با گذشت پنج ماه از سخنان حسن روحانی مبنی بر خروج اقتصاد کشور از رکود در فصل بهار امسال، معاون اول روحانی همچنان از تلاش دولت برای خروج از رکود سخن می گوید و سایر مقامات ارشد دولتی نیز اظهارات متناقضی در این باره بیان داشته اند.

بالاخره از رکود خارج شدیم یا نه؟
گروه اقتصادی مشرق- 15شهریورماه امسال حسن روحانی در جمع مردم مشهد اظهار داشت: «ما به شما قول داده بودیم که در رکود قالب خواهیم شد. ما طرح لازم برای عبور از رکود را اماده کرده ایم و بخشی که نیاز به قانون داشت را تقدیم مجلس کرده ایم و اما امروز در کنار مرجع امام رضا(ع) اعلام می کنم ما خوشخبتانه از رکود عبور کرده ایم. محاسبات 3 ماهه اول سال 93 اعلام می کند که دولت از رکود عبور کرده است.»

هر چند سخنان روحانی با تعجب محافل کارشناسی مواجه شد؛ اما بانک مرکزی با انتشار آمار رشد اقتصادی فصل بهار اظهارات روحانی را تایید کرد. البته مرکز آمار تاکنون از انتشار رقم رشد اقتصادی دو فصل اول امسال خودداری کرده است.

علاوه بر تعلل مرکز آمار، اظهارات متناقض سایر مقامات ارشد دولت درباره خروج از رکود دیگر دلیلی است که اصل ماجرا را زیر سوال برده است در ادامه به چند نمونه اشاره می شود:

1) چند روز پس از سخنان روحانی، اسحاق جهانگیری در 24 شهریورماه با اشاره به لایحه‌ای که برای خروج از رکود در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته، اظهار امیدواری کرد؛ نمایندگان مجلس با نظر مثبت این لایحه را به تصویب برسانند تا دولت بتواند به برنامه‌های خود برای خروج از رکود اقتصادی جامه عمل بپوشاند. او همچنین گفته بود: علاوه بر اینها، اخیراً سیاست‌های جدیدی نیز تدوین شده و از دستگاه‌های اجرایی خواسته شده در حوزه وظایف خود با رعایت و اجرای این سیاست‌های زمینه خروج از رکود و رونق اقتصادی را فراهم کنند.

2) جهانگیری 27 شهریورماه هم گفت: برای خروج از رکود و رسیدن به رونق اقتصادی، بخش‌هایی که پیشران اقتصاد هستند و مزیت‌های اصلی اقتصاد در آن بخش‌ها قرار دارد، باید به حرکت درآیند تا به این ترتیب در سایر بخش‌های اقتصادی کشور نیز تحرک ایجاد شود.

3) جهانگیری 29 شهریورماه هم اظهار داشت: برای این منظور مصوباتی در دولت فراهم شده و لایحه‌ای نیز تقدیم مجلس شورای اسلامی گردیده که انتظار داریم نمایندگان مجلس این لایحه را تصویب کنند چرا که اگر برخی از بخشهای مهم و کاربردی آن به تصویب نرسد، برای خروج از رکود با مشکل مواجه خواهیم شد.

بالاخره از رکود خارج شدیم یا نه؟

4) روحانی هم مجددا بر خروج از رکود تاکید کرد و 2 مهرماه گفت: بعد از دو سال رکود اقتصادی مستمر در ایران، اکنون محاسبات نشان می‌دهد که از رکود خارج شده‌ایم.

5) روحانی 4 مهرماه هم اظهار داشت: گزارش جدید بانک مرکزی درباره وضعیت رکود اقتصادی در کشور حاکیست که کشور در سه ماهه اول سال ۹۳ به طور کامل از رکود خارج شده و وارد دوران رونق شده‌ایم.

6) جهانگیری 8 مهرماه از کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خواست برای برون رفت از مشکلات اقتصادی، کاهش تورم و خروج از رکود، همکاری و تعامل خود را با دولت افزایش دهند.

7) جهانگیری 9 مهرماه هم از ادامه رکود سخن گفت: در مقطع فعلی كه اقتصاد كشور در شرایط ركود قرار گرفته، توسعه صادرات غیرنفتی نقش تعیین كننده ای در خروج از این شرایط دارد و بر اساس نظر اكثریت اقتصاددانان، یكی از پیش‌رانهایی كه می تواند به خروج از شرایط ركود كمك كند، توسعه و رشد صادرات غیرنفتی است.

8) معاون اول روحانی مجددا در 14 مهرماه به منظور حسن پیگیری اجرای كلیه سیاست‌های ابلاغی دولت برای خروج غیر تورمی از ركود، طی بخشنامه ای، وزارتخانه ها، بانك مركزی و موسسات دولتی را به انجام وظایفی در این راستا مكلف كرد.

