به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از فارس، از سال 2003 تا 2010 چند شبکه اطلاعاتي حزبالله در اسراييل بازداشت شدند. بازجوييها نشان داد که حزبالله پس از ترور عماد مغنيه، اطلاعات متنوعي از محل سکونت فرماندهان ارتش صهيونيست و مراکز فعال اقتصادي و نظامي و تأسيسات زيربنايي نظامي فلسطين اشغالي جمعآوري کرده است.
*چه گروهي «ناتو» را وادار به عقبنشيني زودهنگام از لبنان کرد
رژيم صهيونيستي در سال 1361 شمسي با حمله گسترده نظامي به لبنان مرتکب اشتباه فاحشي شد. سرکوب مقاومت فلسطين و اخراج آن از لبنان و سپس تلاش براي برپايي يک نظام سياسي دست نشانده از مهمترين اشتباهات بزرگ اين رژيم در لبنان بود.
در پي اين اقدام مقاومت مردمي در قالب "مقاومت اسلامي " شاخه نظامي حزب الله شکل گرفت که با انجام عمليات کيفي، همه اهداف رژيم صهيونيستي را براي برپايي نظام مزدور و دست نشانده به رياست بشير جميل فرزند رئيس حزب فالانژ نقش بر آب کرد.
مقاومت در آن مرحله نهتنها رژيم صهيونيستي را شکست داد، بلکه نيروهاي چندمليتي وابسته به پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) را نيز وادار به عقب نشيني زودهنگام از شنهاي متحرک لبنان کرد. در آن مرحله نظاميان اشغالگر صهيونيست ناگزير به تدريج از بيروت و ساير مناطق لبنان تا نوار اشغالي جنوب عقب نشيني کردند.
*ثبت پيروزي دوم در سال 2000
صهيونيستها به منظور جلوگيري از عمليات مسلحانه رزمندگان مقاومت اسلامي و حمله به شهرکهاي صهيونيست نشين شمال فلسطين اشغالي، منطقهاي را به شکل کمربند امنيتي در نوار مرزي جنوب لبنان تحت اشغال خود باقي گذاشت. اين نوار مرزي از منطقه دماغه ناقوره در درياي مديترانه تا ارتفاعات جبل الشيخ در مرز سوريه در عرض 15 تا 35 کيلومتر امتداد داشت.
با اين وصف پيدايش مقاومت حقيقي مردم لبنان واکنشي طبيعي به اشغال اين کشور بود. عمليات مقاومت براي بيرون راندن نظاميان اشغالگر و مزدوران محلي آنها از کمربند امنيتي از سال 1982 تا سال 2000 ادامه يافت که نظاميان صهيونيست در آن سال ناگزير بدون قيد و شرط از جنوب لبنان فرار کردند، و اين فرار اولين پيروزي حزب الله در تاريخ رويارويي اعراب با رژيم صهيونيستي به ثبت رسيد.
*برتري اطلاعاتي، مهمترين سلاح حزب الله مقابل اسراييل
بيترديد استفاده متقابل حزب الله و کيان غاصب از ابزارهاي اطلاعاتي و روشهاي جاسوسي، مهمترين راهکار هريک از طرفهاي درگير در مرز جنوب لبنان با فلسطين اشغالي بوده است. جنبش مقاومت اسلامي شاخه نظامي حزب الله به منظور تحقق آرمانهاي مقدس خود از جمله آزادسازي جنوب از طريق اجراي عمليات مسلحانه ضد اشغالگران، ابزارهاي اطلاعاتي را نيز سرلوحه راهکارهاي خود قرار داد، و رژيم صهيونيستي نيز به منظور برداشتن حزب الله از سر راه خود در لبنان تا تحقق اهداف درازمدت خود به اقدامات جاسوسي توأم با عمليات تروريستي روي آورد. بنابر استفاده از عامل تجسس و جمعآوري اطلاعات مهمترين ابزار اين دو جريان متخاصم براي چيره شدن بر يکديگر بوده که به مرور زمان به طرز فزاينده گسترش يافته است.
*اسراييل يا حزب الله، کداميک برنده جنگ اطلاعاتي آيندهاند؟
ابتدا پيش از ورود به بحث اصلي به چند پرسش اشاره ميکنيم. ميزان افزايش توانمندي اطلاعاتي حزب الله در سالهاي اخير چه اندازه بوده و رژيم صهيونيستي چه ديدگاهي نسبت به اين توانمنديها دارد؟ آيا رژيم صهيونيستي فزايندگي قدرت نظامي و توانمندي ابزار اطلاعاتي حزب الله را هماهنگ و متکامل ميخواند؟ ابزار اطلاعاتي حزب الله به منظور جلوگيري و بازدارندگي تجاوزهاي مکرر رژيم صهيونيستي به لبنان چه نقشي ايفا ميکند؟ ابزار اطلاعاتي حزب الله در جنگ 33روزه ژوئيه سال 2006 چه نقشي بازي کرده و در جنگهاي احتمالي آينده چه نقشي خواهد داشت؟ حزب الله در طول 30 سال گذشته از حيات خود تا چه اندازه موفق بوده عمليات جاسوسي و تروريستي رژيم صهيونيستي را در لبنان خنثي کند؟
*جبهههاي جديد اطلاعاتي حزب الله عليه اسراييل
شکي نيست که عوامل و ابزارهاي جاسوسي کيان غاصب به ويژه "موساد " و "امان " توانستند در مراحل گذشته ضرباتي را بر پيکر حزب الله از جمله ترور سيد عباس موسوي دبيرکل پيشين حزب الله و ترور حاج عماد مغنيه وارد کنند ولي حزب الله با توجه به اينکه رويارويي با رژيم صهيونيستي را يک جنگ وجودي و سرنوشتساز ميداند، فعاليتهاي مخفي خود را در سالهاي اخير در فلسطين اشغالي و در داخل لبنان به شدت متمرکز، متنوع، متحول و گسترش داده است. در اساسنامه حزب الله که به طور رسمي در سال 1363 انتشار يافت، آمده است که "اسرائيل " دشمن سرسختي است که بايد از اين منطقه ريشهکن شود.
