به گزارش مشرق، علي محرر در گفتوگو با مهر، درباره اعلام قيمت خريد تضميني برگ سبز چاي و واکنش چايکاران، گفت: سازمان چاي نماينده دولت است و بايد به وظيفه قانوني خود عمل کند و همچنين با کشاورزان هم تعامل داشته باشد بنابراين سازمان اين ابلاغيه را اجرا ميکند.
وي افزود: کشاورزان تمايل به افزايش قيمت خريد تضميني را دارند اما مصوبه شوراي اقتصاد اين بود و سازمان هم به عنوان نماينده دولت بايد اين کار را عملياتي کند.
سرپرست سازمان چاي با بيان اينکه سازمان نظرات کارشناسي را به شوراي اقتصاد اعلام کرده بود، اظهار داشت: در گفتوگو با چايکاران هم مطرح کردم که تا زماني که رويه بازار تغييري نکند، قيمت خريد تضميني هم افزايش زيادي نمي يابد.
محرر با اشاره به تاثير عرضه و تقاضا بر قيمت خريد تضميني برگ سبز چاي، تصريح کرد: تا زماني که تقاضا براي چاي ايراني کم باشد و تبليغاتي براي مصرف چاي ايراني نشود، در وضعيت موجود تغييري ايجاد نخواهد شد.
وي با بيان اينکه چاي ايراني ارگانيک و بدون هرگونه آلودگي است، گفت: متاسفانه به تازگي چاي توليدي کشور ژاپن که آلوده به مواد راديواکتيو است در رسانه ملي تبليغ شد و اين درحالي است که ديگر کشورهاي جهان واردات محصولات کشاورزي از ژاپن را ممنوع اعلام کردهاند.
قيمت تضميني هرکيلوگرم برگ سبز چاي درجه يک 6 هزار ريال و هر کيلوگرم برگ سبز درجه دو 3 هزار ريال در سال جديد زراعي اعلام شده، اين درحالي است که در سال جاري بهاي برگ سبز چاي درجه يک 540 تومان و درجه دو 290 تومان تعيين شده بود که کشاورزان نسبت به اين قيمت اعتراض داشتند.
چايکاران نرخ پيشنهادي خود براي برگ سبز درجه يک را 1200 تومان و براي برگ سبز درجه 2، 750 تومان پيشنهاد کرده بودند. دو سال قبل از اين هم اتحاديه تعاوني چايکاران درخواست 7 درصد افزايش قيمت خريد تضميني را داده بود اما اين پيشنهادات هيچگاه محقق نشد.