بالاخره از رکود خارج شدیم یا نه؟

9) حسن روحانی مجددا 22 مهرماه بر خروج از رکود تاکید کرد: امروز هیچ تردیدی وجود ندارد که ما از رکود عبور کرده ایم.

10) محمد نهاوندیان رئیس دفتر روحانی 23 آبان ماه اظهار داشت: «تورم را مهار کرده و از رکود خارج شدیم».

11) اسحاق جهانگیری معاون اول روحانی یک روز بعد یعنی 24 آبان ماه گفت: «دولت اکنون به صورت جدی پیگیر موضوع خروج از رکود است و منتظر هستیم که مجلس لایحه خروج از رکود را به دولت برگرداند.» جهانگیری بدون توجه به سخنان شهریورماه روحانی، افزوده بود: «ما اطمینان می دهیم که اگر این بسته به صورت کامل اجرا شود نه تنها از رکود خارج و وارد دوره رونق خواهیم شد بلکه مساله اشتغال، توسعه کشور و دغدغه های مردم و مسوولان در زمینه های مختلف اقتصادی برطرف خواهد شد.»

12) روحانی 11 آذرماه هم گفت: امروز در بسیاری از بخش‌ها از رکود عبور کرده‌ایم و امسال رشد اقتصادی ما مثبت خواهد بود.

13) نهاوندیان 15 آذرماه از خروج از رکود سخن گفت: با وجود اینکه هنوز مذاکرات ادامه داشت ما توانستیم تورم را کاهش دهیم و کشور را از رکود خارج کنیم.

14) جهانگیری 18 آذرماه با بیان اینکه در بودجه سال ۹۴ منابعی برای توسعه اشتغال در نظر گرفته شده، اظهار امیدواری کرد تا پایان امسال کشور به رشد اقتصادی دست یافته و خروج از رکود محقق گردد و بتوانیم وارد دوره رونق اقتصادی شویم.

15)روحانی 24 آذرماه هم گفت: خوشبختانه دولت موفق شد کار سخت ایجاد ثبات و خروج از رکود را توأمان انجام دهد.

16) جهانگیری 26 آذرماه مجددا به گونه ای سخن گفت که گویا هنوز اقتصاد کشور از رکود خارج نشده است. او  لازمه خروج از ركود اقتصادی را مصمم بودن همه بخشها دانست و گفت: هر مسئولی باید در حوزه فعالیت خود برای موضوع خروج از ركود سرفصلی در نظر بگیرد و مجموعه مصوبات دولت برای این منظور را در دستور كار خود قرار دهد.

17) روحانی 3 دی ماه گفت: در زمینه رکود نیز آمارهای شش ماهه نشان می دهد با رشد ۴ درصدی مواجه ایم که این به معنای آغاز رونق و شکوفایی و حرکت به پیش در مسیر آینده ای بهتر برای کشور است.

18) نهاوندیان 6 دی گفته بود: برخلاف سال ۹۱ که شاهد منفی شدن رشد اقتصاد در حد منفی ۶ و ۸ دهم درصد بودیم، خوشبختانه اکنون از رکود خارج شده‌ایم به طوری که نرخ مثبت را تجربه می‌کنیم.

19) محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و سخنگوی دولت 28 دی ماه گفته بود: لایحه خروج از رکود و دیگر برنامه‌هایی که دولت ارائه کرده است، معطوف به برنامه کوتاه‌مدت است، اما برای خروج از رکود نیازمند برنامه میان‌مدت هستیم که برنامه ششم توسعه به همین منظور تدوین می‌شود.

20) در تازه ترین موضع گیری در این ماجرای پرتناقض، معاون اول روحانی امروز یکشنبه 19 بهمن اظهار داشته است: «ما امروز با مشکل بیکاری روبرو هستیم و در تلاش هستیم تا از رکود خارج شویم و لازمه حل مشکل بیکاری و تحقق رونق اقتصادی این است که طرح‌های عمرانی با سرعت بیشتری اجرا شوند.»

بدین ترتیب در حالی که به روزهای پایانی سال 1393 نزدیک می شویم، هنوز مشخص نشده اقتصاد کشور در سال جاری از رکود خارج شده یا خیر؟ معلوم نیست باید حرف کدام یک از مقامات ارشد دولتی را باور کرد و حرف کدام یک درست و کدام نادرست است؟

لینک مستندات:

http://www.jamnews.ir/detail/News/413408
http://www.khabaronline.ir/detail/374011/Politics/government
http://www.president.ir/fa/84474
http://www.iribnews.ir/NewsText.aspx?ID=365999
http://www.president.ir/fa/80939
http://www.president.ir/fa/81678
http://www.president.ir/fa/81579
http://www.president.ir/fa/83150
http://www.president.ir/fa/81802
http://www.president.ir/fa/81634
http://www.president.ir/fa/82835
http://www.president.ir/fa/80997
http://www.president.ir/fa/83084
http://www.president.ir/fa/83234
http://www.president.ir/fa/82745
http://www.president.ir/fa/83306
http://www.president.ir/fa/82903
http://www.president.ir/fa/81226
http://www.president.ir/fa/81393
http://www.president.ir/fa/81037

