به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از فارس، مالينو دينوچي نويسنده روزنامه فرانسوي موندياليزاسيون به تحليل تاثيرات پنهان جنگ ليبي بر مسابقه تسليحاتي بين آمريکا و روسيه پرداخته است
* راهاندازي برنامه تسليحات اتمي جديدي توسط روسيه
روسيه بهدليل به کار بستن سلاحهاي استراتژيک توسط ايالات متحده در اين جنگ عليه ليبي، خود را در تهديد ديده و برنامه تسليحات اتمي جديدي را راهاندازي کرده است.
جنگ عليه ليبي، آنچه رئيس جمهور ايتاليا نه به عنوان جنگ بلکه به عنوان عمليات سازمان ملل متحد مينامد، از هم اکنون به "نتايج جانبي " خطرناکي منتهي شده است.
* حملات نظامي آمريکا، روسيه را به فکر واداشت تا توان دفاعي خود را تقويت کند
نخست وزير روسيه، ولاديمير پوتين با اينکه رژيم ليبي را دموکراتيک نميداند و از سوي ديگر اختلافات قبيلهاي که اين وضعيت را پيچيدهتر ساخته، دو روز پيش، توافقنامه شوراي امنيت را به عنوان فراخوان به جنگ صليبي و قرون وسطايي براي توجيه خشونتي ارزيابي کرد که بهانه آن دفاع از شهروندان کشور ليبي است.
ولاديمير پوتين در عين حال گفت که - پس از حملات ايالات متحده عليه صربستان، و سپس افغانستان و عراق و در حال حاضر عليه ليبي - اين حملات براي سياست ايالات متحده تبديل به عادت شده است. و نتيجه گرفت که اين موضوع روسيه را به فکر واداشت تا توان دفاعي خود را تقويت کند. اين نظريات فورا تأثيرات عيني خود را نشان داد.
* تسليحات جديد روسيه
چهارشنبه 23 مارس 2011 وزير دفاع روسيه اعلام کرد که امسال نيروهاي استراتژيک روسي به موشکهاي قارهپيماي تازهاي مسلح خواهد شد؛ 36 موشک باليستيک و 20 سامانه کروز، و دو زيردريايي اتمي و بودجهاي معادل 665 ميليارد دلار براي سالهاي 2011-2020 که به تجهيز اين کشور اختصاص خواهد يافت.
5 نقليه فضايي، 21 سامانه موشکي، 35 بمبافکن، 109 هليکوپتر جنگي، 3 زيردريايي اتمي و يک شناور سطحي نيز جزو اين تجهيزات است.
در سال 2013 متخصصين روسي موشک باليستيک قارهپيماي تازهاي را عرضه خواهند کرد که زمينپايه است و مخارج اين سرمايه گذاري را به 6.2 ميليارد دلار افزايش خواهد داد.
موشکهاي باليستيک به ويژه براي زيردرياييهاي تهاجمي اتمي آماده خواهد شد. امسال آزمايشهاي ديگري روي موشک "بولاوا " انجام خواهد گرفت که روي زيردرياييهاي جديد از کلاس "بوري " کار گذاشته خواهد شد.
* فراهم ساختن سپرهاي موشکي توسط آمريکا براي حمله به اهداف مختلف
يک زيردريايي به تنهايي ميتواند 16 موشک اتمي با برد 8 تا 10 هزار کيلومتر پرتاب کند، هر فروند موشک بولاوا ميتواند تا 10 کلاهک مستقل رها کند. در نتيجه قدرت تخريب آن معادل زيردريايي کلاس "اوهيو " با 24 موشک "تريدانت " با کلاهک متعدد است که در خدمت نيروي دريايي ايالات متحده ميباشد.
موشک باليستيک بولاوا از پايگاه زميني براي نفوذ در سپر ضدموشکي ايالات متحده پرتاب ميشود. ايالات متحده اين سپر موشکي را به هدف فراهم ساختن امکان حمله ايجاد کرده و در حال گسترش آن است (اين سپر ضدموشکي به ايالات متحده امکان ميدهد که حمله را آغاز کند و در عين حال پاسخ احتمالي را خنثي سازد).
* جنگ عليه ليبي، موجب تحريک مسابقه تسليحات اتمي شده است
ناوهاي جنگي که آمريکا عليه ليبي در مديترانه مستقر ساخته است، نخستين يگانهايي هستند که به ترکيب سپر موشکي در بخش درياپايه تعلق دارد، ناو موشکانداز مونتري و استوت به اين مجموعه تعلق دارد. بولاوا براي گريز از موشکهاي رهياب قادر به پرتاب کلاهکهاي مجازي و ترفند است.
در نتيجه جنگ عليه ليبي، خيلي با شتاب موجب تحريک مسابقه تسليحات اتمي شده است. زيرا پنتاگون از اين فرصت هاي جنگي به عنوان سکوي آزمايش براي سلاحهاي استراتژيک، مانند بمبافکن ب2 که براي حملات اتمي ساخته شده، استفاده ميکند.