سرکوب مردم مسلمان آن کشور ثبتنام کردهاند.
برخي رسانههاي منطقه به نقل از يک منبع آگاه در ارتش پاکستان نوشتند که پاکستان با اعزام دو بخش از نيروهاي نظامي ارتش پاکستان شامل 20 هزار نفر به عربستان سعودي موافقت کرده است. اين نيروها در حالت آماده باش براي کمک نظامي به عربستان سعودي قرار دارند و در صورت ضرورت اعزام خواهند شد اما در رابطه با بحرين، با استخدام نظاميان بازنشسته و همچنين استخدام عموم مردم موافقت کردهاند.
در حالي که مقامات پاکستان بطور تلويحي گفتهاند که طرحهاي اعزام نيروهاي ارتش پاکستان به عربستان سعودي و احتمالاً بحرين، در حال نهايي شدن ميباشد، اوايل ماه جاري، کاردار سفارت پاکستان در تهران به وزارت امور خارجه ايران احضار شد و بهروز کمالوندي، معاون وزير امور خارجه ايران، نگراني ايران از عضو گيري براي نيروهاي نظامي و پليس بحرين در پاکستان را ابلاغ کرد.
وي هشدار داد که اگر اين عضوگيري متوقف نشود، تبعاتي جدي بر روابط ديپلماتيک پاکستان و ايران خواهد داشت.
جمعه گذشته نيز يک روزنامه هندي مدعي شد پس از آنکه حکومت ايران به استخدام مأموران نظامي پاکستان در نيروي پليس بحرين اعتراض کرد، روابط ديپلماتيک ايران و پاکستان تيره و تار شد.
وبسايت «هندوستان تايمز» با اشاره به احضار کاردار پاکستان در تهران به وزارت خارجه ايران، اين اقدامات را نشانه تيرگي در روابط دو کشور خواند.
استخدام داوطلبان پاکستاني براي عزيمت به بحرين هنگامي واکنش تهران و حتي خشم مردم اين کشور را برانگيخت که برخي خبرها از دخالت نيروهاي آمريکايي و حمايت آنان از اين طرح و گزينش اهل سنت منتسب به گروههاي تندرو و وهابيون در اين کشور حکايت داشت.
هر چند برخي محافل پاکستاني در توجيهي غير قابل قبول گفتهاند که امر عضوگيري و اعزام نيروي نظامي به بحرين از سوي نهادهاي غيردولتي پاکستان انجام ميگيرد اما با نگاهي به روند و شرايط بکارگيري اين افراد آشکار ميگردد که اين پروژه نه تنها نميتواند بدون دخالت نهادهاي دولتي و نظامي اين کشور صورت گيرد بلکه نشان از حمايت آنها از اين اقدام دارد.
برخي نيز اين اقدام اسلامآباد را نه يک فعاليت سياسي بلکه به آن به عنوان يک پروژه اقتصادي مينگرند که اين نظريه نيز با توجه به حساسيتهاي داخلي پاکستان و زمينه مساعد تشديد اختلافات فرق اسلامي در اين کشور، دخالتهاي برخي قدرتهاي منطقهاي و فرامنطقهاي و حمايت آنان از اين طرح بويژه آمريکا و عربستان سعودي و همچنين وضعيت داخلي بحرين که شيعه و سني در کنار يکديگر خواستههاي برحق و حقوق از دست رفته را مطالبه ميکنند، نميتواند پذيرفتني باشد.
در حالي که دخالت پاکستان در سرکوب قيامهاي مردمي در بحرين و عربستان از منظر حقوق و موازين بينالمللي مردود است، شرايط داخلي اين کشور نيز چنين دخالتي را اقتضي نميکند.
برخي کارشناسان پاکستاني بر اين باورند که در حاليکه در سايه سکوت مشکوک حکومت پاکستان روزانه تعداد قابل توجهي از مردم بيگناه اين کشور توسط هواپيماهاي آمريکايي کشته ميشوند، مزدوران پاکستاني اگر توان دافع دارند بهتر است بجاي برادر کشي در بحرين وعربستان از هموطنان وهمکيشان خود در برابر آمريکاييها دفاع کنند.
سفر جاري رحمان ملک وزير کشور و نماينده رئيس جمهور پاکستان به تهران در حالي صورت ميگيرد که وي علاوه بر اينکه تلاشخواهد کرد مقامات ايران را در موضوع شوق اين کشور در سرکوب قيامهاي مردمي در بحرين و عربستان سعودي قانع کند، لازم است پاسخ برخي سئوالات بيجواب مانده از دورههاي گذشته از جمله فعاليتهاي گروهک تروريستي "جندالله " و همچنين زمزمههاي مربوط به ميزباني از اعضاي گروهک منافقين را بدهد.