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 19
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • ناشناس ۰۰:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    متاسفانه رکود تورمی همچنان ادامه دارد و نشانه ای از رونق کسب و کار در بازار دیده نمیشود.
  • یار ۰۰:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    اگر به این راحتی رییس دولت غلو میکند وای بحال وزرا و ...ایا کسی نیست که بگوید لطفا لاف نزنید .معادن و معدنکار به بدبختی افتاده در همان حال که من و شرکایم بروز سیاه نشستیم اقای وزیر و رییس دولت میگوید معادن در بهترین شرایط است اما کسی نیست از ما بپرسد شما در چه حالید؟میروند و از شرکتهای خودشان سوال میکنند و راضی هم هستند
  • ۰۰:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    با کاهش درآمد فروش نفت با یک سوم قیمت و پابرجایی تحریمات پیشین و اضفه شدن تحریمهای جدید نه تنها از رکود خارج شدیم بلکه مازاد هم داریم! کسی کمک مالی نمیخواد؟؟؟
  • ۰۶:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    جناب آقای روحانی یه حرف هایی میزنند کما این که قبل انتخابات هم یه حرفهایی زدند، زیاد نباید روی این حرف ها حساب باز کرد....
  • ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    بازار که نشون میده خارج شدیم اما شما رو نمیدونم
  • سهامدار مظلوم ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    عمق ركود را از كاهش ارزش بورس لعنتي بايست فهميد. عمق ركود را بايد از فضاي كسب و كار فهميد كه اشك كسبه در آمده. عمق ركود را بايد از افزايش چكهاي برگشتي فهميد. عمق ركود را از افزايش احمقانه سود بانكي بايد فهميد. عمق ركود را از خيل بيكاران بايست فهميد. عمق ركود را از چرخه توليد فشل بايست فهميد. و... حالا هر كي از خروج ركود مي خواهد سخني در بكند، بكند . شايد به خيالشان با آن كليد معروف جادوئي دربهاي اقتصاد راگشايش نموده اند و ركود را از قفس بدبختي ملت خارج كرده اند و ملت را به شادماني عميق وارد نموده اند !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • هادی ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    درست است از رکود خارج نشده ایم.اما باید دید علت چیست؟من قصد حمایت از دولت روحانی را ندارم.اما این دولت میراثی رو از دولت قبل به ارث برده که که حالا حالا کمر راست نميتونه بکنه!اثرات رکود تورمی نه تنها در این 2 و 3 سال روی کار آمدن دولت جدید بلکه شاید دهه ها در اقتصاد کشور وجود داشته باشه و با این شرایط بازار نفت هم تشدید میشه...هیچکس از دولت قبل سوال نکرد که چرا کشور رو به این جا کشوند اما ما داریم بخاطر اینکه رییس جمهور امید میده به مردم هرچند شاید حقیقت هم نداشته باشه باز خواستش میکنیم!امید ما تنها به خداست....
  • ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    از روي كود عبور كرديم نه ركود :)
  • ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    بازار کاملاً خوابیده و راکده راکده
  • امیر تبریز اوغلی ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    شناسنامه داری؟
  • محمد ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    بعضی از دولتی ها های میگن دولت قبل چه کرد.حالا ما از شما دمی پرسیم خودتان چه می کنید واضح بگید قول بدبد نپیچونید.از قدیم گفتند اگه خواستی یک سوزن به کسی بزنی یک جوال دوز به خودت بزن.دلم می خواد برن از نزدیک از قشر ضعیف جامعه بپرسن از این دولت راضی هستید یا دولت قبل .من که از خیلی رضایت از دولت قبل را شنیدم.
  • جاوید ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    والا ما 15 ساله کاسب بازاریم تا حالا یه همچین وضعیتی ندیده بودیم, شما رو نمیدونم شاید وضع ساقی ها خوب باشه!
  • ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    بی سواد بی عقل
  • آخوند ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    مسکن مهر، طرح مزخرفی است.
  • ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    یه ذره دیگه مونده کامل خارج بشیم از رکود فقط یه ذره
  • ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    اغلو تو دیگه حرف نزن
  • ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    ما از روی کود عبور کردیم
  • نادر ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    اینها که مدعی بودند ما با شیوخ عرب منطقه سر سری داریم .پس چی شد فتیله نفت را کشیدند پایین
  • ریاستی ۱۸:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    اقای بریزیدنت بیش از 18 ماه است که از انتخابات خارج شدیما!!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس