به گزارش مشرق به نقل از مهر، ماجرا از آنجا آغاز شد که همه کافي نت ها و پست بانکهاي سطح شهر با نصب اعلاميه اي از اعطا وام قرض الحسنه 500 هزار توماني توسط يک موسسه با عنوان "موسسه قرض الحسنه الزهرا" به خانوارها خبر دادند و از مردم براي ثبت نام دعوت کردند.
در اين اطلاعيه عنوان شده است که اين وام به هر کدام از اعضاي خانوارهاي لرستاني که داراي حساب يارانه اي هستند پرداخت مي شود به طوريکه يک خانواده 6 نفره مي توانند در مجموع سه ميليون تومان وام قرض الحسنه يعني به ازاي هر نفر 500 هزار تومان دريافت کنند.
وام هاي 500 هزار توماني با ضمانت حساب يارانه اي
نحوه بازپرداخت اين وام ها هم به اين صورت است که افراد با اعلام شماره حساب يارانه اي خود به صورت ماهانه مبلغ قسط از حساب آنها توسط موسسه ياد شده برداشت مي شود.
اين در حاليست که براي ثبت نام به منظور دريافت وام قرض الحسنه ياد شده که در استان به وام "يارانه اي" شهرت يافته است سرپرست خانوار بايد کپي شناسنامه، کارت ملي و شماره حساب خود به همراه هزار تومان وجه بابت ثبت نام به يکي از پست بانکها و يا کافي نت هاي سطح شهر ارائه کند.
اين در حاليست که هيچ گونه مدرک يا سندي مبني بر ثبت نام به افراد داده نمي شود و فقط به آنها گفته مي شود که تا چند روز ديگر براي اطلاع از نتايج ثبت نام و پذيرش خود به شعب پست بانک يا کافي نت ها مراجعه کنند.
به هر روي اين شرايط ناب براي دريافت وام هاي قرض الحسنه اي که قسط ماهانه آنها گفته مي شود حدود 8 هزار تومان است برخي شهروندان خرم آبادي و بروجردي را وسوسه کرد تا براي ثبت نام به کافي نت ها و شعب پست بانک مراجعه کنند که البته صفوف طولاني ثبت نام حساسيت مسئولان را برانگيخت تا در اين مورد به بررسي بپردازند.
فرماندار خرم آباد: تکذيب مي کنيم!
اولين واکنش ها در اين زمينه در خرم آباد توسط مسئولان فرمانداري ابراز شد. فرماندار شهرستان خرم آباد در اين رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تکذيب پرداخت چنين وام هايي توسط بانک ها و موسسات معتبر از مردم خواست در مواجهه با اين اطلاعيه ها هوشيار باشند.
حسن شريعت نژاد تصريح کرد: با توجه به پيگيري هاي به عمل آمده موسسه ياد شده مورد تاييد هيچ کدام از ارگان هاي متولي امر و معتبر نيست.
وي يادآور شد: در اين راستا به کافي نت هاي سطح شهر اطلاع رساني شده است که از ثبت نام و اطلاع رساني در اين زمينه اجتناب کنند.
اين در حاليست که فرمانداري بروجرد نيز با توجه به مراجعات مردم به اين امر واکنش نشان داد تا معاون فرماندار شهرستان بروجرد نيز در گفتگويي با رسانه ها خواستار اطلاع رساني در اين زمينه به منظور هوشياري مردم شود.
فرمانداري بروجرد: پرداخت وامهاي يارانه اي يک کلاهبرداري اينترنتي است
داوودي که با خبرنگار مهر در بروجرد گفتگو مي کرد، اظهار داشت: موضوع پرداخت وام هاي يارانه اي يک کلاهبرداري اينترنتي و سوء استفاده است.
وي با تاکيد بر اينکه با اطلاع رساني به اصناف، کافي نت ها و پست بانکها جلوي ثبت نام از افراد در اين زمينه گرفته شده است، خاطرنشان کرد: اعطاي وام هاي قرض الحسنه ياد شده تحت عنوان وام هاي يارانه اي هيچ ربطي به ستاد پرداخت يارانه ها ندارد.
معاون سياسي فرمانداري بروجرد با تاکيد بر اينکه پرداخت اين وام ها هيچ پشتوانه دولتي ندارد، يادآور شد: صحت موسسه ياد شده و موضوع پرداخت وام يارانه اي مورد تاييد ما نيست.
داوودي با تاکيد بر اينکه کافي نت ها و پست بانکهايي که اقدام به ثبت نام از مردم کرده اند کارشان غيرقانوني بوده است، خاطر نشان کرد: اگر مردم در اين زمينه شکايتي داشته باشند بايد مراکز ثبت نام پاسخگو باشند.
وي با بيان اينکه موارد ثبت نام براي وام هاي يارانه اي در شهرستانهاي بروجرد، ملاير و خرم آباد گزارش شده است، بيان داشت: ار مردم مي خواهيم از اين به بعد با اين گونه موارد هوشيارانه تر برخورد کنند و بدون استعلام از دستگاههاي متولي امر اقدامي انجام ندهند.
به هر حال با توجه به اطلاع رساني صورت گرفته توسط فرمانداريهاي بروجرد و خرم آباد به نظر مي رسد پرداخت وام يارانه اي به مردم بيشتر شبيه دروغ 13 سال باشد و مردم بايد با اين گونه اطلاعيه ها با دقت و هوشياري بيشتري برخورد کنند.