به گزارش مشرق، در بازي «جهان بدون نفت» که به صورت آنلاين است، مردم سراسر جهان دعوت ميشوند تا در جمعآوري تصورات موجود در خصوص يک مسئله جهان واقعي مشارکت داشته باشند، يعني خطر عطش فراوان براي نفت و تأثيرات آن بر روي اقتصاد و کيفيت زندگي.
در «جهان بدون نفت»، 32 هفته نخست بحران نفتي جهان شبيهسازي ميشود. کاربران ميتوانند در سايت اين بازي رويدادهاي احتمالي را دنبال کرده و راهحلهاي خود را به اشتراک بگذارند. هر کس ميتواند با خلق يک داستان شخصي در اين بازي شرکت کند و از طريق ايميل، تماس تلفني، وبلاگ، فايل تصويري و غيره واقعيت متصور زندگي خود در اين حالت بحراني را شرح و ارائه دهد. سايت بازي تمامي اين داستانها را به هم مرتبط ميسازد. سازندگان اين بازي همچنين براي اين که جديت کار را بالا ببرند براي داستانهاي معتبر و خوب نيز پاداشهايي در نظر گرفتهاند.
اين بازي بر آن است تا هوش جمعي و خرد عمومي را فرا بخواند. لذا بازيکنان ميتوانند با هم مشارکت کرده و بينشهاي عمومي و اوليه در مورد عوامل و پيامدهاي ممکن را بدست آورند. راهکارهاي بازيکنان ــ از جمله قالببندي جوامع مختلف، حذف مصارف بيمورد، و ايجاد زندگي منعطفتر ــ به عنوان پادزهرهايي براي فلجهاي حاصل از اين بحران انرژي به کار ميروند.
بودجه اختصاص دادهشده براي ساخت اين بازي 100.000 دلار اعلام شده است. «جهان بدون نفت» توسط شرکت Writerguy LLA ساخته شده است.
طبيعتاً از طريق اين بازي کاربران ميتوانند سناريوها و راهکارهاي مختلفي براي مقابله با چنين بحراني در اختيار سازندگان آن قرار دهند. به ديگر سخن، کاربران که از کشورهاي مختلفي نيز ميباشند ميتوانند نگرشها خود را در اين باره در دسترس دولتمردان قرار دهند و آنها براي مديريت و کنترل چنين بحراني برنامهريزي ضروري را صورت داده و زيرساختهاي لازم را مهيا سازند.
عمده منابع نفتي جهان در خاورميانه و نزد کشورهاي عربي و ايران و نيز در کشورهاي کانادا و آمريکا ميباشد. مسلماً يکي از دلايلي که سبب ميشود نقش کشورهاي خاورميانه در اقتصاد جهاني جدي گرفته شود، منابع سرشار از نفت آنهاست. در چنين حالتي طبيعي است که دولتمردان غربي به دنبال راهکارهايي باشند تا وابستگي خود را به منابع نفتي و محصولات نفتي به حداقل ممکن برسانند تا در اثر ايجاد تغيير و تحولات در منابع نفتي جهان، اقتصاد آنها دچار شُک نشده و فلج نگردد.
اين بازي قطعاً ميتواند راهکارهاي خلاقانه و مناسبي در اختيار سياستگذاران و دولتمردان قرار دهد، چرا که برگفته شده از خرد جمعي و عموم مردمي ميباشد که مصرف کالاهاي نفتي در زندگي عادي و روزمرهشان به شدت تأثيرگذار است.