به گزارش مشرق به نقل از مهر، نشست مطبوعاتي سيد شمس الدين حسيني وزير امور اقتصادي و دارايي با حضور خبرنگاران و نمايندگان رسانههاي خارجي در واشنگتن برگزار شد که طي آن وزير اقتصاد به پرسشهاي متعدد خبرنگاران پاسخ گفت.
وزير امور اقتصادي و دارايي کشورمان با تشريح مفهوم جهاد اقتصادي، خاطرنشان کرد: جهاد اقتصادي يک اقدام معنوي و به واقع مبارزه با فقر، بيکاري و مبارزه با تحريمهاي اقتصادي است.
حسيني پيشرفتهاي کشور طي يکسال گذشته در زمينههايي چون شاخص بورس، حجم تجارت خارجي، ذخيره ارزي، به ويژه اصلاح ساختاري اقتصادي، هدفمند کردن يارانهها و سرمايه گذاري خارجي را برشمرد.
وي با اشاره به قطعنامه 1929 سال گذشته سازمان ملل متحد و تحريم ايران به موضوع تحول ساختاري اقتصاد ايران و هدفمند کردن يارانهها پرداخت و آن را نشانه عزم دولت براي پيشرفت و توسعه مبتني بر عدالت برشمرد.
وزير اقتصاد در عين حال خاطرنشان کرد: قبل از هدفمند کردن يارانهها، جمهوري اسلامي ايران بيشترين يارانه ها را در بخش انرژي ميپرداخت، ولي ايران تحت همان شرايط تحريم، برنامه هدفمند کردن يارانهها را به اجرا درآورد که اين موفقيت حاکي از ظرفيتهاي بالاي اقتصاد ايران است.
حسيني در ادامه با بيان پيشرفتهاي اقتصادي ايران در سال گذشته تصريح کرد: شاخص کل بورس تهران در سال 1389 ميزان 86 درصد و ارزش بورس تهران 70 درصد رشد داشته است.
وي در ادامه با بيان اينکه صادرات غيرنفتي ايران بيش از 24 درصد افزايش يافت، يادآور شد: حجم ترانزيت 40 درصد رشد کرد و جالب اينکه در سال گذشته بيش از 80 کشور از ايران به عنوان راه ترانزيت استفاده کردند و در سال گذشته ايران با 190 کشور مبادلات نفتي و غير نفتي داشته است.
به گفته وي، ذخيره ارزي کشور در اين مدت 100 ميليارد دلار بوده، حال آنکه بدهي خارجي ايران 20 ميليارد دلار بوده است. حسيني افزود: اقتصاد ايران به قدري جذاب است که به لحاظ شرکاي تجاري بي نظير است و مطلوبترين مکان براي جذب سرمايه گذاري خارجي است.
وي در پايان تصريح کرد: ايران اسلامي با وجود تحريمها، فشارها و جريانات بحراني منطقه در يکسال گذشته از رشد و پيشرفت چشمگيري در زمينههاي مختلف اقتصادي بويژه در زمينه افزايش تجارت و تحول درکاهش مصرف بنزين به دليل هدفمند کردن يارانهها و کاهش مصرف انرژي برخوردار بوده است.