حزب الله بر اساس اين ديدگاه، جنگ نظامي و امنيتي خستگي ناپذيري را ضد حضور ارتش صهيونيستي و شبهنظاميان مزدور ارتش آنتوان لحد در نوار مرزي جنوب لبنان تا عقب نشيني ذلتبار اين ارتش در 25 ماه مي سال 2000 اداره کرد. در آن مرحله رزمندگان مقاومت اسلامي در اين رويارويي سرنوشتساز، اطلاعات امنيتي فراواني از ارتش و ساير سرويسهاي جاسوسي و امنيتي رژيم صهيونيستي فعال در جنوب لبنان جمعآوري و تجزيه و تحليل کردند، تا در آينده از شگردها و راهکارهاي ارتش متجاوز ضد آن ارتش بهره برداري کنند.
*به هلاکت رساندن سرتيپ "ايرز گيرشتاين " و "عقل هاشم " پيروزي مهم اطلاعاتي حزبالله
در دوراني که نوار مرزي جنوب لبنان در اشغال صهيونيستها بود، حزب الله ضمن کاشت عوامل نفوذي در ارتش مزدور آنتوان لحد، توانست با برخي از نظاميان فلسطينيتبار در ارتش رژيم صهيونيستي نيز روابط همکاري برقرار کند و اطلاعات ارزشمندي از آنها به دست بياورد که در نتيجه آن عمليات کيفي چشمگيري را به مورد اجرا بگذارد که مهمترين آن به هلاکت رساندن سرتيپ "ايرز گيرشتاين " فرمانده واحد ارتباطي ارتش رژيم صهيونيستي در جنوب لبنان در ماه فوريه سال 1999 و نيز به هلاکت رساندن "عقل هاشم " يکي از مأموران امنيتي برجسته ارتش آنتوان لحد در جنوب لبنان در ماه مارس سال 2000 بوده است.
متعاقب عقب نشيني ارتش رژيم صهيونيستي از جنوب لبنان در ماه مي همان سال، چهره رويارويي نظامي بين حزب الله و ارتش رژيم صهيونيستي دگرگون گرديد و ابعاد امنيتي و جاسوسي به خود گرفت. سيد حسن نصر الله دبيرکل حزب الله چند بار در سخنان خود به اين نکته اشاره کرده است که جنبش مقاومت اسلامي پس از خروج صهيونيستها از جنوب تلاشهاي دامنهداري را به منظور بازسازي توان دفاعي و ميزان آمادگي خود براي هرگونه رويارويي احتمالي به عمل آورد. بر اساس اين گرايش حزب الله نوع اطلاعات مورد نياز حزب الله از اهداف و سياستگذاريهاي رژيم صهيونيستي، و نيز منابع و شيوه جمعآوري اطلاعات تغيير يافتند.
*اطلاعات حزب الله از محل سکونت فرماندهان ارتش و مراکز اقتصادي و نظامي اسراييل
از سال 2003 تا 2010 به ترتيب چند شبکه اطلاعاتي حزب الله در فلسطين اشغالي و دهها شبکه جاسوسي موساد فعال در لبنان شناسايي و عوامل آن بازداشت شدند.
بازجوييهاي به عمل آمده از همکاران حزب الله که اغلبشان از فلسطينيهاي ساکن مناطق اشغالي سال 1948 يا يهوديان عربتبار بودهاند، نشان داد که حزب الله پس از جنگ سال 2006 و پس از ترور عماد مغنيه، انواع اطلاعات از اماکن سکونت مسئولان و فرماندهان ارتش صهيونيست و مراکز فعال اقتصادي و نظامي، تأسيسات زيربنايي نظامي در سرتاسر مناطق جغرافيايي فلسطين اشغالي جمعآوري ميکرده است.
از سوي ديگر کشف دهها شبکه جاسوسي رژيم صهيونيستي در مناطق مختلف لبنان و دستگيري حدود 186 جاسوس لبناني، بازجوييهاي به عمل آمده از آنها نشان داد که فعاليتهاي اطلاعاتي و جاسوسي رژيم صهيونيستي در لبنان به مراتب گستردهتر از فعاليتهاي حزب الله در فلسطين اشغالي بوده است.